Reklama

Reklama

Invaze buranů

(seriál)
  • USA The Riches
USA, (2007–2008), 15 h 24 min (Minutáž: 41–58 min)

Tvůrci:

Dmitry Lipkin

Hrají:

Eddie Izzard, Minnie Driver, Shannon Woodward, Noel Fisher, Aidan Mitchell, Todd Stashwick, Gregg Henry, Margo Martindale, Bruce French, Nichole Hiltz (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

O tom, jak vypadá život v milionářské čtvrti, už bylo natočeno mnoho seriálů. Invaze buranů však obohatí tuto sbírku dosti nevšedním pohledem. Shodou nepředvídatelných náhod totiž mezi sídla bohatých rodinek zavítají jistí Malloyovi, rodina zlodějíčků a podvodníků s irskými předky. Sama zápletka již naznačuje, že si při sledování životních peripetií této pětice přijdou na své vyznavači černého a inteligentního humoru, satirické nadsázky a neočekávaných zvratů.
Příběh začíná propuštěním Dahlii Malloyové (Minnie Driverová) z vězení, kde se naučila lépe obcházet úřady. Zároveň se v nápravné instituci ujistila, že její dosavadní životní styl je tou nejlepší možnou volbou. Během její dvouleté nepřítomnosti pokračoval zbytek rodiny v putování po rozlehlém území USA. Rodinné složení je následující: otec Wayn (Eddie Izzard), nejstarší syn Cael (Noel Fisher), prostřední dcera DiDi (Sharon Marie Woodwardová) a nejmladší benjamínek Sam (Aidan Mitchell).
Již kompletní rodina se rozhodne upevnit vztah se spřízněným klanem kočovníků. Plán ale jako obvykle nevyjde úplně tak, jak si všichni představovali. Ke všemu je završen úprkem před sice plánovaným, ale nechtěným sňatkem DiDi s jedním z „vhodných" kandidátů klanu. Při útěku však Wayen nezapomene ukrást velký obnos peněz z nashromážděného pokladu, který dávali členové kočovného klanu dohromady celá léta.
Po této události trvá návrat Malloyových ke starému způsobu života jen krátce. V rámci hádky s další „cestovatelskou" rodinou se naše pětice připlete k hromadné autonehodě, při níž zahyne bohatý manželský pár - Doug a Cheriena Richiovi. Wayne nezaváhá a s vidinou lepší budoucnosti rozhodne o osudu své asociální rodiny. Z Malloyových se stávají boháči Richiovi z luxusní čtvrti. Snaha přizpůsobit se novému životnímu stylu a zároveň ututlat tajemství vede k řadě komických situací.
Seriál Invaze buranů je inteligentní a výjimečný. Nepostrádá vtip, napětí, bláznovství ani i romantiku. Vše v příjemném poměru, který bude pro diváky milým a vítaným osvěžením. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

POMO 

všechny recenze uživatele

Inteligentný, satyricky čiernohumorný seriál o chudobnej americkej rodinke, ktorá sa „omylom“ nasťahuje do milionárskej štvrti. Žiadne pekné seriálové tváričky, ani anjeli bez kostlivca v skrini. Táto rodinka má kostlivcov požehnane. Občas pekelne vážne, občas uletene bláznivé, občas dokonca akčné. A vždy svieže. Hudba Tobyho Chu pripomína vo vážnych pasážach Gustava Santaolallu a v komických Harryho Gregsona-Williamsa. Super rola pre Minnie Driver, ktorá mi vačšinou nikde nesedí a moc ju nemusím. ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

No nevím proč , ale seriály obdobného typu jdou mimo mně . Pár krát jsem se usmál , ale nazývat to komedií ? ! Postavy zde prožívají až moc bizardních či úchylných situací . Jestli se tak žije v USA . tak ještě že jsem v Česku . Možná že jsem divný , ale satiru či nadsázku to podle mně nemá ! Jitě dívat se na to dá , no ikdyž můj brách tvrdí že dívat se dá i do bílé zdi . Obdobné seriály , které šli mimo mně : Odpočívéj v pokoji , Zoufalé manželky , Plast .chirurgie s.r.o apod. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, který se točí kolem rodiny kočovníků, která si díky souhře náhod a neuvěřitelné drzosti otce coby hlavy klanu vymění totožnost a vydává se za famílii z vyšší vrstvy zazobaných právníků. Dobrý nápad, atraktivní prostředí a motivy, ale potenciál byl v tomhle případě větší, chybí tomu scénáristická vyšperkovanost, kterou jsem ocenil na Perníkovém tátovi. Jinak jde o kousek, který divákovi nabídne černý humor a kritiku společenské vrstvy, do které naši outsideři lstivě pronikli. Celkový dojem: 65 %. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Zatím docela chytře psané překvapení, které dokáže chytnout, jak je tomu poslední době v zaoceánské seriálové tvorbě zvykem. Cynikovo srdce zaplesá, seriálového milovníka srdce poskočí, přílišně racionálního člověka srdce "zvedne obočí". Takže standardní model, který se nejspíše nejvíce projeví až po konci série. ()

viky13 

všechny recenze uživatele

Pod názvem Invaze buranů si lze představit lecos...proto mě seriál The Riches příjemně překvapil. Drama a černý humor jdou ruku v ruce jak s drzostí hlavního hrdiny tak s démony jeho ženy, jteré si přinesla z věznice. A ono je pravda, že i děti mají to svoje...benjaminek Sam, která neví jestli chce být holka nebo kluk, DiDi která se snaží být statečná a Cael...nikdo si vlastně neuvědomil, že musel opustit svoji přítelkyni, ale nic neřekl. Rodinka kočovníků, která si začne hrát na zbohatlíky. Už téma samo o sobě dává spoustu živné půdy pro drama a černý humor. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Původně se měl v originálu seriál jmenovat Low Life. (Caelos)

Reklama

Reklama