Reklama

Reklama

Slunovrat

  • USA Solstice
Trailer

Obsahy(1)

Po několika málo měsících od sebevraždy své sestry Sofie, odjíždí teenagerka Megan na letní prázdniny se svými nejlepšími přáteli. Na místě se brzy začínají dít zvláštní věci, které, jak Megan věří, připomínají přítomnost její sestry. Pokusí se s jejím duchem navázat kontakt. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Tak tento film předčil moje očekávání. Podle všech recenzí a komentářů bych usuzoval, že se jedná o trapný béčkový horror, ale trailer mě zaujal, tak jsem si ho pustil a rozhodně nelituji. Daniel Myrick vyslal několik nadějných herecký hvězdiček do napínavého příběhu, který má nečekané rozuzlení. Opravdu jsem se dobře bavil, i když napínavá atmosféra mohla být ještě trochu napínavější. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Obitus má pravdu: "ne a ne a ne". A aby som si ešte prisadil, problémom Slnovratu nie je len to, že vás ani raz nevystraší ani neovanie aspoň závanom nejakej atmosféry. Nanajvýš vás ubije rádobyvtipnými replikami a predvídateľnosťou, aká je vlastná napríklad filmom, pre ktoré sú v požičovniach vyhradené "špeciálne" miestnostky. Akurát, že v pornofilmoch sa hrdinovia nakoniec málokedy zoberú, zatiaľčo tu to vyzeralo tak, že raz možno aj áno. ()

Reklama

Gtados 

všechny recenze uživatele

hned po začátku filmu jsem si myslel, že to bude jeden z dalších béčkových hororů pro teenagery ale velmi jsem se spletl a mile se překvapil, protože tohle stálo za shlédnutí:-). Po půlhodině film dostával strašně zvláštní tajuplný náboj, který mě fakt bavil! Dávám tu nejspodnější hranici čtyř hvězdiček, ale jsou to ****:-) ()

bulawaio 

všechny recenze uživatele

6/10. Solstice byla pro mě osobně přijatelnou duchařinou. Režisér pozvolna budoval atmosféru, sic na obvyklých žánrových scénách a postupů, ale dobře se mu to dařilo včetně dobře vygradovaného finále. Sám jsem do poslední chvíle nevěděl, jak to dopadne, a to se cení. Parta teen byla dobře obsazená a vybočovala z klasických kýčovitých kolejí. Určitě lze doporučit jako nenáročnou duchařinu, kterých rozhodně nevznikají za poslední léta mraky, ale nečekejte, že se budete krutě bát. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

i když se Slunovrat zprvu tváří jako obyčejná studentská vymlacovačka, další vývoj vás pravděpodobně překvapí. A to v nejlepším slova smyslu. Daniel Myrick, jeden z rejžů Záhady Blair Witch, si totiž zjevně potrpí na asijské pojetí hrůzy. Megan je jednou z dvojčat, přičemž její sestra před nedávnem zemřela nepřirozenou smrtí. A zbylá sourozenkyně je od té doby mírně nanicovatá. Pomoci by mohl již zmíněný výlet, ale kupodivu se tak nestane, protože hned od příjezdu se kolem Megan začnou dít podivuhodné zmatenosti. Neustále ji stíhají nejen výčitky, ale také nehmotný stín, halucinace a noční můry, nedaleko bydlí poděs vesničan, auto si dělá, co se mu zachce, stejně tak nezničitelná samovykopávací tajemná klíčenka, a čím víc se příběh odvíjí, tím méně je vám jasné, jak to celé skončí. A co je nejlepší, i přes menší ušlápnutí všechno logicky navazuje a drží pohromadě, což v kombinaci s relativně sympatickými postavami, jednou báječnou lekačkou a vlastně dost milým rozuzlením není poslední dobou v hororech zas tak snadno k mání. Na konci se sice nebudete vrtět nadšením z objevení Ameriky, příjemný dojem ale rozhodně nějakou tu hodinu přetrvá. Přinejmenším z radosti, že klasický americký horor a japonskou duchařinu stále ještě lze zkombinovat se ctí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama