Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začínající pilot Olda Raška prožívá citovou krizi, která značně ovlivní i jeho profesionální schopnosti. Jen díky pochopení nadřízených si uvědomí své nedostatky a krizi překoná. Zatímco on životní dráhu začíná, zkušený pilot podplukovník Lošťák musí ze zdravotních důvodů s létáním skončit. Film je na svou dobu řemeslně velmi zručně odvedený a atraktivní, hlavně díky unikátním leteckým záběrům a sekvencím ze zákulisí letiště. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Krásný den a já náhle v TV spatřuji zajímavou ukázku z filmu ... kterou dokonale doplňuje propůjčená hudba z filmu TOP GUN. Paráda ... již se nemohu dočkat až snímek spatřím ... ale obrovské nadšení již brzy vyprchá ! Začátek slibuje velmi zajímavou podívanou, ale bohužel zbytek filmu se již zabývá pouze NEzajímavými vzpomínkami ! ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Možná bych dal ještě nižší hodnocení, u filmu jsem se relativně nudil i když ty výjevy z minulosti film podle mě docela vylepšovaly a nenásilně líčily vztahy mezi postavami. Pro fanoušky letectví a hlavně letadel Mig asi záživný film, což dovedu pochopit, pro ostatní spíš nic moc podívaná. Snad jenom pro mou milovanou a krásnou Markétu Fišerovou jsem dal dvě hvězdy. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem druhý díl Vysoké modré zdi natočený s odstupem deseti let. Naštěstí jsem se nedočkal. Hoši už létají jednadvacítky a né patnáctky a už nehoní provokatéry z USAF od hranic se Západním Německem. Snímek je takovou sondou do běžného života pilotů ČSLA, do jejich radostí i strastí. Hlavní role se zhostil Luděk Munzar a Ondřej Pavelka. Film se věnuje spíše problematice letectví a do politiky se vůbec nehrne (nečekejte ale žádný Top Gun). Dívat se na to v pohodě dá už jen kvůli těm záběrům na Migy - 21, které tehdy mělo naše letectvo ve výzbroji. Škoda že dnes někdo nenatočí podobný film z prostředí našich pilotů Gripenů.... Hoši od stíhaček jsou a vždycky budou borci! * * * ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, o tomto snímku jsem nikdy neslyšel ani nečetl. Přitom je velmi dobrý a těžko si ho spletete s jiným českým filmem. Prostředí vojenských letců je atraktivní a neotřelé, nechybí silný příběh, poutavé záběry, hezké ženy a trocha erotiky. Není to taková citová vydíračka jako "Tmavomodrý svět", takže si spokojeně chrochtám a dávám čtyři hvězdy. Opět musím poděkovat stanici CS film, bez ní bych se k tomuto (a mnoha jiným) filmům vůbec nedostal. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Top Gun východního bloku. Na natáčená taky spolupracovala armáda, v hlavní roli je též hezoun řešící své milostné avantýry, a i tady platí že bez stíhaček by film nestál za zmínku. Konkrétně v případě Pod nohama nebe je to pravda dvojnásob, protože Američané natočili své propagandistické video mnohem lépe. Vojáci ČSLA s mastnými vlasy a zelenými uniformami se nemůžou rovnat hochům US Air Force s diskotékovými účesy a Milan Růžička není žádný Tony Scott. Absence dechberoucích záběrů leteckých soubojů se mu vyčítat nedá, jenže on vyhořel i ve všem ostatním. Vedlejší, postupem času bohužel hlavní zápletka je nezajímavá, nijak zvlášť dovedně zahraná a mizerně nasnímaná. A těch MiGů film taky moc neukázal. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo na letištích v Plzni - Líních a v Bechyni. (Foxhound#1)
  • Ve filmu je možné vidět leteckou techniku ČSLA L-29 Delfín, L-39 Albatros, MiG-21, MiG-23 a vrtulník Mi-8. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama