Reklama

Reklama

Maigret


Tajemství černé labutě (E48)

(epizoda)
  • Francie Maigret et le clochard (více)

V Paříži pod Slavkovským mostem vytáhnou dva lodníci z vody zraněného muže. Mohlo by se zdát, že do Seiny jen spadl, kdyby neměl na hlavě stopy po ráně tupým předmětem. Tulák, který u sebe nemá žádné doklady, je v kómatu a Maigret se pokouší zjistit jeho totožnost. Seznamuje se s dívkou Léou, další obyvatelkou „podmostí“, s rodinou lodníka Jeffa van Houtta, který se plaví s bratrem, mladou ženou Anneke a malou dcerkou na lodi jménem „Černá labuť“. I tulák má svou minulost, svůj život předtím, než ztratil střechu nad hlavou, tam Maigret hledá klíč k motivu pokusu o vraždu. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po odlehčenějším dílu jeden vážnější a smutnější, nicméně o nic horší, naopak. I tento se řadí k těm nejvíce zapamatovatelným. Všechno je jak má být - fantastický Cremer, úžasná atmosféra i hudba a samozřejmě i samotná zápletka. Maigret je prostě i po téměř padesáti dílech sázka na jistotu a znovu se mi potvrzuje, že pozdější díly jsou opravdu lepší, než ta první dvacítka. ()

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento maigretovsky zadumaný příběh mi přišel v knize i sugestivnější, ale i tak dobré. A je pěkné, že se Maigret podíval i do expozice Národního technického muzea. Nápis Kladno si ve francouzském filmu nezahraje každý den. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Několik smutných příběhů se postupně zpětně přehraje před komisařem Maigretem. Vrah není zatčen a opět k tomu nemalou měrou přispěla komisařova chápavost. V podání Cremera je Maigret zcela plnokrevný člověk. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama