Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Jeden z vůbec nejlepších přírodopisných dokumentů plný krásných záběrů, které vám doslova vyrazí dech. Kamera tady funguje na 1*....záběry z ptačí perspektivy na stáda buvolů, hejna ptáků a jinou migrující zvěř jsou jak z jiného světa. Zpomalené záběry na lov bílého žraloka aj. nám zase přibližují dokonalost těchto predátorů. Víc se nebudu rozepisovat, ani tisíc slov by nepopsalo ten zážitek, to se musí vidět a vcítit se. Člověk si dnes už jen díky takovým dokumentům uvědomí křehkost planety, na které žije. Nyní si vychutnávám všechny díly na blu-ray, jehož fullHD rozlišení dává tomu všemu další punc dokonalosti. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Asi to nejlepší, co je v rámci přírodopisných dokumentů k vidění. Inu BBC. A Attenborough. Dokumentů o přírodě jsem za svůj život viděl už opravdu hodně, ale tohle je naprostý vrchol, perla mezi nimi. Jsou v něm místy tak neuvěřitelně nádherné a zajímavé záběry, že jsem u nich byl téměř u vytržení. Pastva pro oči a k tomu věcný a nenásilný Attenboroughův komentář. Neumím si představit, že by se na obdobné téma dalo natočit něco výrazně lepšího, než tento nádherný skvost. A určitě doporučuji HD verzi. ()

Novalinda 

všechny recenze uživatele

Já na dokumenty moc nekoukám,tenhle jsem ale sledovala pravidelně.Obdivuji trpělivost a přesnost tvůrců při výrobě tohoto seriálu.Asi nejvíce působivé jsou pro mě epizody ze života hmyzu. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Dokumenty BBC nemají na světě konkurenci. Záběry, nad kterými nezbývá než jen žasnout a vychutnávat tu krásu tohoto světa. Vychutnávejte si tedy a pokud možno raději "živě", dokud je čas. Je možné, že si budoucí generace tohle už "živě" užívat nebudou. Bohužel. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedná sa o jeden z najpozoruhodnejších projektov na poli prírodopisného dokumentárneho filmu, aký som mal možnosť vidieť. Forthegill je jednoducho umelec, ktorý celú mozaiku príbehov a osudov živočisnej ríše pretransformoval do pozerateľného príbehu. S neskutočne pôsobivým komentárom od Attenborougha, ktorého podmanivý anglický prízvuk, rozpráva o veciach videných a nevídaných, robia s tohoto seriálu absolútnu lahôdku. K tomu pridám veľa záberov s vtáčej perpektívy a zrýchlený čas pri raste rastlín alebo stromov a keď k tomu prirátame dokonalé snímanie kamerou , tak vám zostáva pastva pre oči, ktorú si každý musí užiť po svojom. LENŽE, aj napriek komplexnosti toho tento seriál hovorí pramálo, čo je veľká škoda. Vidieť takto zblízka aj iné prírodné úkazy a živočíchy by bolo priam dokonalé. Takto sa musím uspokojiť so slovom - základ. Neukazuje nám nič viac a nič menej čo by sme sami nepoznali s iných dokumentov alebo kníh. V tomto prípade - forma zvíťazila nad obsahom, a práve v tomto prípade je to strašná škoda. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

95%, vynikajúce hodnotenia! Nadšení a spokojní diváci kochajúci sa krásou našej vzácnej planéty...ale prečo stále zostávame len pri slovách? Planéta potrebuje skutky! Ukážte, ako veľmi si ju vážite, začnite ju chrániť! ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Attenborough ještě nezklamal, ale tady je snad ještě lepší, než kdy předtím. Brilantní je jediný slovo, který mě napadá. A to nemám HD. Nezaslouží si nic jinýho, než 100% hodnocení. Ti, co dali čtyři hvězdy ať si najdou jinou planetu k žití, protože na týhle nemůžou bejt nikdy spokojený. Těm, co dali ještě míň, už bohužel není pomoci. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

unikátní, dechberoucí dokumentární podívaná, při jejímž sledování žasnete u každého druhého záběru nad tím, jak to proboha tvůrci natočili.. právě z řemeslného či vizuálního hlediska se jedná o takřka dokonalou záležitost, po stránce zábavnosti se ovšem v Planet Earth střídají výborné díly s těmi slabšími.. přesto rozhodně suverénní palec nahoru a silné 4* :) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tento fascinují a mimořádný dokumentární cyklus by měl povinně sledovat každý. Všichni by si pak možná s patřičně otevřenými ústy uvědomili, kdeže mají tu čest žít... Tohle člověk opravdu v televizi denně nevidí. Já jsem tedy na některými záběry žasl, jak tohle mohl někdo natočit. Ale jistě - nikdo jiný než David Attenborough se svým týmem. Všechna čest - tohle by nikdo jiný nesvedl! ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Výborný seriálový dokument o posledních zbytcích panenské přírody na naší planetě v podání podmanivého hlasu Davida Attenborougha. Navíc v tak jednoduché angličtině, že titulky nejsou potřeba. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Planet Earth je brán jako klasika na poli vědecko-populárních dokumentů o přírodě. Rozhodně zaslouženě, protože obsahuje řadu unikátních záběrů, je skvěle hudebně podkreslený a doplněný o sympatický komentář Davida Attenborougha. Obsahově je to z principu jasná pětka a přesto, ze současného pohledu už tahle série za špičkou malinko zaostává a je potřeba hodnotit dokument jako celek. Zejména v počátečních dílech je znát využití starých, méně kvalitních záběrů točených na klasický film a i když jsem se díval na HDDVD, tedy pravděpodobně na nejlepší dostupnou verzi, působilo použití méně kvalitních zdrojů tu a tam trochu rušivě. Nejen co do kvality obrazu, ale i na fyzické práci s kamerou. Od Planet Earth navíc nelze čekat nějaké velké zázraky, co se informační roviny týče. Je to spíš "jen" sled různých záběrů, které samy o sobě na dechberoucí podívanou stačí a skvěle se u nich relaxuje, ale přeci jen, občas bych se rád dozvěděl i víc. Víc toho, co ještě neznám. A toho bylo v Planet Earth spíše pomálu. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nejaká téma a k nej pár príbehov zvierat a ani to nie podrobných, iba veľa krásnych videí, no ako jeden z najlepších dokumentárnych seriálov by som si to predstavoval inak. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná záležitost s podmanivou atmosférou, nádhernými záběry, při kterých se tají dech, někdy i zastavuje, zároveň funguje jako zábavná i poutavá lekce biologie, hudební podmaz velice příjemný, tvůrci zaslouží veliké smeknutí klobouku za vše (čas, trpělivost, odvaha) a ode mne plný počet hvězdiček.. Krásné nahlédnutí do různých zemí a zajímavých koutů, do hloubky moří i oceánů, bylo mi potěšením a s radostí jsem hltala každý díl, jeden lepší než druhý, všechny úžasné.. ()

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama