Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární záležitost mnou přehlížena z důvodu dokumentárního obsahu. Tehdy jako skoro dítě jsem nechápal tu poblázněnost a i do dnes se divým, že více než polovina seriálů v top 10 jsou vlastně dokumenty. Ale více a více jsem dospělý a tím i docela sleduji a pozoruji jaká je to pravda plná osvědčení. Nalézání nových obzorů, které mne obohacují jak v rámci žánru tak i toho jak je naše vlastní planeta fascinující a jedinečné místo. Minimálně do doby než ji úplně nezničíme a nebo než nenajdeme podobnou planetu jako je ta naše. Poté snad někdo bude moc natočit druhou úplně osvětovou zázračnou planetu. Ale nová série to bude ztěžka, protože génius oboru už ho předehnal kde to jenom šlo. Zde jde asi hlavně o obecný start, než přijde průzračnější druhá série a ostatní Attenboroughovi projekty. Dalším dokonalým aspektem je samotná hudba, která dokáže přesně a dokonale podepsat a popsat atmosféru odehrávající se na obrazovce. Důležitost vidět v nejvyšší možné kvalitě. Zajímavostí bylo, že asi nejméně záživný díl byl zrovna ten poslední, který však svým finále sdělil vše potřebné. Kdo by se nadál, že za deset let budeme pokračovat. Ne-li že tím začne teprve zlatá éra tohoto žánru. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tento fascinují a mimořádný dokumentární cyklus by měl povinně sledovat každý. Všichni by si pak možná s patřičně otevřenými ústy uvědomili, kdeže mají tu čest žít... Tohle člověk opravdu v televizi denně nevidí. Já jsem tedy na některými záběry žasl, jak tohle mohl někdo natočit. Ale jistě - nikdo jiný než David Attenborough se svým týmem. Všechna čest - tohle by nikdo jiný nesvedl! ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Příroda jako filmové plátno. Velkolepě pojatá mozaika života na naší planetě, jejímž smyslem není ani tak v úplnosti poznávat, zkoumat a objevovat jako spíš obdivovat, žasnout a fascinovat. U mě to vyhrály Pouště, Jeskyně a sekvence parazitujících hub z Džunglí. Dokument, kterého je pro TV skoro škoda. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Taď se chviličku zamyslete a vyvolejte z paměti nejlepší dokument o přírodě jaký jste kdy viděli...máte? Tak na něj klidně můžete zapomenout, protože ve srovnání s tímhle vám to bude připadat o ničem. Zázračná planeta je famózní!!! Úchvatné záběry podkreslené strhující hudbou vás budou fascinovat každou vteřinu strávenou sledováním tohoto velkolepého díla. Smekám klobouk i s parukou. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúci prírodopisný dokument. To obrovské úsilie a prostriedky venované tomuto projektu prinieslo našťastie svoje plody a výsledkom je niečo absolútne unikátne. Úchvatné zábery, aké dosiaľ nikto nenatočil, z miest, kde ľudská noha nevkročí, veľmi vzácne živočíchy po prvý krát predstavené na obrazovke v ich bežných činnostiach. Niektoré druhy života sú akoby z nejakého sci-fi filmu, bežný človek o ich existencii nemá ani potuchy. Na rozdiel od neskorších dokumentov Davida Attenborougha (Naša planéta) tu ekologické posolstvo ešte nie je také silné (len sem tam naznačené), dokument sa skôr snaží ukázať divú prírodu v celej jej kráse a rozmanitosti. A darí sa mu to mierou vrchovatou. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Čtyřicet týmů kameramanů točilo na více než 200 různých místech po celém světě. Natáčení trvalo více než 5 let. (formelin)
  • Druhá epizoda s názvem „Hory“ přináší mimo jiné i několik scén ukazujících velmi vzácné leopardy sněžné. Jde o vůbec první záběry tohoto živočišného druhu takto zblízka. Samotné natáčení těchto scén zabralo filmařům více než rok. (DaViD´82)
  • Filmaři navštívili celkem 62 zemí. (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama