Reklama

Reklama

Šach královně briliantů

  • Sovětský svaz Šach koroleve brilliantov (více)

Obsahy(1)

Ve svém bytě byla nalezena zavražděná Alida Grūbe (Lidija Freimane). Mrtvola byla dokonce zohavena v obličeji kyselinou. Ohledání stanovilo dobu od smrti na 2–3 dny. Dále byl na místě činu nalezen nalezen nedopalek cigarety, přitom madam Grūbe byla nekuřák. Podrobnější prohlídka pokoje odhalila i ztrátu krabičky s briliantovými šperky a několika kusů dámského oblečení. Pozvanou svědkyni, lékařku oběti, hned navíc ve dveřích zarazilo, že v pokoji jdou stolní hodiny. Je si jistá, že neměly strojek.
První podezřelou je Dzenta (Mairita Krumina), mladá dívka, která žila u mrtvé v podnájmu. Z předpokládané smrtelné zbraně byly sejmuty její otisky prstů a když byly později u ní v kabelce nalezeny ztracené drahocennosti, skončila ve vyšetřovací vazbě. Přesto prokurátor nepovažuje případ za uzavřený. Například upozorňuje na to, že klíče obou žen, oběti i podezřelé, byly nalezeny uvnitř zamčeného bytu. A další vyšetřování mu dává za pravdu. Opravdu se ukazuje, že není vše, jak na první pohled vypadalo. (chamonix)

(více)

Diskuze

kekesko

kekesko (hodnocení, recenze)

 Šach královně diamantů, v roce 1973. Osa filmu tvoří vyšetřování vraždy, která čerpá ze skutečné události. V ulici, kdesi v Rize, v jednom činžovním domě, je objevená zohavená a v obličeji znetvořená žena. A to je případ, jako dělaný pro kapitána Sokolovskije (Pauls Butkevičs) a jeho spolupracovnici Dolmanisovou, která pracuje na prokuratuře. Milice stojí na začátku vyšetřování promyšlených zločinů a každého to bude stát hodně sil...

Reklama

Reklama