Reklama

Reklama

Válečníci z Atlantidy

  • Velká Británie Warlords of Atlantis (více)
Trailer

Při hledání Atlantidy se odvážní cestovatelé pustí do boje s mořskými příšerami, potlačí vzpouru a nakonec dorazí do metropole pod vodou, které vládnou mimozemšťani. (Netflix)

Recenze (17)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Sotva průměrné nízkoropočtové dobrodružné sci-fi béčko alespoň z mého nijak nezaujatého pohledu. Efekty (alá Godzilla) na rok 78' nejsou tak oslňující a zdrcující, pokud měli navodit hrůzostrašný dojem, tak působily místy spíš směšně, chápu ale že v patnácti má člověk na celou věc jiný názor. Nejlepší ze všech příšerek byla asi ta obrovská chobotnice, která celkem ještě celkem ušla. Příběh špatný nebyl, ale to bylo asi tak všecko, po geologické stránce naprostý blábol (ale sci-fi je scifi), celkově však, abych to shrnul, místy nezáživná, mdlá ale i tak trochu, bez patřičného náboje uspěchaná nuda. Tu ženskou roli, podle mě nadbytečnou, jsem nějak nepochopil k čemu tu vůbec byla a proč nakonec zůstala...Kulisy potopeného města i kostýmy mě tady v tomto případě vůbec nedostali..Celkově tedy nic moc, čekal jsem, nabuzen Atlantídou z roku 61', něco lepšího...Z nostalgie za 2* jinak by to bylo ještě horší. Podobné filmy: Dvě starší věci od Connora - People That Time Forgot a Land That Time Forgot, a dále 20000 Leagues Under the Sea, Mysterious Island atd.. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Obsahuje Spoilery Miluju starý béčkový SF. Ne pro nápad nebo triky, ale pro tu atmosféru a odvahu je vůbec natočit, jenže musí mít nějakej náboj! A tohle je velká nuda. Nejlepší na tom je tady ten plagát, jinak je to hrozně o ničem. Ten zlatej sloup (odhadl bych to tak na minimálně sto tun, po tom, co jsem viděl tunu zlata v Český Národní Bance), je až příliš snadně manipulovatelnej a navíc jako co by s ním asi posádka dělala? Co byste dělali vy se sto tunama zlata v jednom kuse? Já teda nevím... Atlantida je v alternativním vesmír vytvořeným nárazem meteoritu na Zemi. Jediný vstup je přesné místo dopadu na povrch, ježs e však tlakem potopilo pod hladinu a hlídá to obrovská hadrová oliheň a něco jako lochneska. V Atlantidě je provází jeden Válečník a ukazuje jim sedm měst Atlantidy(to byl původní název, Seven Cities of Atlantis, ale zdál se málo akční, tak ho změnili). Ve čtvrtém městě žijí obyčejní lidé sem unešení z našeho světa a vládcové této říše připravující už čtyři tisíce let obrovský vpád zpátky, aby ho zničili (k ukázce toho, co plánují posloužila alobalem polepená helma na motorku a pár záběrů ze druhé světové války. Tohle mi až tak hrozný nepřijde, kromě toho, že i přes krátkou stopáž je to zdlouhavý a skoro o ničem. Ale pak se pomocí batyskafu vrátí dírou domů (prostě pomocí různých změn tlaku se jim podaří nejdřív klesnout na dno a pak vystoupat až na hladinu). A tam vzpoura mužstva pokračuje. ale než se stačí všichni pozabíjet, přifaří si to opět obrovská oliheň a několik jich zabiije a vezme si zlatej sloup zpět a loď zničí. poslední záběr je na to, jak v člunu tři krát jeden metr sedí čtyři dospělí chlapi (všichni ti hodní) a ve vodě za člunem se drží okraje dva přeživší zlí. rozhodně je na tom poznat, že režisér se specializoval spíš na seriály, protože o polovinu to zkrátit, strčit to do desáte série třeba akt x a celkem se to dá a považoval bych to za lepší díl. Jako samostatnej film je to však nezáživný a zapomenutelný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Connor mal tieto dobrodružné výlety do stratených a neznámych krajín rád, ale Zeman či Harryhausen sa nikdy z neho nestal. Warlords of Atlantis sú spočiatku skôr guilty pleasure, potom prekvapivo zvážnejú a nakoniec ponúknu dvojité finále, pričom obe sekvencie boli celkom milým potešením pre oko. No a záverom to scenárista v dobrom slova zmysle zabil, taký čiernohumorný koniec som vážne nečakal. Len stále ide o priemer a na konci si poviete, prečo to radšej nenakrútil spomínaný Zeman. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opätovné spojenie režiséra Kevina Connora a herca Douga Mclureho. Je to štýlovo a dejovo prakticky rovnaké ako ich predchádzajúce ´´hity´´. Rýchli dej, triky na celkom uspokojivej úrovni a to všetko odohrávajúce sa v neznámej, tajomnej a takmer nedostupnej zemi. Nie zlé, skúste ochutnať. