Reklama

Reklama

Jak Ťuk a Bzuk putovali za sluníčkem

(seriál)
Animovaný / Pohádka
Československo, 1977, 7x8 min

Obsahy(1)

Bzuk a Ťuk jsou dva malí čmeláčci, kteří se jednoho dne rozhodli, že přibijí sluníčko na oblohu, aby pořád svítilo a nikam se nemohlo schovat. Vydají se na strastiplnou cestu, na které je čeká mnoho nových setkání a nebezpečných dobrodružství. Namísto sluníčka skutečného se naši čmeláčci nakonec setkají se sluníčkem sedmitečným a to jim vysvětlí proč nemůže být sluníčko pořád na obloze.
Epizody: 1. Do světa
2. Na pouti
3. Plavba na potoce
4. Rozbité sluníčko
5. Ztracený Ťuk
6. Hledání domečku
7. Návštěva u sluníčka (Magic Box)

(více)

Recenze (13)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

I Vlastimil Brodský byl dobrý recitátor, o tom jsme se mohli přesvědčit i v této vyloženě dětské seriálové pohádce o dvou čmeláčcích. Jednalo se o první a na dlouhou dobu i poslední pohádku od Bzuka a Ťuka, jeho pokračování bylo až v roce 1994 a to pod názvem "Jak Bzuk a Ťuk nechtěli aby pršelo". Škoda že to nemělo jen víc epizod podobně jako třeba Dorotka nebo seriál O Cvrčkovi a Štěňátku. Mohlo to bejt určitě ještě o mnoho zajímavější a bohatší. Sice se jedná o trochu dnes už zapomenuté kratičké pohádky, které se musím přiznat že jsem snad ani jako dítě nikdy neviděl (nebo si nepamatuji), až teď po letech a to snad v cyklu Mistři ČAF, nicméně stále stejně kouzelné jako před X lety. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bez Brodského hlasu by to celé bylo poloviční, tak to byli včelí medvídci přes kopírák. Šmrnc to nicméně nějaký mělo, a nuda nehrozila. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Prostřednictvím Bzuka a Ťuka jsem se po 30 (slovy - třiceti) letech vrátil do dětství:-). Z těch dvou naivů, kteří se vydají na vandr, prostě dýchá češství. Provází je kamarádka Alka a pomáhá překonávat nástrahy na cestě. Výchovný prvek pro malého diváka je jednoznačný. A vypravěč Vlastimil Brodský jednoduše úžasný. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Tenhle večerníček jsem viděl jako malé dítě a vůbec mě neoslovil. Ti čmeláčci mi připadali úplně blbí, když chtěli přibít sluníčko na oblohu (už vůbec nemluvě o skrytém sadismu v jejich úmyslu, že). A už vůbec ty příběhy nevylepšil unavený, melancholický hlas Brodského, táhnoucí se jak med nebo pěkně dlouhý sopel... ()

Elisebah 

všechny recenze uživatele

Vcelku podařený večerníček, ale spíše takový průměrný. Je pravdou že znám ještě i horší večerníčky. Ale na tenhle se dá koukat ()

Drom 

všechny recenze uživatele

I když hlas Vlastimila Brodského je příjemný na poslech, nudné a prázdné příběhy dvou mentálně zaostalých čmeláků mě doslova iritují. No však mají také příhodná jména. Když navíc připočtu ne příliš zdařilou animaci a dementní dialogy těchto dvou zběhů z léčebny pro duševně choré hmyzáky, jen si zastesknu po Krtečkovi nebo vlezlé včelce Máje. Nemluvě o tom, že do kapsy je strčí i Ferdův přitroublý kámoš Pytlík, brouk světoběžník. Možná se to někomu líbí, ale pro mě bylo vždycky zklamání, když dávali tyhle dva pošuky a připadal jsem si ten den ošizený o Večerníček. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ťuka a Bzuka si pamatuji jen málo, dokonce jsem ani netušil, že existují dva samostatné seriály o dvou čmelácích. Není to špatný seriál, možná by nebylo od věci, kdyby se děti mohly dozvědět více o hmyzu jako takovém. Ovšem hlas Vlastimila Brodského je jeden z nejlepších hlasů vypravěčů. Ten se na vyprávění pohádek vyloženě hodil. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Dva premudrované hmyzy sa rozhodnú zmeniť pohyb nebeských telies za pomoci kladiva a klincov, popritom zisťujú ako to chodí na svete. Vtipný a roztomilý večerníček, Brodského hlas tomu dodáva tú správnu atmosféru. ()

Reklama

Reklama