Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaná komedie vypráví o čtveřici kamarádů a jejich cestě za štěstím. Roy Arnie, Odd, Gaz a Flea pracují pro ruský cirkus, jehož největší atrakcí je slon Jimmy, udržovaný ve stavu euforie koktejlem z drog.

Roy Arnie však sní o tom, že jednoho dne bude mít vlastní cirkus a ostatním tvrdí, že klíčem k jeho uskutečnění je právě Jimmy. V den premiéry však slon uteče a začíná zběsilá jízda v jeho stopách. Najednou chce každý z Jimmyho něco mít. Chtějí ho chytit ochránci zvířat, dvojice Marius a Bettina mají vlastní záměry stejně jako parta skotských lovců, pro něž skolit slona rovná se zaplatit dluhy. Jimmyho jedinou šancí je laskavý los, s nímž se cestou spřátelí. Norsko-britský film natočil režisér Christopher Nielsen. (fantomas19)

(více)

Recenze (33)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Je to totální a zběsilá šílenost a nechápu, jak to mohl někdo myslet vážně. Animace taky nic moc a příběhová linie trochu nedávala smysl. Na druhou stranu to mělo svoje kouzlo a já se dost dobře bavil. Některé hlášky byly opravdu vtipné a vesměs se na to dalo koukat. Vysoké hodnocení si to nejspíš nezaslouží, ale abych trochu zvedl průměr dám místo tří hvězd čtyři. 70% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Animák po dospělé. Jelikož jsem to nečekal, čuměl jsem jak péro, když jsem se na to díval. Vřele doporučuji. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Do hajzlu, osvobodíme všechna utlačovaná zvířata!!!!!!................ To je supr začátek, co? Pěkné úvodní titulky a následuje vypuštění utlačovaných zvířat. Následný dialog v Trabantu je fakt boží. CITÁT - Jo, život je pes z nikým se nesere........... Skupina bojovníků za práva zvířat je v akci, do města přijel cirkus, pěkně ošuntělej a až z Ruska. Bude to první bitva v Křížové výpravě na jejímž konci stojí absolutní svět bez cirkusů. CITÁT - Začíná operace: Hořící manéž...........ochránci zvířat, přichází váš boj............ V cirkuse je jeden slon, utlačovanej slon a ten se stává terčem několika skupin. Důvod? Těch je víc, nechte se překvapit. CITÁT - Jen proto, že jsem dostal hovno prachy, budu uklízet sračky??!!!............ Film je samá hláška. Sice jsou trochu sprosté, ale na to sere slon. CITÁT - Ty vole, ten pervitin se mnou zamet!!................ Kdýž přišla madam Světlana už jsem chcal smíchy. CITÁT - Zastavte to někdo, to je fakt horor!!!............... Síla začne, když je Jimmimu zvýšena jeho dávka drog. Víte kdo je Jimmy. Ano. Tak teprve teď to začne. Free Jimmy!!! CITÁT - A kurva, už brečí jako želva........... Posaďte se a sledujte, jde tu o slona, drogy a čtyři zasvědcené skupiny. Jejich příběhy se pěkně zamotají. Bacha, ikdyž je to kreslené, nedoporučuji nechat dívat děti. Ne vše, co je anime je kinder. CITÁT - A nech si debile ty vulgarismy!!!!.......... Scéna ve 38 minutě mě dostala do kolen. Simon Pegg je magor - to je opravdu perfektní scéna. CITÁT - Pomoz nám pro lásku boží, vole pomoz......... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Aha, tak už chápu, proč tenhle filmeček zůstal jaksi tak nějak opodál. Ovšem, to mi nebránilo v tom si ho vyhledat a shlédnout ho. Nemyslím si, že příběh myslel někdo vážně. Podle stylu a zpracování to ani nejde brát vážně. Animace je trošku svéráznější. S tím jsem neměla žádný problém, protože podobných animací je plný internet. Jen bych se vyhnula to mu, pouštět tenhle film dětem. Je totiž pro ně absolutně nevhodný. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

