Reklama

Reklama

Hallam Foe

  • USA Mister Foe
Trailer 2

Obsahy(1)

Hallam Foe je čudák. Celé dni trávi vo svojom dome na strome a ďalekohľadom pozoruje životy ostatných ľudí. Svoju macochu Verity podozrieva zo zavraždenia svojej matky. Keď už nieje viac ochotný niesť tiaž svojho žitia, odchádza do Edinburghu, aby začal žiť reálny život. Spoznáva dievča (ženu) nápadne podobnú na svoju matku. Vráti sa ku svojej úchylke a ďalekohľadom začne pozorovať jej život... (baruss)

(více)

Recenze (69)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ten film mě donutil usnout až ve dvě ráno, kdy vstávačka do školy byla v šest. Takhle mám zničenej celej den, ale nějak se s tím poperu. Všude ale tvrděj, že režisér neumí točit. Já teda jeho filmy neznám, ale tenhle se mi líbil. Možná to bylo těmi herci, ale příjemně to odsejpalo. Bylo hezký po delší době slyšet tu klasickou angličtinu, která se tak pěkně poslouchá. K tomu s docela zajímavým příběhem, který sám o sobě dobře odsejpá. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Jamie Bell je natolik charismatický a dobrý herec, že zvládne utáhnout i žánrově rozklížený film, s nímž můžete mít buď problém proto, kterak okázale parafrázuje své vzory, nebo vás to naopak může bavit - za předpokladu, že znáte PEEPING TOMA. Rytmicky dobře zvládnutý, chytře vystavěný a emoce oslovující film s výborným hudebním podkresem odrážejícím stav hrdinovy mysli, který zaujme hlavně svou stylistickou stránkou, především netradičním záběrováním při "sledovacích" scénách. Typicky britské. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem dobře počítala, tak Jamiemu Bellovi bylo v době natáčení asi 21 let, ale ve filmu na mě působil ještě mladším dojmem. Docela chápu tak rozporuplné hodnocení, protože jsem ve stejné situaci, kdy nevím jak to mám vlastně ohodnotit. Než to začalo být trochu zajímavé, tak uplynula první polovina filmu ve voyeristickém duchu a celkem nic se nedělo, jen opravdu velmi pomalé pronikání do tohoto smutného příběhu. Ale zato teď mohu říct, že znám docela obstojně Edinburghské střechy. Sám o sobě námět o chlapci, kterému zemřela matka a on se s tím nemohl vnitřně vypořádat a tak to řešil způsobem, který mu byl v té době vlastní, nebyl špatný. Možná to bylo zpracováním, které alespoň podle mě trochu pokulhávalo. Jamie Bell zahrál ale svou roli na výbornou, což bylo velkým plusem celého filmu a soundrack neměl chybu. Za druhou polvinu díky, tam už ty emoce pracovaly a tak se nakonec celkově přikláním k horší čtyřce. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Už je takovým mým koloritem odpočinout si od hlubokomyslných artovek, nabubřelých blockbusterů a oddychových jednohubek u milého nezávislého filmu tzv. ze života. Nu, tentokrát padla volba na skotského Hallama Foa. Žel na milý "indie" film Hallam Foe řeší až příliš dramatické a vyhrocené téma (záhadná smrt matky), a to mu svazuje jinak onu rozšafnou nezávislou atmosféru. Jamie Bell je sázkou na jistotu, stejně jako ničím nevynikající pojetí příběhu. Dramatický příspěvek do tématu voyerství se sice povedl, ale jako procítěný nezávislák o vzpouře proti společnosti už kulhá na nejednu nohu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jamieho Bella prostě miluju a patří mezi "One of my favourite British boys." Tato role mu sedla jako ušitá na