Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružná pohádka vypráví o chlapci zvaném Sedmipírek (A. Navrátil), který proti své vůli žije mezi bandou zlodějů. Ani jejich „profese“ se mu pranic nelíbí. Co král zlodějů (S. Matyáš) ukradne, to Sedmipírek zase vrátí pravému majiteli. Ale srdce krásné princezny (D. Patrasová), které uloupil, se mu vrátit nechce. Jaké tajemství se skrývá za jeho původem? Prozradit vám můžeme, že mu čisté a dobré srdce pomůže nalézt cestu domů i k sobě samému. (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Na televizní pohádku docela dobré a celkem i zdařilé. Starší pohádky holt v sobě nezapřou, takovou tu svojí starou líbivou opravdu pohádkovou atmosféru, kdy se ještě uměli dělat kvalitní a řemeslně více než zdařilé filmečky. Krásná byla i hudba, a po herecké stránce až na pár vyjímek v podobě jakési ho přehrávání to také ušlo. Pan Ráž v roli krále tomu ovšem dal teprve takový ten pravý pohádkový nádech, nejen svým zjevem ale také svým charismatickým hlasem a hlavně svým vžitím do své role co se týče její ztvárněním. 2,5/5*. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Vliv dědičnosti a prostředí na osobnost jedince. Podle pohádky Sedmipírek má jednoznačně rozhodující vliv dědičnost a výchova ve zlodějském doupěti nedokáže z mladého prince udělat zloděje z přesvědčení. Krádež mincí z rozsypané hromady mi kdysi připadala jako nejrafinovanější chytračení na světě. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Svatopluk Matyáš jako Hubert je zde skvělý, mladická rozesmátost Tondy Navrátila to celé prosvětluje, jen možná princeznu mohli vybrat nějak líp - přece jen Dáda tady vypadá jak Tondova starší sestra a moc jim ten jejich románek nevěřím. I by se mi líbila kratší stopáž, občas z toho ta vatová výplň čouhá. A ta ruční kamera taky nebyl nejšťastnější nápad. Na druhou stranu skvělá výprava a kulisy, chytře promyšlený scénář a profesionální herecké výkony i ve vedlejších rolích. A písnička "miluji prince Kristiána" je dostatečně vlezlá. :-) ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Česká studiovka- co říct víc? Dáda svou princezničku umně přehrává, kamera je děsivé, především v konfliktech, a taky je to vtipně předvídatelné. Navzdory tomu ta pohádka má něco do sebe. Chvílemi je navozena napínavá atmosféra a král Vladimíra Ráže taky stojí za to. Proto dávám průměrné tři. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Napíšeme dopis !! Milý pane králi, slyšel jsem, že ve dne v noci roníš slzy nad ztrátou svého královského pokladu.. Slitoval jsem se a zlato ti vracím zpátky.. Kup si za ně nové stráže, které spaly, když se rozdával rozum !!" ;) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nudná a předvídatelná pohádka. Naštěstí není tak dlouhá, takže čas rychle uteče a divák se nestačí unudit k smrti. Král zlodějů mohl být krapet akčnější. Prospělo byt to. Sedmipírek sice pojedl vtipnou kaši, ale to celý příběh neutáhne. Herecké obsazení bylo sympatické. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jedna z řady televizních studiových pohádek let osmdesátých. Příběh je snadno předvídatelný, což by u pohádky nevadilo. Ale hlavní postavy, především Sedmipírek, jsou mi nesympatické. I díky naivnímu rozuzlení lehký podprůměr. A ponaučení na konec? Prohlédněte si před smrtí kůži :-) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

V době perfektních českých pohádek přišel Sedmipírek, což byl průser vlastně ve všech ohledech. Dnes, v době strašných sraček, které se točí, by to byl vyložený průměr, ale během normalizace to byla velká tragédie, kterou zachraňuje leda tak přiměřená stopáž, při které se člověk nestačí posrat nudou. 30% ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Pohádka s obrovským množstvím herců. Je zde možno vidět malého Filipa Švarce. A šermířské vystoupení zašťituje skupina Regius pod vedením Václava Lukse. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch vydařenějších dramatických pohádek, kde není místo pro humor ani pro velkou lásku, ale spíše pro dobrou a zajímavou zápletku. Lepší nadprůměr do kulis zasazených pohádek. Hudba: Ladislav Simon ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Na studiovou pohádku vážně kvalita... Možná, že kdybich ji poprvé viděla tak před patnácti lety a ne až dnes, byla by jedna z mých oblíbených. Krásné kostýmy, prostředí, herci, kteří opravdu hrají... S tím dnešním pozapomínáním na pohádky musíme něco udělat... A je tam TOLIK poučných věcí! Dědičnost, spravedlnost, (ne)napravitelnost, spokojenost, ušlechtilost... ohledně toho i spousty dalších věcí vám tahle pohádka může rozšířit obzory... Možná Dáda mi tam trošičku vadila. Ale jako dítě bych i tu její strojenost nadšeně zhltala. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná a zdařilá televizní pohádka, ze které dýchá ta patřičná atmosféra středověkého příběhu, obestřeného tajemstvím původu hlavní postavy. Napínavý děj, střídající se prostředí chudáků, zlodějů i královského paláce a nakonec rozuzlení, kdy vyjde najevo záhada nevyjasněné minulosti Sedmipírka zloděje - pohřešovaného prince. Velmi dobrý A. Navrátil i D. Patrasová a skutečný král Vladimír Ráž. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Pohádka to teda moc není, že, ale jinak docela dobrý. Páni, kamera v pohybu jako oko postavy je super osvěžení a sedí to, příchod kata je celkem sugestivní záležitost. A flashbacky? To se jen tak u tohoto formátu nevidí. Všechno to krásně sedí, až na humpoláckou a jaksi o třídu dospělejší Patrasku, která se k jemnému jinochovi Toníčkovi vůbec, ale vůbec nehodí. Jinak mě pohádka velice potěšila i námětem a hereckým ztvárněním. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tuto už 27 let starou pohádku jsem viděl včera poprvé a byl jsem mile překvapen. Velmi nápaditá, neprvoplánová pohádka s poněkud složitějším dějem se mi moc líbila. Je to spíše pro starší děti nebo takové, jako já, kdy už se opět stáváme dětmi. Natočeno to bylo tak, jak jim možnosti té doby dovolovaly. Velmi dobré výkony herců (např. V.Ráž to je rozený král) a krásná "Dáda" Patrasová navrch, co si člověk může přát víc? ()

Reklama

Reklama