Reklama

Reklama

Únos

  • USA Lifted
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi / Komedie
USA, 2006, 5 min

Když se přehnaně sebejistý mladý mimozemšťan nachomýtne k řízení vesmírné lodi, musí se pod přísným dohledem kritického mentora pokusit unést podřimujícího farmáře. Únosy lidí však vyžadují preciznost a zručnost. Po několika chybných úkonech je nadmíru jasné, proč každoročně nezmizí mnohem více lidí. (HBO Europe)

Recenze (248)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Pixar má na víc. Čistých 70% zaokrouhluju dolů, protože většina ostatních jejich kraťasů je o dvě třídy výš. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hezký nápad a umně použité žánrové propriety, tradičně kvalitní animace. Ale "příběh" a celková vtipnost nula nula nic, překvapivě i pět minut může stačit na vytěžení "tématu" a krmení diváka převařenou kaší. Jeden vtípek v tradičním pixaráckém celovečeráku by byl daleko vděčnější než tenhle sice ne špatný, ale za obvyklou úrovní kvality práce studia značně zaostávající kraťas. Ale tak co, on i samotný Ratatouille byl takový...jiný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mini-animák od Pixaru, který mě svým jednoduchým příběhem potěšil, přitom je to tak vtipné, ale když slyším ty příběhy únosů a fakt, že se to všechno musí naučit, tak proč ne? :) --- 85 % --- ()

T2 

všechny recenze uživatele

Hneď zo začiatku nám tento CGI animák pripomenie Spielbergové Blízke stretnutie tretieho druhu, o malú chvíľu začne mimozemská paseka, kde sa začínajúci UFOnec bude snažiť svetelným prenosom uniesť obyvateľa jedného domčeka niekde na opustenej pláni... na danej ploche nechýba troška vtipnej "vypätej" drámy, vtipných okamihov pri zaškoľovaní malého UFOna a jeho nešťastných šarapatkách, samozrejme že to všetko nakoniec skončí zlým koncom, veď ako ináč. /90%/ __Krátkometrážna rozprávka "Lifted" sa dá pozrieť na DVD disku rozprávky Ratatouille alebo na DVD Pixar: Kolekce krátkých filmů.. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Příjemná pixarovská jednohubka před Ratatouille. Animace jednoduchá, ale plně dostačující a tady jde stejně především o nápad a jeho gradaci. A obojí je výtečné. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Boží úvodní hudba a fajn nápad o mimozemšťanovi skládající zkoušku únosu pod přísným mentorem. Autoškola s mimozemšťany je povedená. 8/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice postaveny na jednom napadu, nicmene napad to je perfektni a originalni a dava prostor pro par dobrejch vtipku. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Přiletí létající talíř, brilantně zaparkuje nad domem, vypálí světelný paprsek, zachytí jeden kus člověka a odfrčí provést pitvu pozemšťana do vzdálené galaxie. Tak si to všichni představujeme, aniž bychom rozkmitali jediný mozkový závit ke zjištění, kde se ty zelené potvory učí té strojové přesnosti. Odpovědí na nepoloženou otázku je tento zábavný instruktážní animák. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jednoduché gagy, jednoduchá animace a jednoduchý nápad protentokrát slavily zasloužený úspěch. Přečudlíkovaný pultík mě spolehlivě poslal do kolen. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pixar umí i lepší příběhy, ale rozhodně nemůžu říct, že by mě Lifted nepobavil, dokonce můžu říct, že sem se bavil víc než dost při zaučování emzáka v unášení lidí. Krom toho ta hra světel a stínů je fakt moc pěkná ()

Reklama

Reklama