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Film, který by měl být natočen o 20 let dříve a bavil by tak více. Nízkorozpočtové sci-fi béčko kombinuje klasické braky na téma mimozemšťané z jiných světů a cesta do jiných světů. Vrcholem smíchu jsou trikové sekvence příšer - slimákoještěr, velké želvy řvoucí jako pumy nebo papírová chobotnice. Do odpadu jsem to neposlal, protože jsem asi masochista a smál jsem se u tohoto braku. Hodnocení OST: Brak, brak, brak 2/10 ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů, který jsem si jako dítě přinesl z videopůjčovny, ještě spolu s Dunou. Zatímco velkorozpočtovou Dunu jsem tehdy absolutně nechápal a její rozvleklost mě k smrti nudila, tak z laciné brakovky Válečníci z Atlantidy jsem byl naprosto unešený. Díky zběsilému tempu (každých deset minut nové monstrum) se u ní ani na chvíli nelze nudit a 90 minut vám uběhne jako voda, které je v ní požehnaně. Odehrává se totiž pod mořem. Loutka chobotnice stáhne posádku lodi na mořské dno, kde se nachází skvostné dokreslovačky rozlehlé Atlantidy, jejíž obyvatelé nejsou příliš přátelští. Vojáci s plechovými helmami zakrývajícími celý jejich obličej (není moc jasné, jak přes ně vidí) tu zotročují ztroskotané námořníky, kterým ve zdejších podmínkách narostou žábry (navzdory tomu, že nežijí přímo ve vodě). Levitující mimozemšťané s divnými účesy mezitím vymývají vyvoleným lidem mozky promítáním záběrů nacistů. A v mezičasech na všechny útočí zadní projekce rozmanitých gumových monster (dinosauři, chobotnice, obří úhoři, bahenní mutanti a létající ryby), které se většinou pohybují tak pomalu, že si musíte chvíli počkat, než vás sežerou. Ve zdejší Atlantidě najdete snad úplně všechno, co vás napadne, že by tam mohlo být (kromě Mira Žbirky). Tahle přepjatá variace na verneovky je vyvrcholením série fantastických filmů Kevina Connora. Je to přeplácaný mišmaš všeho z Connorových předchozích filmů a ještě spousty věcí navíc. Děj filmu je chytře zasazen do viktoriánského období, kdy lidé ještě mohli věřit na existenci ztracených světů, a jeho staromódní naivita a dětinská nevinnost vás hravě vrátí do doby, kdy vám bylo dvanáct. Plnými doušky si pak vychutnáte nonstop přehlídku spektakulárně špatných triků, chlápků v gumových kostýmech a nezdařilých pokusů o humor, které jsou vtipné svojí nevtipností. Co víc si při nedělním odpoledni přát? ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Asi som si vybral nesprávny čas na sledovanie tohoto nízkorozpočtového dobrodružného scifi. Skôr ako večer by sa hodilo popoludnie. O hereckej kvalite v tomto filme nemôže byť ani reči. Čo upúta, sú celkom dobre zvládnuté príšery a tiež námet, ktorý mal určite vyšší potenciál, ako to , čo z neho vzišlo. Na druhej strane celkovo je to pútavé a vidieť to o 15 rokov skôr, neodtrhol by som od toho oči. Hodnotenie: 55% ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle si vzpomínám ještě z dětství, kdy jsem naším zbrusu novým videem proháněl jeden rychlodabovaný film za druhým (no, vystačil jsem si tak s deseti). Konkrétně tento se na kazetě nalézal pod nicneříkajícím názvem "Plachetnice" a ani tenkrát mě nijak zvlášť nenadchnul, tudíž jsem mu dopřál podstatně méně repríz, než těm ostatním. Přesto se mi z něj důkladně vryla do paměti scéna útoku na batyskaf (která je s trochou fantazie pořád dobrá) a závěrečný souboj s chobotnicí. Po tolika letech, než jsem vůbec zjistil, o jaký film jde, jsem vlastně nakonec dostal, co jsem čekal: na rok výroby nepřiměřeně naivní béčko s kolosálně zastaralými triky (včetně zarážejícího počtu jasně viditelných drátů) a jinak celkem slibným námětem. Dokonce i na jakýsi pokus o sociální komentář se našlo místo, ale i přes to všechno jde o trochu zdlouhavou záležitost, která už tehdy nemohla bavit, jak by chtěla. Ten, kdo dělal zvukové efekty, se ale bavil docela určitě, o tom není sporu. Abych jenom nehanil, povedená hudba výraznou měrou přispívá k atmosféře, kulisy působí vcelku mile a zcela jistě existují daleko horší způsoby, jak strávit hodinu a půl života. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem náhodou objevil na Netflixu a byla to jasná volba. Za film a příběh bych dal tak 2 hvězdičky, ale líbili se mi ty příšerky a mám slabost pro tenhle typ animace ala Harryhausen, takže ještě jedna navíc ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

