Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a mrtvý tulák (E30)

(epizoda)
  • Kanada Maigret : Meurtre dans un jardin potager (více)

Komisař Maigret přijíždí na vesnici, aby tam pomohl místní policii vyšetřit vraždu záhadného tuláka, který byl nalezen podřezaný v boudě uprostřed zelinářské zahrady sester Sirouetových. Hned na začátku vyšetřování ho čeká překvapení: zbraní, kterou u sebe tulák měl a kterou místní policie poslala do Paříže, byl zastřelen nedávno jiný tulák, Joseph Korda, nalezený pod pařížským Almským mostem. Maigret tuší, že oba případy budou mít spojitost. Pomalu proniká mezi uzavřené venkovany a odhaluje drobné nesrovnalosti a špinavosti, které rodiny úzkostlivě tají. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Opět menší exkurze do filmů "krimi". A když už, tak alespoň k "mrtvému v zeleninové zahradě". Řekl bych, že filmů v žánru "krimi" se produkuje nad 50% z celkové filmové produkce. Nejspíš je to proto, že takové filmy rychle působí na duševní relaxaci diváka tím, že celostní myšlení redukují na pseudomyšlení a skutečné problémy na pseudoproblémy. Člověk se rychle a efektivně oprostí od sebe samého. Pro tuto simenonovku to platí především. Inteligentní, ale přitom chladnokrevný inspektor (Bruno Cremer, to je důležité) nás provádí řetězcem možností, ze kterých chrirgicky odřezává ty nejméně pravděpodobné, až se dostane k výsledku, který ho už nezajímá, stejně jako mladý zloděj nezajímá místního četníka. "Stalo se, co se mělo stát a nic se s tím nedá dělat", je ostatně sympatický závěr. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Venkovské prostředí, hojná česká účast, tradičně báječná atmosféra a tradičně fantastický Cremer, Rozhodně jeden z těch kvalitnějších a zapamatovatelnějších dílů. 75%. ()

mac000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající psychologická atmosféra vesnických vztahů a skrývaných rodinných tajemství z hluboké minulosti. Natáčeno v ČR ve vesnici Vrbno, Pavel Kříž ve větší roli vesnického lékaře. ()

Reklama

Reklama