Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Paul přijede bez pozvání navštívit své příbuzné. Poté, co nedávno přišel o otce, hledá ideální svět a vnutí se do zdánlivě dokonalé rodiny. Jeho teta Anna ho nejdřív nesnáší, pak si ho ale postupně začne získávat. Její zralá ženskost dospívajícího Paula přitahuje. Až příliš pozdě si uvědomí, že byl zatažen do její hry a teď je jí vydán na milost. Zraněné city přivedou Paula k zoufalému činu. Matthias Luthardt a jeho mladý tým odvedli na tomto původně absolventském filmu vysoce profesionální práci a vytvořili komorní psychologickou studii několika postav v situaci, která se postupně vymkne kontrole. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Matty 

všechny recenze uživatele

Hra, u které je těžké odhadnout výsledek, ba dokonce, kdo je zrovna míčkem a kdo hráčem. Může to být „zlý“ film – výzva k nápravě společnosti podobně jako Občanská výchova (šlo od začátku o dokonale promyšlený plán?), může to být pouze pocitové představení, v němž se každý z aktérů snaží uhájit své postavení, může to být i cokoliv jiného. Tuhletu nejistotu spojenou se zvídavým šimráním v zátylku mám rád a rád si budu vytvářet teorie založené třeba na přesvědčení, že Paul zabil svou matku (proč by jinak nereagovala na telefonáty?). Jedna z (nej)chutnějších odrůd tzv. „festivalového filmu“. 80% Zajímavý komentář: Enšpígl ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem vždycky chtěl zažít. Přiject k příbuznejm, zašoustat si s matkou rodiny, opravit jim bazén a pak si s celou rodinou zahrát pingpong. Myslím si, že tohle by chtěla zažít většina dospívajících kluků, hlavně teda tu opravu bazénu. Já, jak vidím někde nefunkční bazén, chopím se nářídí a dlažidček a nezastavím se, dokud bazén nedám do richtigu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Komorní psychologické drama pro čtyři osoby mezi nimi rozehrává hru ve dvou rovinách. Na jedné straně je to příjezd neočekávaného a nechtěného hosta. Setkání připomene staré rodinné konflikty a nepřátelství a tato filmová linie řešící problém, jak se co nejrychleji příchozího zbavit, se blíží komediálnímu žánru. Druhá rovina příběhu se začíná rozvíjet po odjezdu manžela na služební cestu. Přítomnost manželky, která se v domácnosti cítí nevyužita, prochází krizí středního věku a nosí v sobě hořkost ze zahozené kariéry talentované pianistky a pubertálního mladíka, který po sebevraždě otce hledá záchytný bod a touží po lásce, to může být nebezpečná kombinace...Filmu by slušelo ješrtě trochu doladit scénář a prostříhat pár scén, ale i tak jde o nadprůměrný kousek s kvalitními dialogy a propracovanými uvěřitelnými charaktery. celkový dojem 70 %. Levný a přitom emotivní snímek, kde se vše podstatné odehrává na cestě mezi bazénem, pingpongovým stolem, klavírem a lůžkem pro dva. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Měl jsem k tomuto filmu docela nedůvěru, vzhledem k zemi jeho vzniku. Ale po zhlédnutí musím konstatovat, že jsem viděl 1 z nejlepších snímků něměcké kinematografie vůbec (a věřte mi, že německé filmové umění nemám rád). Film o zakázané lásce, hudbě, pingpongu a utrpení. Vztahy mezi 3 hlavními představiteli (otce nepočítám, měl vcelku nevýraznou roli) jsou dost komplikované, ale uvěřitelné, reálné. Co se týče konce filmu, také jsem čekal něco "tvrdšího", but on the other hand, jsem s ním "spokojen". Ale pojmenovat syna (Robert) a psa (Schumann) po hudebním skladateli je docela zvrhlost (anebo láska k hudbě, no :-)). ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příjemně minimalistické, s důrazem kladeným na uvěřitelnost. Povedlo se, předpokládaný vztah a následný vývoj příběhu se po hodině a půl ukázal jako přesný. Ne, to tentokrát není problém, ale naopak, klad příběhu... Na jednu stranu dobře odvedená práce - a několik parádních detailů - na druhou stranu jen těžko pochopitelná postava Roberta, která mě po celou dobu neskutečně iritovala. Plusem je i němčina, který opět dokazuje, jak krásným jazykem navzdory názoru je, mínusem pak zbytečně nadužívaná cigareta, jejíž důvody jsem sice chápal, ale tentokrát nedokázala posloužit jako zvýrazňující motiv, jak se tomu daří u většiny filmů. Celkově mírně nadprůměrná podívaná, která navzdory pomalu plynoucímu ději a nevýraznému příběhu uteče jako voda... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujimava psychologicka drama, pri ktorej som vobec netusil, co vlastne hlavny hrdina Paul chce a ako tento rodinny prepletenec vlastne dopadne. Jednoduchy nezavisly snimok, ktory u mna staci na jedno pozretie... 17.10.2009 _______ Sebastian Urzendowsky - (Paul) +++ Marion Mitterhammer - (Anna) +++ Clemens Berg - (Robert) +++ Falk Rockstroh - (Stefan) +++ Arko - (Schumann / pes) +++ Hudba: Matthias Petsche +++ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný snímek, který má co nabídnout. Film si vystačil jen s několika málo lokacemi (dům, zahrada, rybník) a se čtyřmi lidmi a jedním psem. Takže se nebojím film označit za komorní drama, které má příběh, které je zajímavé, a ve kterém je nač se dívat. Navíc filmu sluší i délka filmu, která je pro komorní drama plně dostačující. Příběh rozebírat nebudu, snad řeknu jen tolik, že mne film zaujal a že dějově to byl velmi promyšlený snímek, který stojí rozhodně za zhlédnutí. A celou syrovost tohoto snímku podtrhl krutý konec. Takže za sebe dávám s čistým svědomím čtyři hvězdičky, protože méně hvězdiček si tenhle kvalitní snímek nezaslouží, ale na maximální hodnocení to z mého pohledu po prvním zhlédnutí zatím není. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Harold a Maude na německý způsob... Rozhodně to zaujme, ale ve výsledku se nějaká katarxe bohužel nekoná. Což je škoda, protože potenciál byl veliký. Velké plus za příjemnou kameru a docela dobrý výběr herců. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