míru. Mám ráda podivné filmy s podivnými postavami, jejíž představitelé dokáží tyto postavy ztvárnit s neobyčejnou lehkostí, přirozeností a přesto zároveň důležitostí. A přesně takový je Hallam Foe. Není to žádný úchylák, prostě jen (ne)obyčejný kluk, který se rád dívá. Jamie je úžasný a zdatně mu sekunduje jeho "osudová žena" v podání Sophii Myles. A samozřejmě nesmím opomenout Ewana Bremmera v menší roli pracovníka hotelu. Hallam Foe je zajímavý, osobitý, podivný a zároveň tak nějak skutečný. And, of course... British rulezz!:) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Skvělý film - k usínání. Jedna hvězdička za Edinburgh, přestože jej tedy mohli využít a ukázat mnohem více. Zato lezení po střechách a tichého čumění do oken mělo být daleko méně. Vůbec se neztotožnuji z názorem, že Jamie Bell v hlavní roli byl skvělá volba, protože na mě působil od první chvíle nezajímavě a necharismaticky. Troufám si říct, že Claire Forlani jej zastínila - a to těch scén s ní bylo zatraceně málo. Směsice nevýrazné hlavní postavy a nudného příběhu tady opravdu nevyšla dobře. Fakt by mě zajímalo, kdy si filmotvůrci (a diváci) uvědomí, že dlouhé nemluvné scény samy o sobě hluboký zážitek nedělají. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle Angličan je pro mnohé pouze tím, který natočil toho poměrně jednohubkového Samce s Ashtonem Kutcherem. Jenže režisér David Mackenzie rozhodně není nějakým břídilem, ví, jak hluchá místa neudělat ještě hluššími, jak správně nastavit kameru, jaká skladba dění na plátně bude nejlépe slušet, je dynamický, osobitý i nápaditý. A hlavně dal vzniknout velmi „jinému“ kousku Perfect Sense (dostal se u nás do kin, na disk už nikoliv), o kterém jsem i třetí den po projekci musel přemýšlet. Malým nenápadným filmem je i Hallam Foe, který rozhodně není jen tak trochu „jiným“ příspěvkem do tématu voyerství. Nabízí velmi pomalé pronikání do těžkého příběhu, který si tepe svým vlastním životem. Krása pošmourného Edinburgu, krása britské angličtiny, krása vzpoury proti všemu a velmi zajímavý Jamie Bell jako bonus. Své mouchy to mělo, ale který film je nemá? 75% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bylo zde několik nelogičností (málo), ale jinak se jedná o docela milý snímek o tom, jak je někdy těžké vyrovnat se se ztrátou blízkého člověka. Miluji nezávislé filmy, a dal bych maximální hodnocení, jenže občas jsem vážně kroutil hlavou nad chováním některých postav. Kolísání nakonec spadlo na čtyři hvězdy v úplně záverečné scéně, která mi prostě nesedla. Jinak film mě v několika momentech dostal, a neměl jsem sebemenší problém vžít se do Hallamovy role. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tak trochu malá úchyláreň, tento film. Dobre hrajúci J. Bell rád pozoruje ľudí. Na túto tému ma len tak narýchlo napadajú podobné filmy ako Okno do dvora, Disturbia, či Kieslowského Krátky film o láske. Tento je z nich určite najprovokativnejší, čo je možno jeden z dôvodov prečo ho vidieť. Kvalitou, ale spomínané filmy aspoň u mňa nepresiahol. Okrem j. Bella sa tu mihne viac známych tvárí, medzi nimi i jeho pekná macocha. Claire Forlaniod filmu Zoznámte sa Joe Black, trochu zostarla, ale je stále veľmi pekná. Niektoré scény sa dosť vlečú, dej nikam neposúvajú a film sa zdá minimálne o pol hodinu dlhší ako v skutočnosti je. 60%. ()

