Reklama

Reklama

Jak Ťuk a Bzuk putovali za sluníčkem

(seriál)
Animovaný / Pohádka
Československo, 1977, 7x8 min

Obsahy(1)

Bzuk a Ťuk jsou dva malí čmeláčci, kteří se jednoho dne rozhodli, že přibijí sluníčko na oblohu, aby pořád svítilo a nikam se nemohlo schovat. Vydají se na strastiplnou cestu, na které je čeká mnoho nových setkání a nebezpečných dobrodružství. Namísto sluníčka skutečného se naši čmeláčci nakonec setkají se sluníčkem sedmitečným a to jim vysvětlí proč nemůže být sluníčko pořád na obloze.
Epizody: 1. Do světa
2. Na pouti
3. Plavba na potoce
4. Rozbité sluníčko
5. Ztracený Ťuk
6. Hledání domečku
7. Návštěva u sluníčka (Magic Box)

(více)

Recenze (13)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Prostřednictvím Bzuka a Ťuka jsem se po 30 (slovy - třiceti) letech vrátil do dětství:-). Z těch dvou naivů, kteří se vydají na vandr, prostě dýchá češství. Provází je kamarádka Alka a pomáhá překonávat nástrahy na cestě. Výchovný prvek pro malého diváka je jednoznačný. A vypravěč Vlastimil Brodský jednoduše úžasný. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Tenhle večerníček jsem viděl jako malé dítě a vůbec mě neoslovil. Ti čmeláčci mi připadali úplně blbí, když chtěli přibít sluníčko na oblohu (už vůbec nemluvě o skrytém sadismu v jejich úmyslu, že). A už vůbec ty příběhy nevylepšil unavený, melancholický hlas Brodského, táhnoucí se jak med nebo pěkně dlouhý sopel... ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

I když hlas Vlastimila Brodského je příjemný na poslech, nudné a prázdné příběhy dvou mentálně zaostalých čmeláků mě doslova iritují. No však mají také příhodná jména. Když navíc připočtu ne příliš zdařilou animaci a dementní dialogy těchto dvou zběhů z léčebny pro duševně choré hmyzáky, jen si zastesknu po Krtečkovi nebo vlezlé včelce Máje. Nemluvě o tom, že do kapsy je strčí i Ferdův přitroublý kámoš Pytlík, brouk světoběžník. Možná se to někomu líbí, ale pro mě bylo vždycky zklamání, když dávali tyhle dva pošuky a připadal jsem si ten den ošizený o Večerníček. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ťuka a Bzuka si pamatuji jen málo, dokonce jsem ani netušil, že existují dva samostatné seriály o dvou čmelácích. Není to špatný seriál, možná by nebylo od věci, kdyby se děti mohly dozvědět více o hmyzu jako takovém. Ovšem hlas Vlastimila Brodského je jeden z nejlepších hlasů vypravěčů. Ten se na vyprávění pohádek vyloženě hodil. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

I Vlastimil Brodský byl dobrý recitátor, o tom jsme se mohli přesvědčit i v této vyloženě dětské seriálové pohádce o dvou čmeláčcích. Jednalo se o první a na dlouhou dobu i poslední pohádku od Bzuka a Ťuka, jeho pokračování bylo až v roce 1994 a to pod názvem "Jak Bzuk a Ťuk nechtěli aby pršelo". Škoda že to nemělo jen víc epizod podobně jako třeba Dorotka nebo seriál O Cvrčkovi a Štěňátku. Mohlo to bejt určitě ještě o mnoho zajímavější a bohatší. Sice se jedná o trochu dnes už zapomenuté kratičké pohádky, které se musím přiznat že jsem snad ani jako dítě nikdy neviděl (nebo si nepamatuji), až teď po letech a to snad v cyklu Mistři ČAF, nicméně stále stejně kouzelné jako před X lety. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama