Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chantal je opravdová Evropanka. Narodila se ve francouzské Marseille, vystudovala ve švýcarské Ženevě a po dvaceti letech strávených v Brně se nedávno přestěhovala do Prahy. Před osmadvaceti lety odjížděla studovat herectví do USA. Už měla místo na prestižní herecké škole a v kapse letenku, když poznala moravského klauna Bolka Polívku. Láska na první pohled ji dovedla k bleskovému rozhodnutí. Namísto do Ameriky odletěla do totalitního Československa. Novinářka a moderátorka Nora Grundová s režisérkou Alenou Činčerovou nahlížejí do její třinácté komnaty v době, kdy už ví, co jí osudové rozhodnutí, odejít za svou láskou do cizí země, přineslo. Jak překonala bariéru cizí řeči, jiných zvyklostí a kultury? Jak se vyrovnala s tím, že ji partner, za kterým odešla, opustil a ona zůstala sama se synem. Chantal hovoří také o nešťastné havárii u Olomouce před třemi lety, kdy zavinila nehodu a vážně zranila dva mladé lidi. Následně se v tisku objevily nepravdivé informace o nedbalé Francouzce, která řídila pod vlivem drog, přestože se mladému páru snažila maximálně pomáhat. Kdyby měla Chantal Poullain udělat dávné rozhodnutí dnes, kdy je na prahu padesátky opuštěná, bez muže, kterého tolik milovala, volila by přesto stejně. Přes všechny krize a těžkosti, které musela překonat. S jediným rozdílem. Chtěla by mít sedm dětí. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Vypočula som si audioknihu Chantal Poullain - Život na laně a na ivysílání ČT som našla aj túto staršiu epizódu 13. komnaty... hoci v relácii som sa nedozvedela (takmer) nič, čo by som nevedela už z knihy, aj tak to bolo zaujímavé obrazové doplnenie toho, čo som poznala iba z rozprávania. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najít klíč ke třinácté komnatě Chantal Poullain se nezdařilo. Odejít do ČSSR se rozhodla sama, bulvár si její dopravní nehodu logicky nenechal ujít a princip této série zůstal v tomto případě nenaplněn. ()

pfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento cyklus dokumentů (medailonků či profilů) o neřestech či potížích známých osobností hodnotím jako celek, jako projekt. Pravda, některý dokument je lepší než jiný, ovšem to jistě záleží na tom, jak dobrý, špatný, či pestrý příběh si pro nás připravil daný protagonista. [8/1O] Chantal Poullain: neznám / vadí mi / neutral / mám rád ()

pravo

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem prečo sa v rámci ČSFD práve u tohto cyklu dokumentov rozhodlo pre hodnotenie jednotlivých epizód a nezaviedol sa iba jeden profil pre celý cyklus ako je na ČSFD zvykom u jednotlivých seriálov. Nezdá sa mi, že jednotlivé diely majú natoľko rozličnú filmársky odvedenú prácu a to že každá epizóda ma iné obsadenie je v podstate u dokumentárnych seriálov vcelku bežná vec. Pri prečítaní zopár komentárov som nadobudol pocit, že tu už ani nejde o filmové hodnotenie, ale ide o hodnotenie jednotlivých osôb, ktoré sú hlavnými hrdinami jednotlivých epizód. Samozrejme nemienim míňať svoj čas sledovaním kadejakých polozabudnutých či novoobjavených hviezd českého šoubiznisu a tak často tento seriál nesledujem, ale ak sa objaví osobnosť, ktorú poznám a viem či tuším, že jej osud je zaujímaví, tak si to rád pozriem. Ale pozerať každý týždeň na to akou chorobou či iným trápením musela prejsť nejaká celebrita mi príde dosť odpudzujúce. Ak by som mal uviesť hodnotenie jednotlivých dielov v závislosti od závažnosti tajomstva a osobe, o ktorú ide, tak by som musel použiť celú škálu hodnotenia, ale ako neuzavretý celok, ktorým Česká televízia s koncesionárskych poplatkov iba nafukuje množstvo pôvodného českého dokumentu by som hodnotil maximálne ***. ()

Reklama

Reklama