Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prozkoumejte některé stále trvající záhady a fenomény.  Jsou to ti, kteří věří paranormálním jevům, a ti, kteří věří jen faktům, která mohou být vědecky prokázána. Odhalíme s věřícími a skeptiky pravdy a pověsti náměsíčných vrahů, stigmata, poloviční lidi a krev sající noční predátory. Vše je tak neskutečně odporné, že jen vy můžete určit, zda je to možné? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příjemný seroš o záhadách ve standardu NG. Dnes jsem viděl Turínské roucho a zase jsem se dobře bavil všemi pro a proti. A to jsem těch dokumentů o záhadném rouchu už viděl několik. Věříte-li v duchy, yetiho (ne toho v garáži) a další nadpřirozené bytosti či lidi s nadpřirozenými schopnostmi pak určitě neváhejte! * * * ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Dokumentární seriál z produkce National Geographic se snaží vysvětlit a uvést na pravou míru nevysvětlitelné záhady pomocí současných vědeckých metod. To je přesně to, co jsem už dlouho hledala. Vždycky jsem přemýšlela o tom, jestli se opravdoví nezaujatí vědci někdy zabývali tématy jako je stigmatismus, samovznícení nebo UFO. Seriál Is it real? (Opravdu to existuje?) dává prostor oběma stranám, skeptikům i zastáncům fenoménu. Divák se postupně seznámí se základními fakty (v mnoha případech spíše mýty), různými vědeckými experimenty a také s metodami, jak může být onoho nadpřirozeného efektu (např. stigmat) dosaženo běžnou cestou. Na konci stáke zůstávají otázky, divák si sám rozhodne, čemu bude věřit... ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Viděno z 1.série: Vymítač ďábla (50%), Loch Ness (90%), Duchové (60%), Samovznícení (90%), Jasnovidci (40%), UFO (60%) a z 2.série: Opičí muž (50%), Čupakabra (60%), Nostradámův vliv (80%). ()

sluzevsky 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou lepší, jiné stojí jen za pousmání, nicméně ač ve většinu těchto kryptozoologických problematik nevěřím, dokumenty tohoto typu sleduji rád. ()

Borecz 

všechny recenze uživatele

Skutečně zajímavý dokumentární seriál zaobírající se současnými záhadami a nevysvětlitelnými jevy. Velmi se mi líbí, že seriál obvykle dává prostor k vyjádření jak skeptikům, tak i zastáncům daného jevu a nechává na divákovi, aby si vytvořil na problematiku názor. Nejen proto se řadí mezi seriály, které nidky nepřepnu, pokud zrovna běží :) ()

John Dunbar 

všechny recenze uživatele

Jasně na odstřel. Seriál, kde se míchají hrušky s jablky. Určeno pro rádoby skeptiky a vědátory podle předem daného scénáře. Natočeno za účelem zamlžení a mnohdy i zesměšnění skutečnosti jakoby vědeckým stylem a rovněž pro odvrácení pozornosti jinam od skutečných nechtěných strach-budících cenzurovaných pravdivých událostí, jenž jsou nazývány zaplacenými loutkovými médii buďto v minulosti paranormálními jevy nebo v současnosti spíše konspiračními teoriemi . Hvězdičku dávám jen za to, že jsem dokončil sledování všech dílů, abych si absolutně potvrdil to, co jsem shora napsal. ()

Sandai 

všechny recenze uživatele

Seriál, který do teď chyběl. Zabývá se různými mýty a záhadami. Svůj prostor dostanou nadšenci, záhadologové a seriózní vědci. Zcela podle očekávání se ukáže, že takzvané záhady jsou jen normální jevy, vědě dobře známé a vysvětlené. ()

Reklama

Reklama