Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elba 1814. Martino Papucci, místní učitel a spisovatel, žije v Ponteferraio Diamantina se svou sestrou a bratrem. Nenávidí Napoleona, který byl na ostrov poslán do vyhnanství po porážce v Lipsku. Každou noc ho zabíjí ve svých snech. Když dostane možnost, nastoupí do jeho služeb jako tajemník a konečně má šanci svůj sen uskutečnit. Ale všechno bude jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ok, pro Italy asi nějaké kouzlo takový příběh mít může. Ale pro našince, který román N. Ernesta Ferrera nečetl (protože v českém překladu nevyšel), je to poněkud vzdálený koncept. Období, které prožil Napoleon na Elbě očima knihovníka, který by se rád stal atentátníkem? Tady opravdu pomůže jen ta přítomnost sličné Monicy Bellucci a její siluety v empírové nádheře. ()

Benigni 

všechny recenze uživatele

Tady ten brak jsem kdysi viděla na TV Barrandov. Film není dobrý ani v atmosféře, ani ve vtipu, ani ve scénáři, ani v režii. Půl hvězdy dávám za hudbu, a druhou půlku za Daniela, který jako herec nikdy nezklame a i výrazně nekvalitní film, až nepochopitelně nudný film dokáže přece jen udržet na hranici koukatelnosti! ()

Reklama

Puol 

všechny recenze uživatele

Tak som si kúpil film v trafike poprvykrát film, o ktorom som nevedel zhola nič. Zaujalo ma akurát herecké obsadenie. Daniel Auteuil je ako Napoleon Bonaparte zaujímavá voľba a poteší aj barónka Monnici Bellucci (odhalí sa bohužiaľ len 1x) vo vedľajšej, ale dôležitej úlohe. Jedná sa o pohodový historický snímok na jedno pozretie so slušnou výpravou, kde sa striedajú humorné scénky s tými vážnejšími s nejakým - tým morálnym podtextom. Dej filmu sa odohráva počas vyhnanstva Napoleóna na ostrove Elba odkiaľ neskoršie zdrhol a pokračoval vo svojích dobyvačných plánoch. ()

René 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu se mi líbí, že nemá přehnané ambice a zdá se, že se ani nebere příliš vážně. Ale na komedii tam je pro mě humoru pomálu, scénař - no doufejme, že nějaký byl, že natáčení nebyla improvizace :).....No zkrátka kritizovat je vždy tak snadné... a v tomto případě je snadné i hledání historických chyb, kterých je zde minimálně několik. Celkově více než příjemná oddychovka nejen pro Daniela Auteuila, se špetkou poselství dalším generacím. Smrt tyranům! Ale nezaslouží si je někdy lidstvo alespoň trochu? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Napoleon Danielovi naprosto dokonale sedl, to se musí nechat, i když ale tento film není nikterak dobrý, tohle se mu prostě nedá upřít. Tady se na válku příliš nehledí, spíše se zajímá právě o Elbu, na kterou se hezky kouká, a Napoleonovi trampoty se příjemně sledují, občas se u toho s radostí zasměji ale stejnak jsou to tři hvězdičky jako brno, protože tohle není nic velikého a objemného. Je to prostý příběh o Napoleonovi, ve kterém příliš humoru nebylo a ten samotný se spíš ujal v tomto filmu co se týče ironie na jedničku, jinak to opravdu nemá co více nabídnout. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama