Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

joy11

joy11 (hodnocení, recenze)

Nejlepší dokument  s podáním Alfréda Strejčka...boží!!

Ocelotr

Ocelotr (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo kdo to dabuje ? Vím, že to byl třeba Vladimír Čech, Otakar Brousek, ale nemůžu přijít na jméno toho třetího - podle mne ten NEJTYPIČTĚJŠÍ hlas dabovaných dokumentů BBC. 

na příspěvěk reagoval gonza

Pitrsss

Pitrsss (hodnocení, recenze)

pomohl by mi někdo objasnit záhadu? vím že se ptám hodně hloupě, ale.... Dokument Zázračná planeta, do jehož diskuze právě píšu, vyšel na 5ti DVD /Od pólu k pólu, Království ledu atd. atd./ Ale z jaké série jsou dokumenty o přírodě a zvířatech, mezi které patří např. http://www.csfd.cz/film/293682-matersky-pud-u-zvirat a desítky dalších? V jednom popisu jsem právě četl, že také z cyklu Zázračná planeta. Takže kolik těch cyklů Zázračná planeta vlastně je, jsou všechny tady na csfd, a kde se to dá všechno koupit. Kdyžtak prosím konkrétní odkazy /jsem zmaten/. Díky!

Twil

Twil (hodnocení, recenze)

TheDarKnig: Nechtel jsem to generalizovat. Myslel jsem to tak, ze mezi celou tridou se proste najdou lidi, kterym se to libit nebude a to dokazu pochopit.
Porovnavat to se Simpsnama? To uz ale pochopit asi neumim.

ChrisNolan

ChrisNolan (hodnocení, recenze)

Ja uprimne dufam ze David Attenborough a jeho tym len tak neprestanu tocit tieto krasne dokumenty ako planet earth life alebo nature´s great event ...... minule sme mali v skole prednasky co su nekonecne hodiny absolutnej nudy vytiahol som notebook ze si pozrem jednu epizodu z lifu a verte ci nie  ludia z okruhu 4 lavic sa vedla seba natlacili a sledovali sme to spolu. dalsi den som dostal asi 5 dardiskov aby som im to tam nahodil. krasny dokaz toho ze dokumenty nemusia byt nudne ba priam ovela zabavnejsie ako hrane serialy

Twil

Twil (hodnocení, recenze)

Uplne chapu ze lidem, kteri jsou na to nuceni se divat ve skole, se to libit nebude. Zatimco tem, kteri si to pusti protoze je to zajima, se to libit bude sakra hodne!

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

tady jde spíš o určitou vrstvu lidí,kteří na tenhle seriál koukají,tohle nám pouštěly ve škole v přírodopisu,a rozhodně bych tohle nehodnotil jako nejlepší seriál...člověk je akorát nadšen přírodou,ale to je vše...2.Simpsonovi aspon dobře pobaví

Cecan

Cecan (hodnocení, recenze)

Nevím čím to je, ale pokaždé když se na tento dokomentární seriál podívám jsem unešen krásou přírody.

Twil

Twil (hodnocení, recenze)

Ja to proste nechapu. Poradi v zebricku mi prijde jako druhotna vec. Davat odpad z duvodu ze se nejedna o serial, ale o dokument je uplna hovadina! Radeji to nehodnotit nez napsat neco jako: "je to sice dobre, ale nepatri to do serialu". To by pak ale asi zase bylo blbe, ze mate o jeden ohodnoceny film mene na profilu, ze? -- demence

luczi

luczi (hodnocení, recenze)

A proto je Zázračná planeta opravdu zázračná. Každý si v ní něco najde. :)

Pretenderi

Pretenderi (hodnocení, recenze)

Nemám rada dokumenty,nudia ma. Náhodou som kuštik zazrela a prisadla si čo bude ďalej. Je to zábava sledovať napr. ako sa sova učí lietať, skoro ma trhlo od smiechu. Jej spôsob ako zliezť dolu zo stromu bol doslova padať z konára na konár, visieť na jednej nožičke a potom zase báác :))

Twil

Twil (hodnocení, recenze)

Komentar od smolicek04: "Simpsons sú oveľa lepší, ale tento je super..." Mi prijde docela zcestny :D

berka496

berka496 (hodnocení, recenze)

Nejlepší dokument co sem zatím viděl. Od koho jiného to může být, než od BBC !

luczi

luczi (hodnocení, recenze)

Asertio: Napiš Pomovi, ať udělá více kategorií a za mně taky za to, aby byly různé kategorie pro hrané a animované seriály, vždyť je to absurdní, animované seriály by neměly být v celkovém žebříčku, jak chceš osočovat kreslené postavičky ze špatných hereckých výkonů? Ale teď bez ironie, Večný Žid taky podle Tebe nemůže být dokumentem, protože nezobrazuje skutečnost, stejně je ale v této kategorii a nikdo s tím nic neudělá. Co dělá Hitler mezi herci je mi taky záhadou, hlavně 50 let posmrti ;), ale už neřeším. Planet Earth = šlo to v TV, je to rozdělené do tématických dílů, hrál v něm David Attenborough - je to seriál. Planet Earth je podle mně to nejmenší, co bych řešila v diskuzi, pokud se Ti na tom něco nezdá, pošli zprávu adminům, určitě Ti někdo odpoví, možná i někdo vyhoví.

