Reklama

Reklama

Beaufort

Trailer

Obsahy(1)

Netypický válečný snímek zachycuje atmosféru v izraelské vojenské pevnosti Beaufort na území Libanonu a odehrává se několik měsíců předtím, než byla po ukončení války mezi oběma zeměmi v roce 2000 evakuována. Film neobsahuje scény otevřených bitev a nepřátelská strana je zde přítomna pouze jako neviditelná síla, která shazuje na pevnost bomby. Snímek se soustředí na vykreslení vztahů mezi postavami a postihnutí klaustrofobní nálady v podzemních bunkrech vybudovaných pod pevností. Skrze naivní hrdiny demytizuje okupační válku a ideály, v jejichž jménu byla vedena. Tvůrci nemohli natáčet přímo v reálném Beaufortu nacházejícím se na cizím území, a lokace proto zrekonstruovali blízko jiné bývalé křižácké pevnosti na hranicích Izraele.
[Febiofest 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama