Reklama

Reklama

Maigret

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Francie / Belgie / Švýcarsko / Československo, (1991–2005), 81 h 23 min (Minutáž: 80–106 min)

Předloha:

Georges Simenon (kniha), Georges Simenon (povídka)

Hrají:

Bruno Cremer, Albert Delpy, Cécile Bois, Isabelle Renauld, Vanessa Larré, Arnaud Giovaninetti, Lionnel Astier, Michel Vuillermoz, Dimitrij Rafalský (více)
(další profese)

Epizody(54)

Seriál Maigret v hlavní roli s Bruno Cremerem vznikl v rozsáhlé evropské koprodukci francouzské, belgické, švýcarské, české a finské televize. Má celkem padesátčtyři dílů s délkou kolem devadesáti minut. Poprvé se seriál vysílal ve Francii v letech 1992 – 2005. Slavný detektiv spisovatele Georgese Simenona má ve Francii velkou tradici. Bruno Cremer převzal dýmku od herce Jeana Richarda, který hrál Maigreta 23 let a natočil celkem 88 epizod. Pro tak veliký projekt, na tehdejší dobu s obrovským rozpočtem, bylo nutné najít koproducenty. Čeští diváci poznají v mnoha exteriérech Prahu, její ulice, domy i malá náměstí. Přesto je Česká televize jako koproducent uvedena jen u několika dílů, kde se v řadě vedlejších rolí objevují známí čeští herci, za kamerou Jiří Macháně a u dvou epizod i režisér Juraj Herz. (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

Davered 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Duraz na atmosferu a pozvolne, v mene povedenych dilech az mrtvolne tempo. Zdarilejsi jsou (mozna paradoxne) zpravidla ty epizody, v nichz je vrah od pocatku v podstate jasny a ktere tak davaji vyniknout zajimavym charakternim hercum. Nejlepsi dily: Maigret a rozkose noci, Maigret a sklepy hotelu Majestic, Maigret a vzpurni svedkove, Maigret a Fantom, Maigret a smrt Cecilie, Maigret na dovolene, Maigret a mrtvy z trati, Cekani na vraha, Maigret a jasnovidka. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret je pro dnešního diváka nuda, není neprůstřelný, nepoužívá zbraně, které budou vynalezeny za sto let, není hacker tělem i duší, nedopouští se automobilových honiček, v kterých zvítězí Trabant nad Lamborghini, neb Trabant řídí nejfantastičtější detektiv všeho míra. Nepobíhá obnažen do půli osvaleného těla mezi ložnicemi dívek a dam, které touží jen a jen po rozkoši spatřit JEHO. Neoslňuje ani přesně mířenou střelbou, asi supertvrdou pěstí. Pod jeho pohledem netaje led, ani se nebortí skála. Jak říkám, zkrátka nuda. Jednoduché televizní zpracování, které dává přednost důvtipu románové detektiva, šarmu jeho představitele a nezájmu diváka o hektolitry umělé krve, tuny vyhřezlých vnitřností a zvuky svištících kulek. Ano, Maigret v podání Cremera se mi líbí. A rouhám se kultu velkého Jeana Gabina, ale ať dělám, co dělám, Cremer je pro mě ten pravý a nejlepší Maigret. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Není to špatný, i když některé epizody z dnešního pohledu, působý už značně zastaralým dojem, své kouzlo ale občas mají, a to především díky intelegentnímu a velice intenzivnímu vyšetřovacímu postupu Bruna Cremera (komisař Maigret) založenému hodně na dialogu. Bohužel dnes se stále s vynalezavějšími kriminálníky všeho druhu by si jen s tímto postupem a počínámím těžko vystačil, vhodné leda tak na nějaké policejní katedře k výuce nových rekrutů..V současnosti vysílají na Barrandov TV. ps; úvodní znělka není špatná.. ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sympatický detektivní seriál o Maigretovi a jeho případech. Natáčel se dlouhá léta, i když je to koprodukční seriál, tak Maigreta hraje Francouz, což je sympatické a autentické a ne jako britské filmy s panem Beanem. Hraje tu plno známých francouzských herců šedesátých let - tunsamozřejmě starší. V tomto seriálu, který se natáčel i nás, hraje pár českých herců jako Lír, Augusta, Trojan, Musil, Kaplanová, Rybová, co hraje holku, co obviní samotného Mairgreta ze znásilnění nebo Kříž, co si zahraje lékaře, Hanák hrající vraha, nu a další a další... ()

Diaganá 

všechny recenze uživatele

Hlavního hrdinu, komisaře Maigreta jsem prvně viděl v italském kriminálním seriálu Chobotnice, kde hrál mafiána a okouzlil i tam. I když má bradavici, má charisma a filmu dodává hodně. Seriál má své kouzlo, dýchne na vás například kouzlo francouzského venkova nebo maloměsta, který připomíná i kouzlo československého venkova po druhé světové válce a později. Tenhle seriál když dávali, tak jsem ho nesledoval. Teď jsem zahlédl jeden díl a už postupně díky uložto a je to tam také v dobré kvalitě, sleduji jeden díl za druhým. ()

Galerie (207)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku tohoto dílu, když Maigret (Bruno Cremer) vede Nicol Prieurovou (Linda Rybová) do hotelu, utekla filmařům výloha s nápisem „Rybí speciality“. (Rosalinda)
  • Scény odehrávající se u kostela nebo v kostele se točily v Kutné Hoře. Jedná se o kostel sv. Jakuba. (Achmed)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v českých mestách Liberec a Praha. (M.B)

Reklama

Reklama