Asertio

Asertio (hodnocení, recenze)

luczi: Dobře, i když se tomu divím, jsou zřejmě lidé co ho mezi nejoblíbenějšími seriály mají. Proti gustu žádný dišputát. Ovšem to nic nemění na tom, že by měl mít vlastní kategorii. Tak jako napříkald televizní pořady. Neznám přesnou definici seriálu, potažmo dokumentu, avšak rozdíl mezi nimi cítím, byť jej nedokážu přesně popsat. Domnívám se, že ten rozdíl je zřejmý. Jediný rozdíl, který se mi dere na mysl je, že dokument zachycuje určitou skutečnost, realisticky zobrazuje dané situace.

luczi

luczi (hodnocení, recenze)

Asertio: Mezi nejoblíbenějšími seriály ho mám například já. Ale nerozumím tomu, proč ho nepovažuješ za seriál, jaká je vlastně definice seriálu? Opravdu mě to zajímá, jsou podmínkou lidští herci, počet dílů nebo něco jiného?

Asertio

Asertio (hodnocení, recenze)

proč je tenhle dokument nejlepší seriál na CSFD? vždyť je to absurdní... kolik z vás ho má jako nejoblíbenější seriál? takhle vysoké hodnocení má jenom proto, že se mu dá těžko něco vytknout a těžko by se kritizoval, vždyť jsou to záběry zvířat! asi těžko je budeme osočovat ze špatných hereckých výkonů... tohle by mělo mít kategorii v závorce "dokument" a nemělo by to být zařazeno v celkovém žebříčku...

Petan_cz

Petan_cz (hodnocení, recenze)

Tohle je asi první dokument, na kterej by se vyplatilo chodit do kina :)

koprnda

koprnda (hodnocení, recenze)

Jeden z nejlepších dokumentů které sem iděl pokud nepočítám film Earth.

jirina55

jirina55 (hodnocení, recenze)

Naprosto jedinečná podivána, která ohromí svým detailním propracováním a neuvěřitelnou kamerou. Nerad používám superlativa, ale v tomto případě nemohu jinak. A to u všech 11 dílů. Je vidět, že David Attenborough je mistrem svého řemesla a v českém podání Vladímíra Fišera se tato kolekce stává lahůdkou, kterou budete hltat od první do poslední minuty - to vše v HD.

rossi001

rossi001 (hodnocení, recenze)

ja to mam v HD 720p v CZ a dil ma kolem 2 GB tzm ze cely cyklus ma necelych 23GB a je to posusnanicko

S1xK1ll3r

S1xK1ll3r (hodnocení, recenze)

Excelentne spracovane zabery ktore sa daju pozerat zas a znova (HD;) Vsetky lokacie su precizne vyberane a tymi kameramanov odviedli skvelu pracu. Je tu vela zaujimavych a pre mna novych informacii no naucnosti tohoto serialu by som este trochu pridal. Trosku tie info prehlbit. Konecnemu vysledku to vsak neubera. Medzi **** a ***** .Vzhlad ma prehovoril a davam za ***** ______6K

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

Stejně, jako mě nadchla vizuální stránka PE (100% hody!!!!!), velmi mě zklamala její dokumentární stránka, která byla právě na úkor obrazové silně redukována. Jako "živé obrazy" dokonalé, jako dokumentární film slabé (tak maximálně pro děti - leckteré ví o jednotlivých druzích víc, než se dozví v tomto "dokumentu"). No ale konečně - ty obrazy za to stály a byly imho tím hlavním, o co tvůrcům šlo. Podle mě taková čistě přírodní Baraka, líznutá komentářem. Kdyby chyběl, skoro nic by se nestalo. Poctivých 80%

torrgall

torrgall (hodnocení, recenze)

Rozhodně se jedná o jeden z nejlépe udělaných seriálů a to jak díky digitálnímu zpracování tak i námětu.

pan.Kaplan

pan.Kaplan (hodnocení, recenze)

geniální je příliš slabé slovo pro tenhle klenot, pro tenhle skvost, pro tenhle dokument, který překonává VE VŠECH svých parametrech vše, co bylo na podobné (i jiné) téma natočeno.

gaduska

gaduska (hodnocení, recenze)

David Attenborough je prostě výborný průvodce- a ty záběry na naši planetu............ ( hluboké dojetí)

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

Ked návodov ma niekto titulky kde su preložené aj posledne 10 minutove dokumenty o natáčaní tak sa mi ozvite pls

Gottfried

Gottfried (hodnocení, recenze)

Profesionalita spaja unikatne zabery a jednoduchym, no pritom putavym komentarom. Skvely obraz, zvuk, posadte sa do kresla a prelette sa ponad nasu planetu.

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama