Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a sedm křížků (E53)

(epizoda)
  • Belgie Maigret et les sept petites croix (více)

Je srpen, tropické vedro a na policejní stanici se řeší případ čtyř zavražděných žen. Zatímco Lecoeur, jeden ze zaměstnanců policejní ústředny, zaznamenává, že během jedné hodiny někdo rozbil již tři bezpečnostní hlásiče, umírá další žena. Šedesátiletou oběť udeřil nějaký muž tupým předmětem do hlavy a okradl. Mezitím Lecoeur mizí a zanedlouho Maigretovi volá jeden z policistů, že viděl Lecoeura v bytě zavražděné. Je okamžitě zatčen. Jeden z policistů najde u rozbitého hlásiče dětský kapesník potřísněný krví. V bytě zavražděné také našli otisky dětských rukou. Někde v pařížských ulicích je chlapec, který má strach a rozbíjí policejní hlásiče. Volá o pomoc! (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden ze slabších dílů, s řadou nelogičností. Vyslechne se kdekdo, ale kdo našel oběť zůstane tajemstvím. Vražda se odehraje ve dvě v noci...následují celé hodiny děje, ale (ačkoliv je srpen), děj se odehrává celou dobu v noci, vrah a chlapec za celé hodiny v centru Paříže nikoho nepotkají. Pokračovat asi netřeba ani dalšími nepravděpodobnostmi. Příběh má napětí díky pátrání po chlapci, dobrou hudbu, ale jinak ()

poppy75 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pribeh sam o sebe je dobry,avsak celkovo mam pocit,ze tento diel bol odflaknuty...specialne 2 veci ma zaujali-prva:ked maigret pride na zaciatku k telu obete,tak zretelne vidiet,ako sa pani dviha a klesa branica :-D ,jednoducho taka ziva mrtvola ..a po druhe-neviem,kolko trva noc vo francuzku,ale ked si uvedomite,kedy nasli obet,casove rozostupy medzi nasledne rozbitymi hlasicmi atd-tak to bola naozaj ,,dlouha noc" :-) ()

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud si vzpomínám, tak v knižní verzi tohoto příběhu vůbec Maigret nefiguroval, přesto jeho dopsáním vznikl dobrý film. Francouzští herci jsou opět znamenití, ale Pepa Nos jim pěkně zamotal hlavu. A český dabing je taky ještě velmi slušný. ()

Reklama

Reklama