Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a mrtvý z trati (E28)

(epizoda)
  • Belgie Maigret et l'inspecteur Cadavre (více)

Šéf kabinetu na ministerstvu spravedlnosti pověřuje Maigreta, aby odjel do Belgie, kde se jeho švagr dostal do nepříjemné situace: nedaleko jeho domu zemřel mladý muž a po vesnici se šušká, že ho zabil právě on. Maigret přijíždí do vesnice v téže době jako jeho známý bývalý policista Cavre který teď dělá soukromého detektiva. Maigret zjišťuje, že smrt mladíka pod koly vlaku byla belgickou policií kvalifikována jako nehoda. V domě Etienne Nauda, kvůli němuž sem přijel, poznává jeho dceru Genevieve, která noc co noc kamsi tajně odchází. Seznamuje se s mladým Louisem, který býval přítelem mrtvého Alberta, a který má doma důkaz toho, že chlapec nezemřel pod koly vlaku, ale byl zavražděn. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spravedlnosti je někdy třeba právě proto, že je slepá, pomoci. A to navzdory všemu problematickému, které s tím souvisí. Maigret byl hluboce moudrým detektivem starého dobrého střihu. Simenon věděl, o čem píše. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vydařený díl, který kromě detektivní zápletky nabízí i řadu zamyšlení nad běžnou lidskou morálkou, aniž by se uchyloval k prvoplánovému moralizování. Jak si to divák přebere je jen na něm samotném. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako detektivka velmi dobré. Jen v některých momentech si člověk klade otázku, kde je hranice, po kterou Maigret hledá spravedlnost a měří všem stejným metrem, a za ní hranice ve které právo ohýbá a deformuje. Ani to, že vraha vypátrá v jiném státě nemůže být dostatečnou omluvou. Takže v dobré detektivce dostává Maigretova morálka trochu na frak. Proto jen tohle hodnocení. ()

Reklama

Reklama