Reklama

Reklama

Starověká urna je nalezena na hřbitově na okraji Říma. Po jejím otevření se spustí série násilných příhod: loupeže, znásilnění a vraždy dramaticky vzrostou, zatímco zvláštní mystické, zle vypadající bytosti přicházejí odevšad a shromažďují se ve městě. Všechny tyto události zavinil návrat Mater Lacrimarum, poslední ze tří mocných čarodějnic, které šířily teror a smrt před staletími. Sama proti armádě běsů a démonů se Sarah Mandy (A. Argento), studentka s nadpřirozenými vlastnostmi, pokusí zabránit Matce slz ve zničení Říma. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (196)

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

završení trilogie o třech matkách. I po tolika letech, se celkem slušně povedlo navázat na předešlé "díly" Atmosféra už je slabší, nicméně. mezi záplavou rádoby bubu hororů, je tohle pořád perla. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Tentokrát velmi dobrý Argento se svou dceruškou.Hudba,herecké obsazení,které je skvělé,do toho pár vymazlených scén a hlavně dobře fungující atmosféra celého příběhu.Za mě ano. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Co se tady v tomhle filmu rozhodně Argentovi nedá upřít je fakt, že dobrou atmosféru umí vytvořit i ve svejch 67 letech. Já pořádně nevím ani jak mám tenhle film hodnotit. Je rozhodně zvláštní a jedinečný. Něco podobného jsem nikdy neviděl. Fantasy nesnáším, démonické kokotiny taky ne, ale tady mi to nějakým záhadným způsobem vůbec nevadilo. Argento prostě umí... Úžasný gore (A FAKT SKVĚLÝ!), lekačky skvělý, atmosféra celkově v pohodě, i když někdy jsem se nudil a to je taky důvod, proč strhávám hvězdu a další důvod je takovej, že tady bylo plno pičovin jako např. vyhození mobilu z okna aby ty dvě čajky náhodou nevystopoval démon. To byla třeba kravina, ale jinak je tenhle film fakt crazy a je to taková sonda do zvrácený mysli Argenta, kterou projevil dost dobře jak v režii tak i ve scénáři. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Tohle mě prostě nebavilo. Jestli jsou předešlé díly této trilogie taky takové tak děkuji nechci. Je sice pravda, že gore efekty jsou drsné a dobře se na ně dívá, ale je jich málo. Další co se mi zdálo, že není skoro využito je čarodějnictví, magie, okultismu a další věci, které jsou nutné k druhu těchto filmů, ale zde v tomto filmu se mi to zdá jen tak na oko a aby se neřeklo. Celej film je tedy o tom, že se otevře truhla, která vyvolá jakousi slavnou čarodějnici matku slz nebo co, pak hlavní postava, kterou hraje nějaká nevýrazná herečka, a mimochodem další herci jsou na tom stejně až snad na Udo Kier, kterej se ve filmu ale moc neohřeje a do 5 minut zkape, no a dál hlavní postava zjišťuje, že je dcera nějaké lovkyně čarodějnic a že sama je asi čarodějnice. Nakonec matku slz zlikviduje tím mimochodem matka slz je obyčejná ženská s pěknejma kozama, která chodí nahá po stole a vykřikuje nesmysli nakonec si oblékne kus hadru a všichni jsou z ní jasní a to nechápu proč, protože neudělá nic ani jedno kouzlo nebo zaříkadlo nic. Nakonec hadr skončí v okni a je po matce slz té údajné mocné čarodějnici ze které měla hlavní představitelka takový strach. No to bylo na mě moc. Nebýt těch gore efektů tak je to pro mě určitě odpad a horor u kterého se nudím a dělám něco jiného tak to určitě nebude něco v pořádku. První Argentův film a myslím že i poslední . ()

lusa 

všechny recenze uživatele

Okrem Exorcistu som nikdy nefandila hororom s dev/bilmi, satani mi jednoducho nevedia nahnať strach, naopak ma len nudia. Toto mi prišlo trápne, nezáživné, nadsadený sfilmovaný EMO film, jeden puntík dávam za to úvodné "povstanie" zla v ľuďoch... 1* ()

zly.dvojce 

všechny recenze uživatele

FIlm díky němuž jsem dnes objevil faktickou legendu italského hororové režie (jak po pročítání ČSFD zjišťuji) - nezasažen prismatem jeho osobnosti, objektivně dávám za 4 hvězdičky, protože takové gore scény a atmosféru (uznávám, že ne pravou hororovou) nezaměnitelné italské odnože hororu jsem už dlouho nepotkal a navíc - takhle maj vypadat horory - kdo se má furt kurde dívat na sérii sterilních kokotin, které končí všechny tím, že to je jen haluz v kebuli nějakého vyjebance?? Vždyť toto je vůči podobným paskvilům skvost!!! PS: Milý Deimosi, pokud nesnášíš tento žánr, uprímně mne udivuje, proč se na něj díváš a pak sereš písmenka? ()

Elegnor odpad!

