Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký filmový horor, ve kterém se hrozbou nevinných lidí stává velké hejno nechvalně proslulých dravých rybek, kterým se podaří utéci z experimentálního vědeckého ústavu, financovaného americkou armádou. Jejich cesta vede přímo do blízkého jezera, které je vyhledávanou turistickou atrakcí a jehož břehy jsou v letních měsících obleženy lidmi, kteří se sem sjíždějí z celého širokého okolí, aby se tu opalovali nebo si zaplavali. V okamžiku, kdy se k jezeru blíží smrtelné nebezpečí v podobě hladových rybiček, přijíždí k jezeru také autobus plný malých školáků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (127)

Gemini 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru a doby, ve které vznikl, je tenhle "horror" ještě koukatelný. Ta US ARMY provádí ale zajímavé pokusy, co? 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Plagátom s gigantickou piraňou sa nenechajte zlákať/oklamať, ale i tak je toto dielko svojráznou klasikou béčkarského "prírodného amoku", na ktorom mnohí z nás vyrastali a preto dávam 80%, hoci spravodlivejších by bolo max. 40%. V produkcii Rogera Cormana vznikla milá dravá záležitosť s tomu odpovedajúcim mizerným scenárom (za vypustenie zabijackych piráň sú zodpovední hrdinovia!) a kvalitnými scénami (hore bez). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ku příležitosti uvedení nadějně vyhlížejícího remaku (2010) do kin jsem si konečně doplnil další velkou mezeru v základním hororovém vzdělání a pustil si 30 let starý piraní originál. Z tajného armádního výzkumného projektu 'Razorteeth' vzejdou zmutované, superdravé, nadměrně odolné a zvýšeně inteligentní rybky, který se teď z nádrže ženou dolů po řece, přes dětský tábor až k sešlosti u jezera. / Je to docela průměrný béčko, co povídat... Co mi vadilo nejvíc, byl zběsile hemživý a totálně nepřehledný pohyb těch hajzlíků pod vodou - díky tomu si jich vlastně skoro vůbec neužijete (nejvíc pokoukání nabídne asi tenhle vystavený kousek), jen se vždycky někde rozvíří voda a spustí takový debilní hemživý zvuk. Jinak je tu celkem pohodový ústřední duo hrdinů, nějaký ty kozy, nějaký ten gore, dost blbosti. Takže PIRANHA '78 celkově: Nic co by stálo za chválu, na druhou stranu ani za vyprcání. Střednědobrá zábava, 6/10. [HD] ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu skvělej film, krvavej, ale má i pořádně hutnou atmosféru. Viděl jsem to poprvý v šesti letech a dodnes, kdy mi je 21 mám takovej ten nepříjemnej pocit jít do neznámé řeky se jen vykoupat. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Je dobré, že tyto filmy člověku poskytují potřebnou perspektivu při posuzování ostatních snímků. Pořád nicméně platí, že Barbara Steele je jednou z nejděsivějších lidí, co jsem kdy viděla. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Ten neměnný pižlavý zvuk, které piraňky vydávaly, ať už překusovaly lana nebo artérie, byl tak rozkošný! I když na mě samozřejmě efekty a masky působily až směšně zastarale, film stále dokázal vybudovat slušné napětí a atmosféru. Viděla jsem to nedávno v tv (zcela náhodou), zážitek to byl fajn vzhledem k mým nulovým očekáváním./// Jáj, ale teď už nevím, na jakém programu to dávali. Angie nás touto info výjimečně neoblažila:(. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jako prcek jsem se bál, až jsem se skoro počůral. Hodně patrná inspirace "Čelistmi", ale proč ne? Béčko jako vyšité a zábavné až na půdu. 65%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Klasické hororové béčko z konce 70. let. Tehdy velká podívaná a jeden z typických animal filmů, které se v té době točily jako na běžícím pásu. I dnes je to příjemná oddychovka, která pobaví a patří určitě k těm lepším (narozdíl od druhého dílu) v tomto žánru. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Joe Dante je dobrý režisér. Mám rád jeho filmy. Určite všetci poznáte jeho dva snímky o malých, divokých potvorách "Gremlins" a "Gremlins 2". Ešte pred nimi natočil aj prvý, pôvodný werewolf horror "Kvílenie vlkodlakov" (The Howling), ktorý sa neskôr dočkal mnohých pokračovaní. V roku 1979 zrežíroval kultový snímok "Rock´n´Roll High School", ktorým potešil všetkých fanúšikov legendárnej, americkej punk rockovej hudobnej skupiny Ramones, vrátane mňa. No a ďalším jeho filmovým klenotom je aj natural horror "Piraňa" (Piranha) z roku 1978. Som náruživým priaznivcom animal horrorov a tento Danteho titul považujem za časom overenú klasiku tohto špecifického horrorového subžánru. *** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pamätám ako ma voľakedy tento film vystrašil na smrť. Ako dieťa som mal obavy skočiť aj do bazéna. Dnes už pôsobí skôr absurdne, pričom určité pasáže v úvode, kedy dostali (nevedno prečo) priestor "chobotničky z druhého patra", celkom solídne lámu tejto jednohubke väz. Slabší priemer, remake "Piraňa 3D" je ďaleko lepším filmom po každej stránke, toto je s odretými ušami priemer, ktorý (už) nezanechá žiadnu stopu .. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Debilni hlavni hrdinove vypustily nadrz zubatky uplavali a masakr muze zacit! dalsi typicky zastupce beckovych klasik z minulych casu ze si tu nikdo nedela zadny starosti ze serioznosti dokazuje dialog reditele turistickyho strediska kterej telefonuje a jeho zamestnanec mu zahlasi pane sou tu pirane! a co je s nima? zerou nase hosty! a reditel do telefonu vydrz chvilku mame tu takovy nepodstatny problem sranda musi bejt trochu krve k tomu a kouzlo starych dobrych zvirecich hororu zije naveky ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Další ze "slavné" série animálních vybražďovaček. Tyhle "Čelisťátka" ovšem naštěstí ještě nedopadla tak špatně jako příbuzný Aligátor nebo Anakonda a koukat se na to celkem dalo. Jako obykle fandíte rybám jako nejsympatičtější "postavě" filmu. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jak může někdo přijít s komedií??!! V tomto případě dosti problematické dílko o vraždících piraňách, které kdysi zvedlo vlnu nenávisti a tyto ryby se mohli začít bát o svou budoucnost v tomto reálném alogickém světě blbců a malichernosti! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nevím kdo vymyslel piraňám jejich takový trochu zvuk podobný když naštvete hejno vos, ale byl každopádně vtípkař protože pro mě z toho zas tak mráz po zádech neběhal. Ale z té představy ano. To už abych se nekoupal ani v českých přehradách, kdy před lety tam někdo takového před lety vylovil. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Piraniu sériu som videl v trochu čudnom poradí. Najprv "skvostná" dvojka, potom zábavný remake a až tak originál. Najprv ma zarazilo ako originál "kopíruje" remake ;), čo mi trošku sťažovalo sledovanie, keďže som vedel, čo sa stane. O to viac ma pobavili scény, kde sa od seba jednotlivé filmy odlišovali. Ostatne prsia Heather Manzies v remaku neboli - navyše je to veľmi zábavná scéna :). Réžia je celkom vydarená, scény som dosť brutálne nasnímané a strih je niekedy veľmi dobrý (=šialený). Príbeh sa mi celkom páčil a aj odkaz na Jaws v úvode pobavil, hlavne odstupom času, keď vieme ako vyzerajú súčané videohry :). Páčilo sa mi aj to, že tvorcovia sa nebáli obhrýzť aj nejaké to dieťa a záverečný masaker je geniálny (zaujímavé je, že Pirane si rady vyberajú ako pokrm nahé plavkyne :)), no a úplný koniec bol skvostný :). Ak to porovnám s remakom, je to lepší film, ale zas nemá tak stupídne zábavné scény, ako boli v remaku (muž, ktorému vidieť rebrá sa doplazí k tomu, kto to ma na svedomí a ten vážne povie: "prepáčte mi, nechcel som"; na zemi sedia dohrýzený ľudia, ktorým chýbajú nohy, ale ani trochu necítia bolesť ... :)). Ale som spokojný, Piranha je príjemný zvierací horor :) PS: pobavila ma tu scéna so špeciálnymi efektmi (príšerka v labáku) - neviem, aký to malo súvis s dejom a následným priebehom filmu, ale vďaka tomu je ta scéna nechcene veľmi vtipná :) ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné Béčko o zmutovaných živočíchoch, ktorých sa natočilo mraky. Je to maximálne tradičná hororová zábava, ktorá však plní svoj účel pobaviť a poskytnúť určitú dávku relaxu zainteresovanému publiku. Len pritvrdiť to chcelo. Čo sa týka filmu, tie rybičky boli celkom milé, taktiež atmosféra 70 rokov potešila, ale dosť mi nesedela tá malá dievčinka, dcéra hlavného hrdinu, ktorá sa bála už od začiatku vody. Tú by som vymenil za nejakú prsatú blonďavú dvadsiatku. 50%. ()

Související novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Piraňa má zase hlad

Piraňa má zase hlad

29.10.2005

V dubnu příštího roku by se měl začít natáčet remake slavného hororu Piraňa z roku 1978. Příběh o malých rybičkách s velkými zuby, které uprchly z výzkumného armádního střediska přímo do blízkého… (více)

Reklama

Reklama