Reklama

Reklama

Maigret


Maigret klade past (E23)

(epizoda)
  • Francie Maigret tend un piège (více)

Do pařížských ulic starobylé čtvrti Marais se vkrádá panika. Neznámý vrah žen již zabil pětkrát a ani věhlasný komisař Maigret nemá již několik měsíců žádnou stopu. Pokaždé se jedná o stejnou čtvrť, pokaždé jde o stejný typ žen. Maigret se rozhodne riskovat a nastraží psychopatovi past. Několik speciálně vycvičených mladých žen se začne toulat nočními ulicemi, ale vrah stále uniká... Adaptace této epizody se ujal český režisér Juraj Herz a otiskl do ní svůj výrazný rukopis. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

dobytek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbilo se mi to určitě víc než verze z roku 2016 s Mr. Beanem v hlavní roli. Tý jsem dal 3 hvězdy, takže tady přidávám čtvrtou hlavně za Cremera. Verzi z roku 1958 s Jeanem Gabinem jsem ještě neměl tu čest vidět. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Modernější a zábavnější Maigret, než ten s Gabinem v hlavní roli. Herzova režie opět staví na zajímavé kameře, výborně vystavěné atmosféře a Mertově hudbě. Byť bylo zpracování z roku 1958 vyšperkováno mnoha hereckými esy a nedisponovalo pouze televizním rozpočtem, nemělo zdaleka takový spád jako tento film. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Maigretův slavný případ v novším zpracování. Je to klasická práce Juraja Herze se slušnou ponurou atmosférou, pěkná Mertova hudba s klavirním sólem tomu dodává na působivosti (zejména při odhalování rodinné anamnezy psychopatického vraha), ale celkově ve srovnání s původním filmem z roku 1958 nepřinesl tento remake pro mě nic nového. Film se otrocky drží staré předlohy bez výraznějšího odbočení či jakékoliv zajímavé aktualizace, tedy mimo barev, které v případě temného prostředí zůstávají zanedbatelné prakticky stejně jako přítomných neznámých řadových českých herců. K tomu, abych přidal i čtvrtou hvězdičku, trochu postrádám hlubší smysl nové verze toho, co už tu minimálně jednou bylo. Bruno Cremer patřil ke kvalitním hercům, ale při vší úctě jeho pomalu rozjímavý výkon (oproti tomu Gabinovu plného vtipných hlodů) působí na mě jako uspávanka. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, ne a ne! Nezdielam nadsenie s miestnymi vrcholnymi dementalmi a miestnou vymletou luzou ohladom super moderneho ponatia komisara Maigreta. Toto bola skor ubohost nez film, Bruno Cremer nema na vysiny povodnej francuzskej trilogie ani omylom. Pribehovo je to len sprosta vykradacka kultovej starej francuzskej trilogie. Takze ubohost a ledva 15 % ani neviem za co. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší Maigret? Rozhodně, Další vynikající adaptace nejslavnějšího případu, navíc v Herzově skvostné, typické režii a opět s fantastickou hudbou a výtečnou atmsósférou. Na Gabinovu verzi se to sice nechytá, ale Atkinsonovu to překonává v pohodě. Navíc Cremer je prostě pořád v té roli naprosto fantastický. 90%. ()

jessic 

všechny recenze uživatele

Maigret je pomalá detektivka s nepříliš charismatickou hlavní postavou, což se týká už předlohy. Režie Juraje Herze přinesla tajemnou atmosféru, které pomohla i Mertova hudba. Potěšily české lokace. ()

bohus75 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud je tu někdo dement a lůza, je to podle chování tady náš slovenský kolega. Asi zapomněl, že jeho vkus není jedinný na světě a už vůbec nemusí být jedinný správný. Nevím, co je tady supermoderního. Je to klasická francouzská kriminálka, Cremer je jako Maigret naprosto uvěřitelný. Zrovna tenhle díl je mezi ostatními vcelku povedený a lepší, než "moderní" verze s Mr. Beanem..i když ani ta určitě není k zahození. Zvláštní, že zrovna Herzovy díly s Mertovou muzikou patří k těm nejlepším. Jo mě se prostě tahle klasika líbí, já se bez stříleček a létajících aut obejdu....život je o něčem jiném. p.s. kolego, a Maigret není trilogie, Simenon napsal desítky dílů, podle kterých jsou všichni maigreti točeni...těžko to může být nějaká vykrádačka ()

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mne překvapil rychlý rozjezd, ale i když tenhle příběh z dvou předchozích filmových zpracování (Gabin, Atkinson) a z rozhlasové verze (Horčičky s Hrušínským) musel jsem to dokoukat, už proto že jsem byl zvědav, jak zazní ta rozhodující věta "Ty šaty byly modré." A i tahle verze obstála, i když si asi navždy budu pamatovat, jak tuto větu pronesla A. Girardot (zřejmě dabovaná V. Galatíkovou) před Gabinem. ()

Reklama

Reklama