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem žádný z předchozích filmů, ale kdybych viděl, pochybuji, že by se můj názor změnil. Větší stupiditu už jsem dlouho neviděl - po poměrně slušně se rozjíždějícím úvodu se vše zvrtlo v nevkusně prolévanou krev a vyvrhlá střeva, pod kterými se atmosféra a detektivní část zápletky úplně ztratila. Finále je navíc neuvěřitelně odbyté a závěrečné titulky pro mě byly vyloženě spásou. Pro mě je tohle film, na který se nikdy znovu za žádných okolností nepodívám.. ()

Vikinec 

všechny recenze uživatele

Na horor málo strašidelné, na pohádku příliš brutální, na porno příliš slušné a na dobrý film příliš slabé. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak druhá matka zde? Viděl jsem film „Peklo“ /známý i pod názvem „Tři matky“, kde se také vyskytuje stejná kniha. No Argento zde opět dává průchod své zálibě v gore záběrech, žel moc jich není. Děj poněkud přehuštěný zbytečnými informacemi se spoustou statických míst. Ale za gore něco přidávám a za velmi dobrý konec také něco. Další plus dávám za to, že se na filmek jistě ještě někdy v budoucnu podívám. 201111259405/9728 ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Dario Argento dnes už jistě není nejkrvavějším mistrem žánru, ale i když ztlumil své barokní vyjadřování, pořád má styl, jenž většina jeho následovníků postrádá. (Alena Prokopová, Ci 06/2008) ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Trapnost, nuda, plytkosty, překotný střih, téměř nulová atmosfera. Jakobych sledoval jeden díl Charmed, jen blběji natočený. Suspiria za něco stála a měla styl, dvojka se ještě dala snést, ale zabil ji příběh a dialogy, ale toto je propadák. Chvílemi probleskla zašlá Dariova invence, ale většinu stopáže jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Asi tomu nepřidal český dabing, ale jinou verzi jsem nesehnal. Fakt zklamání. Jdu si napravit chuť Wickermanem z roku 73. ()

sinom 

všechny recenze uživatele

Argento je proste frajer. Skoda,ze uz asi neexistuje skupina Goblin, ktora ozvucila Suspiriu ci Deep red. Ale to je iba ceresnicka, ktora chyba na tejto inak brutalne vypecenej torte...moderny "autori" horrorov typu Saw, cislo si doplnte sami od 2 hore, blednu zavistou... ()

ondrasz 

všechny recenze uživatele

Na odpad to asi uplne neni, ale i tak jsem se celkem prijemne pobavil. Vse naprosto okate, hudba strasna, herecke vykony silne pripominajici vanocni besidku zvlastni skoly, kdy ti nejlepsi uz jsou bohuzel na prazdninach a absentuji v zasadnich rolich, by lecktery ochotnicky herec hrave po peti pivech prekonal, atd., atd., atd...... Celkem me bavi komentare ve kterych se pise o atmosferickem mistrovskem dile. Po shlednuti vim, ze je to zert.... :) Pokud se ovsem tou atmosferou nerozumi prijemne zasmani nad polotrapnymi az trapnymi scenami, kdy jsou treba omotavany streva kolem hlavy a ust uvodni objeti, dite vhozene matkou do reky, kdy po jeho sokujicim narazu hlavou na roh, div ta panenka nerekne mama, mama a techto skvostu je zde mnohem vic... ()

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Skutečně drsné zpracování a spousty erotických záběrů, ovšem všechno to na mě působilo poněkud samoúčelně a příběh jako takový mě neoslovil a to i když přihlédnu k tomu, že se jedná o horor. Druhou hvězdičku bych přidal snad jen za toho předpokladu, že by byl film zařazen ve škatulce erotická jatka. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Mne osobně tento film zklamal, začínal zajímavě, ale pak jsou to zvrtlo v klasickou kravinu a démovinu. Pochválit mohu pěkné krvavé efekty proříznutých hrdel a drastických záběrů, které působily docela věrohodně, na druhou stranu výkony herců a kvalita scénáře začala rychle kulhat a celé to bylo takové nedomyšlené. Možná jsem na takové typy fantasy hororů alergický, ale tenhle mi opravdu nesedl, po celý film jsem se nudil a to mimino padající z mostu byla jasná panenka na pohled z gumy, tak to prostě ne vždy vyšlo věrohodně. Dojem z toho mám rozpačitý, pár pěkných scén, ale jinak nic. ()

oliveros odpad!

všechny recenze uživatele

Tvorca tejto talianskej telenovely pravdepodobne stratil súdnosť, pretože pustiť k verejnému vzhliadnutiu niečo takéto si vôbec nedokážem ináč vysvetliť. To snáď naozaj nie je pravda. Argento bude mať o konzumentoch svojich produktov veľmi nízku mienku. Matka sĺz je otrasným "filmom" v každom smere, od žalostných hereckých výkonov, natvrdlých dialógov, cez hrozné kulisy, až po lacné kečupové triky. Mrzí ma, že takéto niečo vôbec vzniká a v očiach občasného horrorového diváka zhadzuje žáner na plnej čiare. Je mi hrozne ľúto času, ktorý mi tento debilný film už nikdy nevráti. ()

SenFlxr 

všechny recenze uživatele

Docela slabota. Asia je sice pěkná, ale to je tak vše. Hlavní hrdinka většinu času někam jede, někoho hledá a děj prostě není... Scény které mají být hororové jsou jenom nechutné, strach a napětí, které většinou od těchto filmů čekám se zde nekonají. ()

micka999 odpad!

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jako jedna velká komedie smíchaná s pornem, když už tam nebyly žádné kvalitní efekty, aspoň tam Argento přidal čarodějnice, které všechny své rituály provadí jak jinak, než úplně nahé. ()

Dave_ff odpad!

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že když jsem se na tento film díval, přemýšlel jsem nad tím, jestli jsem vůbec někdy viděl odpornější a zároveň stupidnější film. Došel jsem k závěru, že ne! ()

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama