Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roku 48 pred n. l. vo svojom egyptskom kráľovstve čelí Kleopatra palácovej vzbure. Preto víta príchod Júlia Cézara, ktorý má upevniť jej moc pod nadvládou Ríma. Keď je Cézar, ktorého zviedla, zavraždený, Kleopatra presunie svoju náklonnosť na Marka Antonia a oslepí ho svojou krásou. No tento trik nemusí fungovať vždy a na každého... (matriosa)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Cecil B. DeMille si během přípravy k natáčení vyžádal projekci Cleopatry z roku 1917. Po zhlédnutí poslal kopii filmu zpět do New Jersey, kde 9. července 1937 při požáru shořela se všemi ostatními kopiemi filmů studia Fox. DeMille a jeho společníci tak pravděpodobně byli posledními lidmi, kteří slavný film viděli. (Griffith)
  • Natáčení se zpožďovalo kvůli nespokojeností Claudette Colbert (Kleopatra) s jejími kostýmy, které požadovala vyměnit za jiné a také kvůli její týden trvající nemoci. (Griffith)
  • Claudette Colbert (Kleopatra) měla velký strach z hadů, aby ji režisér DeMille přiměl scénu s plazem natočit, nechal ze zoo z Los Angeles přinést jednoho z největších hadů, kterého Colbert nečekaně ukázal a neskutečně ji tak vyděsil. Poté jí ukázal podstatně menšího hada, a zeptal se, zdali by svolila natáčet s ním. Colbert v porovnání s velkým hadem přišel neškodný a scénu s ním natočila. (Griffith)
  • Mléčná lázeň s Claudette Colbertovou zdůraznila DeMilleovu posedlost koupelovými scénami. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama