Reklama

Reklama

Komisař Maigret v noci dopraví do hotelu dosti opilou a vyděšenou mladou ženu, dceru státního návladního, Nicole Prieurovou. Ráno mu policejní prefekt sdělí, že je obviněn z pokusu o znásilnění Nicole. Maigret je podroben internímu vyšetřování, do kterého nesmí jakkoliv zasahovat. Maigretovi je od počátku jasné, že dívka byla jen nastrčená a někdo má zájem na tom, aby ho zničil. Podezírá starého zločince Palmariho, ten ale tvrdí, že s věcí nemá nic společného. Maigret ho zná příliš dlouho na to, aby mu uvěřil. Podle něj je Palmari zapletený také v loupežných přepadeních v klenotnictví, které právě vyšetřuje. Maigret nechává Palmariho už dlouho a intenzivně sledovat. Když Maigretovi nadřízení vidí, že se Maigret i přes výslovný zákaz ve vyšetřování angažuje, nařídí mu, aby si vzal zdravotní dovolenou... I když tato epizoda není jako česká koprodukce uvedena v titulcích, natáčela se v Praze v české výkonné produkci (Emil Sirotek) za účasti českého štábu: za kamerou stál Jiří Macháně, střihal Alois Fišárek, za dekoraci odpovídal Václav Hlávka. Také ve vedlejších rolích se setkáme s celou řadou českých herců: Václav Mareš, Marie Drahokoupilová, Linda Rybová, Carmen Mayerová, Jiří Havel, Svatopluk Matyáš a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně silný detektivní příběh, skvělá psychologická studie. Jeden z nejsilnějších dílů (moc jsem jich ovšem neviděl) a Cremer to zase neskutečně dává.... Vynikající atmosféra, když se Maigret vzteká, stojí to většinou za to. A tahle mistrovská epizoda je toho důkazem. 85%. ()

Dr.Kongo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh se zápletkou postavenou na falešném obvinění komisaře ze "sexuálního obtěžování", takže mu hrozí vyhazov.Jedna z komornějších maigretovek, vetšina děje, resp. dialogů se odehrává v interiérech, případně na velkoměstské ulici, takže se točilo v Praze s českým štábem (kamera Macháně, střih Fišárek), českými herci v epizodních rolích, ve výkonné produkci Etamp Filmu a v režii Poláka Andrzeje Kostenka.Tuším, že ještě na nějakém dílu se podílela česká produkce, resp. tvůrci, teď si ale nevzpomenu. Určitě standardní kvalita, i když bez výraznějších dramatických scén, s bezchybným Cremerem, jehož kreace v celé sérii je srovnatelná se Suchetovým Poirotem. Gabin promine. ()

Reklama

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Na začátku tohoto dílu, když Maigret (Bruno Cremer) vede Nicol Prieurovou (Linda Rybová) do hotelu, utekla filmařům výloha s nápisem „Rybí speciality“. (Rosalinda)

Reklama

Reklama