Nikon 

všechny recenze uživatele

David Mackenzie není dobrý režisér a už vůbec není dobrý scénárista. Psycholog by pravil, že jeho dětství asi nebyla žádná sranda, ale to ho neopravňuje k tvorbě jeho filmových "skvostů" ... Já jsem mu naletěl už podruhé a můžu slíbit, že naposled ... Jenom bych rád přišel na to, jak ukecává ke spolupráci všechny ty herce, které mám rád .... ? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

So smrťou blízkeho človeka sa nedá nikdy stopercentne vyrovnať, môžeme sa len naučiť s tým žiť. A chudák chalan si našiel dosť čudný spôsob ako to docieliť - voyerizmus. Musím uznať, celkom som obdivoval jeho schopnosť loziť po rôznych strechách a dostať sa vždy tam kde potreboval, no nosná kostra dejovej linky ma nejak výraznejšie nenadchla - málo výrazné vyjadrenie problémov v náväznosti na jednanie postáv a v súvislosti s nimi malá dramatická hĺbka možných dôsledkov. Tiež na záver sa mohlo niečo lepšie a zaujímavejšie vymyslieť. No veľmi sa mi páčil soundtrack a to, ako to bolo po hereckej stránke zvládnuté. Lepší priemer. 65/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

V podstate príbeh, ktorý sme už mnohokrát videli. Chlapec príde o mamu, vysporiadava sa s tým po svojom, nevie prijať do svojho života macochu, odíde z domu, zaľúbi sa ... no mnohokrát. Ale celé to bolo také neviazané, miestami trošku zvrhlé, inokedy divné, herecky prirodzené, pekne natočené a hudba dobre hrala. 3,5* ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Zlinfest 2008: Vyzdvihla bych především kvalitní hudbu, zajímavý příběh a sympatické výkony dvou hlavních hrdinů Jamieho Bella a Claire Forlani. Fajn zážitek. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Hallam Foe - už název mě zaujal, domnívala jsem se, že představuje nějaké zlověstné místo, něco jako Cold Creek Manor, rozhodně mě nenapadlo, že se jedná o jméno, velmi zvláštní, stejně jako jeho nositel. Ale co je důležitější, je sám snímek, u kterého mně bylo po celou dobu moc fajn - obsahoval prvky dramatu, komedie, krimi i akce, trochu dobrodružný, dost sexy, malinko úchylný a krásně britský, skvělému obsazení vévodil Jamie Bell a uším lahodil pohodový soundtrack. Víc jsem nepotřebovala. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Another focking great Brittish movie. Začátek možná trochu drhnul, ale od půlky to byl skvělej film, krásně úchylnej, kterej se dotýká emocí. Luxusní soundtrack v čele se závěrečnou od Franze Ferdinanda a zase se musim opakovat s tim, že Jamie Bell je prostě úžasnej herec. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jak se říká voyerovi, který sleduje voyera? „Úchylák na druhou“ nebo také „divák tohoto filmu“. Mladý muž se zmatenou duší se chová zmateně i dosti nestandardně a přitom narazí na až neskutečně chápavou lásku, která patrně nepřetrvá, ale pomůže mu projít jedním nesnadným obdobím. Jamie Bell hraje dobře, ale příběh je tak extravagantní, že s normálními lidmi nemá moc společného. /23. 8. 17./ ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Billy Elliot nám vyrostl, odhodil balerínky a vzal do ruky dalekohled, kterým může šmírovat své okolí. To, že má režisér David Mackenzie nějaké sexuální komplexy, vím už od Adamova tajemství, ale tady mi to bohužel přišlo strašně samoúčelné (scéna s nevlastní matkou na začátku filmu – tomu jako někdo opravdu věřil?). Příběh byl nedodělaný, chtělo by to výraznější a promyšlenější scénář. Navíc jsem celou dobu přemýšlela nad tím, kde se ten kluk vlastně sprchoval...:-) Ale díky filmu mám chuť podívat se někdy do Edinburghu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vyjádření traumat ze smrti blízkých tu bylo mnohokrát, ale jestli mě paměť neklame, tak to nikdy nebylo formou voyeurství. Plus za originalitu. Dalším pozitivem je herecké obsazení. Jamie Bell celý film táhne a daří se mu to za pomoci přirozeně hezké Sophie Myles víc než dobře. Naopak negativně hodnotím rozháranost, která na mě z tohoto filmu dýchala. Nelíbila se mi ani povrchnost postav. Ať hrál Jamie Bell sebelíp, tak já jsem si nedokázal k jeho postavě vytvořit vztah. Kdyby režisér začal těsně před onou tragédií, tak by to, pochopitelně z mého hlediska, filmu prospělo. A prospěl by i vypointovanější konec. I tak je to ovšem milé překvapení. 75% ()

Reklama

Reklama