Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elba 1814. Martino Papucci, místní učitel a spisovatel, žije v Ponteferraio Diamantina se svou sestrou a bratrem. Nenávidí Napoleona, který byl na ostrov poslán do vyhnanství po porážce v Lipsku. Každou noc ho zabíjí ve svých snech. Když dostane možnost, nastoupí do jeho služeb jako tajemník a konečně má šanci svůj sen uskutečnit. Ale všechno bude jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Napoleon Danielovi naprosto dokonale sedl, to se musí nechat, i když ale tento film není nikterak dobrý, tohle se mu prostě nedá upřít. Tady se na válku příliš nehledí, spíše se zajímá právě o Elbu, na kterou se hezky kouká, a Napoleonovi trampoty se příjemně sledují, občas se u toho s radostí zasměji ale stejnak jsou to tři hvězdičky jako brno, protože tohle není nic velikého a objemného. Je to prostý příběh o Napoleonovi, ve kterém příliš humoru nebylo a ten samotný se spíš ujal v tomto filmu co se týče ironie na jedničku, jinak to opravdu nemá co více nabídnout. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ok, pro Italy asi nějaké kouzlo takový příběh mít může. Ale pro našince, který román N. Ernesta Ferrera nečetl (protože v českém překladu nevyšel), je to poněkud vzdálený koncept. Období, které prožil Napoleon na Elbě očima knihovníka, který by se rád stal atentátníkem? Tady opravdu pomůže jen ta přítomnost sličné Monicy Bellucci a její siluety v empírové nádheře. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Bohužel. Hudba je skvělá, Auteuil klasicky taky, ale jinak je to hodně slabé. Jako by film nevěděl, čím chce být - jestli komedií, dramatem nebo uměleckým filmem a nakonec není ani jedním a vznikl tak jakýsi podivný nedomrlý snímek. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Málo Napoleona, příliš mnoho jaksi zbytečného „já“, snímek, jenž mě nijak nenadchnul, no na druhou stranu ani ničím výrazně nepopudil. Na jedno kouknutí dobré, na druhé už to nevidím.. Mimochodem Daniel Auteuil tady dokazuje, že i film „celkem na prd“ dokáže výrazně popotáhnout už jen svou přítomností.. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Dosud nevyprávěný příběh o Napoleonovi z r.1815, kdy byl ve vyhnanství na Elbě. Hlavní úlohu hraje známý francouzský herec Daniel AUTEUIL a mohu říci, že velmi dobře. Mladého poblázněného učitele politikou hraje Elio GERMANO, k němuž se nebudu vyjadřovat, viděla jsem ho poprvé a na můj vkus dost přeháněl, jako když hraje ochotnické představení. Jinak si myslím, že režisér Paolo VIRZI téma zvládl, mě se to celkově líbilo. I výprava filmu nebyla odbyta a nebyla přehnaně pompézní. Hlavním cílem bylo ukázat (myslím) i Napoleonovou povahu nejen jako vojevůdce, ale i jako člověka, který se dostal do krizové životní situace. Jsou to lepší 3*. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Co tímto filmem chtěl Paolo Virzi říci? ... že něco možná hrozně dlouho chceme, těšíme se na to, ale jak přijde na věc, může být vše úplně jinak? ... nejspíš. Nicméně to je na mě málo ... ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že Napoleon a já je kvalitně obsazená komedie o Napoleonovi? Ano je to pravda. Ale hlavním hrdinou není Napoleon, ale jakýsi arcidementní kantor, herci jsou strašní a není to komedie. Hvězdičku uděluji z milosti jen za hudbu a Daniela Auteuila, kterému jsem schopna odpustit ledacos. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Tak som si kúpil film v trafike poprvykrát film, o ktorom som nevedel zhola nič. Zaujalo ma akurát herecké obsadenie. Daniel Auteuil je ako Napoleon Bonaparte zaujímavá voľba a poteší aj barónka Monnici Bellucci (odhalí sa bohužiaľ len 1x) vo vedľajšej, ale dôležitej úlohe. Jedná sa o pohodový historický snímok na jedno pozretie so slušnou výpravou, kde sa striedajú humorné scénky s tými vážnejšími s nejakým - tým morálnym podtextom. Dej filmu sa odohráva počas vyhnanstva Napoleóna na ostrove Elba odkiaľ neskoršie zdrhol a pokračoval vo svojích dobyvačných plánoch. ()

René 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu se mi líbí, že nemá přehnané ambice a zdá se, že se ani nebere příliš vážně. Ale na komedii tam je pro mě humoru pomálu, scénař - no doufejme, že nějaký byl, že natáčení nebyla improvizace :).....No zkrátka kritizovat je vždy tak snadné... a v tomto případě je snadné i hledání historických chyb, kterých je zde minimálně několik. Celkově více než příjemná oddychovka nejen pro Daniela Auteuila, se špetkou poselství dalším generacím. Smrt tyranům! Ale nezaslouží si je někdy lidstvo alespoň trochu? ()

patroklos 

všechny recenze uživatele

Pěkný film na dobrou noc, dobré výkony herců, ale podle mého názoru slabší scénář, chybělo tomu něco "navíc", obzvláště začátek byl zdlouhavý, ale kvůli Danielovi dávám čtyři hvězdičky, je prostě dobrej ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Nudný začátek, velmi slušný střed filmu a ten závěr, ten se opravdu nepovedl. Dvě hvězdičky za Auteuila, jinak by z této nudné podívané bylo ještě míň. ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Škoda, slušný nápřah, dalo se na to vcelku dívat, Napoleon byl uvěřitelný, dobrá kamera, výprava, hudba, ale pak došly nějak peníze nebo co a film neskončil, ale přestal. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a zas jen nuda a je to škoda, protože námět není vůbec špatný ani herci ne, hlavně Daniel Auteuil je v roli Napoleona velmi dobrý a ani řežiser není uplnej packal ale prostě to celkově z nějakého důvodu nefunguje. ()

Benigni 

všechny recenze uživatele

Tady ten brak jsem kdysi viděla na TV Barrandov. Film není dobrý ani v atmosféře, ani ve vtipu, ani ve scénáři, ani v režii. Půl hvězdy dávám za hudbu, a druhou půlku za Daniela, který jako herec nikdy nezklame a i výrazně nekvalitní film, až nepochopitelně nudný film dokáže přece jen udržet na hranici koukatelnosti! ()

dalia 

všechny recenze uživatele

Tenhle film na mne působí dost nevyváženě. Na jednu stranu námět sám je dobrý, ale nejlepší jsou vážnější momenty, to, co má být komediální, je fraškovité a založené na různém "blbnutí" a přehrávání. I hercům svědčily vážnější scény mnohem lépe, některé dialogy a morální dilema hlavního hrdiny se mi líbily, a pak přišla nějaká praštěná komediální scéna a všechno shodila. Kdyby tvůrci tolik neusilovali o "komediálnost", mohl z toho být dobrý a zajímavý film. Historické chyby by se asi daly vzhledem k žánru odpustit (Napoleon odešel z Korsiky do Francie v 10 a ne v 16 letech, komorníku Marchandovi bylo v době, kdy se film odehrává, 24 let a nebyl to tudíž postarší obtloustlý pán ve filmu zobrazený, britský komisař Campbell byl také mladý muž, Daniel Auteuil byl cca o 10 let starší než Napoleon v té době a je to znát, i když celkově jeho výkon patří ve filmu k těm lepším, apod.)... Celkově film, který ke své škodě neví, zda chce být dramatem nebo komedií. ()

Reklama

Reklama