Reklama

Reklama

Maigret


Maigret na dovolené (E18)

(epizoda)
  • Belgie Les Vacances de Maigret (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Belgie / Francie / Švýcarsko, 1995, 1 h 35 min

Komisař Maigret je na dovolené u příbuzných v Belgii. Jeho žena musí do nemocnice – zánět slepého střeva. A tak místo procházek chodí Maigret na návštěvy do nemocnice. Na pokoji jeho ženy, skryta za plentou, umírá mladá dívka po autonehodě. Řídil její švagr – šéf nemocnice. Při své návštěvě honosného domu místního lékaře potká Maigret dívku, která se chová velmi podivně. Druhého dne je nalezena mrtva – někdo jí uškrtil. Maigret cítí, že s doktorem, jeho domem a mladou ženou, která mu nebyla nikdy představena, je něco v nepořádku. Říká se, že je doktor chorobně žárlivý a svou ženu zavírá doma. Při návštěvě v nemocnici podstrčí jedna řádová Maigretovi papírek, protože sama nesmí s cizím člověkem promluvit. Později se Maigret dozvídá, že to byla právě ona, která byla první noc u těžce raněné dívky a slyšela podivné věci, které chce Maigretovi sdělit. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemá valný smysl známkovat a psát komentáře na jednotlivé filmy televizního cyklu dnes už přibližně 60 dílné série, kde hlavní roli ztvárnil Bruno Cremer. Viděl jsem šest filmů a přestože se na natáčení podíleli různí tvůrci, snímky si ve výsledku byly velmi podobné. Není to žádná velká filmařina, jen šedivý televizní průměr, který nenadchne ani neurazí. Bruno Cremer je zkušený charakterní herec a svého komisaře zahrál přesvědčivě. Když nic jiného, pak atmosféra počátku padesátých let je zobrazena důvěryhodně. Celkový dojem 50 %. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret je se ženou u jejích příbuzných v Belgii. Když je paní Maigretová v nemocnici, pouští se její manžel do vyšetřování. V cuku letu odhalí pachatele a po zbytek filmu se to tomu darebákovi snaží dokázat. Takže tentokrát je Maigret zarputilý a naštvaný. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj oblíbený případ. Opět skvěle a krásně zfilmováno, atmosféra a herecké výkony opět na jedničku, ale příběhově je to i tak jeden ze slabších dílů, ovšem stále nadprůměr. Klasická retro detektivka, která jistě potěší nejednoho diváka. 75%. ()

Reklama

Reklama