A dostáváme se k tomu horšímu. Nor Christopher Nielsen dostal skvělý nápad. Nebude natáčet žádný animák, který Hollywood prosazuje. Nic dětského a laskavého, ale pořádně nabroušený snímek, který bude vulgární, ukáže nám kopulaci a navíc i jednoho příšerného slona, který by měl umřít rovnou na začátku. Simon Pegg se chopil přepsání do angličtiny a zpřístupnil film masám. Bohužel. Není zase tolik o co stát. Vtipy nejsou dobré, situace bizarní. Kevin Smith možná dokázal vystavět zápletku filmu na osvobození zvířat z laboratoří, ale u "Jimmyho" tohle neplatí. Celé to je trochu zelené - rozuměj ekologické - a snaží se nás to dostat tím, že se tam hodně mluví o... ničem. Kadence je dobrá, škoda, že chybí vtip. Co je nejhorší, to je animace. Prostě selhává. Má nám představit karikatury, ale samotná úroveň animace je příšerná. Docela jsem se na film těšil, ale není o co stát. Jeden závislácký slon nezachrání všechno, navíc když máte celou dobu chuť mu ty jeho křivé nohy podrazit. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/prcicky-bruce-lee-par-trapnosti.html ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se nedívala z vlastního popudu. A popravdě řečeno, čekala jsem něco úplně jiného, pravý smysl snímku se mi začal vyjevovat později a musím říct, že jsem byla lehce vykolejená. Nevěděla jsem totiž, do čeho jdu. Zachraňte Jimmyho rozhodně není nějakou standardní animovanou pohádkou, ale pěkně přisprostlou směsicí několika žánrů. A to mu ubírá na hodnocení. Film jako by se v tom plácal a nevěděl, čí je. Škoda. Naštěstí to netrvá moc dlouho, takže stráveného času s filmem nelituji. A pár vtipných nebo dojemných okamžiků se také najde. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

!POZOR! snímek nepouštět svým ratolestím! Sprostota na sebe nenechá dlouho čekat a Kelišová by to musela proklínat. Takže pokud se nechcete zkazit, obejděte film v regále obchoďáku velkým obloukem. 30% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Příště bych si možná mohla přečíst i anotaci k filmu, protože jsem byla totálně šokovaná. Čekala jsem animovanou vtipnou pohádku o zvířatech a místo toho jsem viděla naprosto nechutný, nevtipný, sprostý a místy i vulgární ne moc dobře zanimovaný film. Nejsem zrovna fanynka takového černého humoru, kde se ubližuje ať lidem či zvířatům a je jedno jestli je to animované nebo ne. Jedna hvězdička je za scénu mezi slonem a losem, alespoň nějaká scéna se mi líbila a jejich přátelství je na tom filmu to nejlepší. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No to byl ale sešup dolů! Naprosto úžasná úvodní scéna a hned po ní to jde úplně do háje... Po celý film to sice už hlouběji naštěstí neklesne, ale zase se pořádně projeví chabost celého scénáře. Ve finále ani netuším, co mi to vlastně chtělo říct, protože i ten konec je takový dost nijaký. Postavy jsou otravné, nesympatické a dost nevtipné a vlastně stejné dojmy mám z úplně celého filmu i jeho humoru, který sází jen na sprostá slova, laciné hlášky a sem tam nějaký ten fekální humor. A bůhvíjak absurdní to taky nebylo. Bylo tu sice pár nadějných chvil, že by z toho mohlo i něco být, jenže se na rozvinuly blbě nebo někdy dokonce vůbec. Vyloženě odpad to určitě nebyl, ale slabé to bylo skutečně hodně. Nelíbilo, nebavilo, hodně zklamalo i přes minimální očekávání. 1* ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Nevkusná, nechutná (nejde jen o animaci, na kterou „drží patent“ Pixar, ale o postavy které mi ničily představy o dobrém vkusu) a vskutku debilní náhražka animovaného celovečeráku. Během 80 minutového trpění se nedostavil byť jen náznak humoru a ten jeden „zářez“ si vysloužil politováníhodný Jimmy a jeho „comrade“ Los. ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Očekávání je ošemetná věc. U Jimmyho jsem čekal a nedočkal se. Příběh je ovšem natolik ujetý a už jenom popis děje vyvolá přinejmenším lehký úsměv. Jenže na tuto kostru je navěšeno tolik nudných dialogů a pitomých postav, že jsem byl znechucen už jen kvůli té nudě která kape z každé minuty. Animace je vyloženě hnusná a odflákla. Jsem si jistý, že pod vlivem bych k hodnocení přidal nějaký ten bodík. Jimmy má smůlu, viděl jsem ho střízlivý. 20% ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Cože? Nuda Nuda Nuda. Sice občas docela dobrý hlášky ale jinak šeď a hnus. Nezachrání to ani šílená postelovka nebo červený oči sjetýho slona. S "Jednou v noci v jednom městě" by se mohli vzít za ručičku a nechat se někde zfetovat až do zniční pásku.... ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Povedená, hned několik problémů objímající satira na současný dekadentní život a na život v konzumní/kapitalistické společnosti obecně. Přátelství mezi slonem a sobem je dojemné, ale i to skončí tragicky - ve světě mamonu a individualismu není pro opravdové lidské hodnoty místo...Tento počin mě mile překvapil a animace se mi velmi líbila. Ale vzhledem k drsnosti a tragice námětu se na to už asi neodvážím podívat. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nelíbila se mi animace, nelíbil se mi děj, nelíbil se mi styl humoru, nelíbila se mi ta partička kokotů, líbil se mi jen ten slon. Bylo mi ho líto. ()

Reklama

Reklama