Reklama

Reklama

Jeden z Maigretových podřízených, Lognon, se z neznámých důvodů vydal do Helsinek, kde byl na něj spáchán atentát. Lognon útok sice přežil, ale zůstává v kómatu. Jediné slovo, které ze sebe vypravil, než upadl do bezvědomí, bylo „fantom“. Maigret se vydává do Finska, kde se jeho průvodcem, tlumočníkem a asistentem v jedné osobě stává finský kolega, sympatický Ari. Lognon bydlel v Helsinkách u ženy pochybné pověsti, Pollety, která kdysi působila jako prostitutka v Paříži, několikrát byla dokonce zatčena, právě Lognonem. Polleta po atentátu na Lognona zmizela neznámo kam. Maigret je přesvědčen, že do případu jsou zapleteni majitelé sousedního domu a galerie, Junkerovi. Junker je obchodník s uměním, ve své sbírce má i velmi cenné kousky, a ze všech sil se snaží zachovat si dojem nezávislého bohéma, ale Maigret ho rychle prohlédne. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret ve Finsku, ve velmi atraktivním a mlhavém prostředí, se zajímavými postavami, navíc opět v temnějším, zamotanějším a atmosféričtějším dílu. Další skvělá záležitost. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret a Fantom -  tento príbeh som poznal z rozhlasu , Maigret je tu v podaní Josefa Somra.  Príbeh sa odohráva v Paríži.  Preto ma prekvapilo , že seriálový Maigret sa presunul do Helsiniek. Hodnotím  70%... ()

Reklama

Reklama