No, nevim jak moc skutečný děj odpovídá zdejšímu nastínění, ale budiž (ale viděl jsem v AJ bez titlů). Na to, že je to konec sedmdesátých let, se film jeví jako děsně naivní...a nic moc efekty, srovnávaje s "jen" o 6 let mladším terminátorem. 4/10 za Aštar Šarana a jeho flotilu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Trošku tady zvednu hodnocení. Očekával jsem sci-fi a dočkal se dobrodružného fantasy, jaké jsem kdysi sledoval v dětství. Hrdinná posádka lodi, tajemná říše, spousta příšer, neustále se něco děje. Atlanťané mi přišli docela neschopní, ale na druhou stranu příšery se povedly, hlavně ta chobotnice. Bavil jsem se perfektně možná i proto, že jsem podobný žánr dlouho neviděl. ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

H. - : Doug McClure (Greg Collinson); Peter Gilmore (Charles Aitken); Shane Rimmer (kapitán Daniels); Cyd Charisse (Atsil); Lea Brodie (Dephine Briggs); Michael Gothard (Atmir); Daniel Massey (Atraxon); Donald Bisset (profesor Aitken) ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Hrozná slátanina. Ale na Gozu jsem se koupal ve stejném zálivu, jako se vynořili hlavní hrdinové, takže bonusová hvězdička. ()

Marek06 

všechny recenze uživatele

Tohle je první film s VHSkovým rychlodabingem, který jsem viděl. Je to škoda, že k němu neudělali poctivý dabing, protože i když je to béčko, jsou tu zajímavé příšery (nejlepší je obří chobotnice), pěkné prostředí Atlantidy a akční závěr. Efekty většinou nejsou moc dobré, děj je jednoduchý, ale to už k béčkovým filmům patří. Lepší 3*. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si to pustil víceméně z nostalgie a jako milou vzpomínku. Toto byl totiž můj první film, kde jsem se učil střih. Za každou cenu jsem ho chtěl nacpat jako druhý na VHS kazetu a chyběly asi dvě minuty. No, k filmu samotnému. Je to nehorázná ptákovina, ale kdysi dosti vzácnost. Triky na strašné úrovni, ale srandovní. I tato kopie byla s jednohlasným rychlo dabingem. Prostě hezká vzpomínka no. Ale už jsem se u toho tolik nebavil. A ještě si podovolím opsat zápis z mého soukromého filmového deníku. Ten je z 16.8.1999 a zní. Typický B snímek. Obludy zajímavé, leč trikově nedokonalé a příliš trikově průhledné. V ději pár h.m. Tématicky ojeté. Celkově má děj jakž takž spád. Sl.čas byl 8929 bez titulků. ()

Hanver 

všechny recenze uživatele

Parada, skvele efekty, strhujici herecke vykony, prisery jako zive, Atlantidane technicky na vysi, scenar i rezie vynikajici, hudba originalni a fascinativni. Krasna a dulezita hlavni hrdinka. Po vsech sttankach pecka.... tak jo, delam si prdel. ()

Reklama

Reklama