prvý film, ktorý som videl na MFF Bratislava 2006 a hneď trefa blízko stredu - komorné no účinné, znepokojujúce bzučanie včiel, znečistené jazero a nedostavaný bazén a . . . stolný tenis . . . a uprostred toho všetkého jeden podivný vzťahový mnohouholník; dobrý film ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Podle tohohle filmu by se mohlo vyučovat jak ořezat scénář, aby v něm nezůstalo nic zbytečného. Pak stačí jeden domek s piánem, zahradou, bazénem a pingpongovým stolem, čtyři herci a pes. Dobrý film nemusí být drahý. Z herců si největší poklonu zaslouží Sebastian Urzendowsky, jehož role opravdu není jednoduchá a on předvedl pozoruhodný výkon nejen na teenagera, ale obecně. Na režisérovi je znát, že začínal jako dokumentarista. A k jeho malému komornímu dramatu se tenhle pohled hodí. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Bazén, stolní tenis, piano, pes, veliký dům se zahradou a jedna scéna: venku na zahradě před domem oslava narozenin psa Schumanna, slavnostní stůl s dortem se svíčkami a šampaňským, které pejsánkovi labilní panička nalévá do misky a zpívá mu Happy Birthday...to jsou hlavní body, které se mi vybaví při vzpomínce na tento komorní snímek. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem tenhle film dosti znaven, proto jsem se na něj asi nedokázal pořádně soustředit. Komorní drama pro čtyři herce, které dotváří pes pojmenován po geniálním skladateli Robertu Schumannovi, neboť hudba hraje v oné rodině důležitou roli. Čekal jsem nějaký dramatičtější až tragičtější závěr, ne jen vyšumění do ztracena. Tři a půl. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Je to hrozné, když jsou od začátku herci nesympatičntí jak vizáží, tak i svými výkony. Za jednu z nejtrapnějších scén, jakou jsem kdy viděl, považuji tu ve stanu, kdy Paul mluví o tom, jak našel Franka oběšeného. Něco tak nuceného a nepřesvědčivého se jen tak nevidí. Co se odehraje a jak to proběhne a dopadne, to víme od první chvíle, kdy kamera spočine na Anně z Paulova pohledu. Vlažné drama, které ani moc nestojí za pozornost. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film ,,Pingpong" je dosť fádnym rozprávaním dvoch rôznych generácií v malom prostredí, s čiastočne predvídateľnými scénami a riešeniami. Herecké obsadenie je našťastie dobré, najmä dve hlavné, ale dlhé nemé scény a opakujúce sa motívy nerobia tento film zaujímavým počas celej doby trvania. 6,5/10 ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Ping pong skutečný i slovní, složité rodinné vztahy. Mnohomluvnost s málomluvností, naznačování, co se vlastně stalo. Tušení, co se stane. Podvědomě nemám ráda rodiny, kde se psovi věnuje více času a pozornosti než lidem. Paul a Robert, dvě strany mince v příběhu, dvě odlišné povahy, víc už by to nešlo. Milostná zápletka průhledná už od začátku. Dost alkoholu i cigaret na tak mladé lidí. Pes v bazénu už je z kategorie blázince. Film se vymyká zaškatulkování, ale co mně se týká, věnujte těch 90 minut něčemu jinému, záživnějšímu. ()

Lenarek 

všechny recenze uživatele

Průměrně natočené drama, odehrávající se mezi osmi očima. Po pravdě jsem čekala trošku víc. Určitě charaktery postav nebyly pečlivě propracované (Když to srovnám s Rodinnou oslavou, kde je sice více postav, ale o to víc jsou odlišné). Výkon Paula mě moc nenadchl, ale osoba "hrající na klavír" mně do filmu seděla skvěle. Byl to takový podivín :-) ()

Reklama

Reklama