Reklama

Reklama

Únos

  • USA Lifted
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi / Komedie
USA, 2006, 5 min

Když se přehnaně sebejistý mladý mimozemšťan nachomýtne k řízení vesmírné lodi, musí se pod přísným dohledem kritického mentora pokusit unést podřimujícího farmáře. Únosy lidí však vyžadují preciznost a zručnost. Po několika chybných úkonech je nadmíru jasné, proč každoročně nezmizí mnohem více lidí. (HBO Europe)

Recenze (248)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Abduction School. Už od dob, kdy na Homera nestačil jen jeden paprsek, dobře víme, že kvalitně provedený mimozemský únos vyžaduje jistý stupeň znalostí a zkušeností. Ne nadarmo se říká, že žádný učený z nebe nespadl.. Na čtyři stelly to vytáhne úvodní atmosféra osmdesátkových kontaktních sci-fi a probuzení budíkem. I když po tom nešetrném zacházení s objektem je zázrak, že k němu vůbec došlo.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Pětiminutový kraťas o jednom obyčejném mimozemském únosu. Tématicky i animací se film hodně podobá Příšerkám, s.r.o., tudíž pixarovský standart. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Silne zábavný multinápad, z ktorého čerpalo v posledných rokoch viacero celovečerňákov, hlavne tie, v ktorých sa objavil mimozemský element. Hudba s obrazom si tu bezchybne dopomáhajú a sú neuveriteľne zladenými složkami, a tým pádom jedinou chybou diela je paradoxne to, že je len krátkometrákom :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj asi najslabší kraťas, ktorý ma vôbec nenavnadil. Týmpádom som sa aj zľakol, že film nebude mať potrebné grády. Ide o to, že čím lepší kraťas, tým lepší film. A ani tu som sa nemýlil. Ratatouille bol geniálnou náhradou za týchto pár minút skoro nevypointovaného záveru. Nebyť zapípania budíka, idem ešte nižšie. 65%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Další z vynikajících PIXARovských kraťasů, tentokrát objasňující tajemné mimozemské únosy. Úžasná animace, skvělé fórky a už od pohledu sympatičtí hrdinové (hlavně ten rosolovitý zkoušející byl výborný). Pětka jak vyšitá. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

A pozemšťan pořád spí!:D Celkem vtipný kraťas od Pixaru o mladém mimozemšťanovi, který je zkoušen z únosu člověka.Ale Pixar umí i líp:) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z absolutních vrcholů pix-tvorby. Lifted je zábavný, technicky vymazlený, originální. Ratatouille si nemohlo přát lepší předkrm. ()

Ded@M@tes

všechny recenze uživatele

Příjemný a hlavně vtipný animák. O mimozemšťanech a o tom jak mladý mimozemšťan dělá zkoušky v unášení pozemšťanů. Doufám, že nepřiletí taky pro mne. ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nějaké 4 minuty chechtání a salv smíchu, kdy jsem si marně ucpávala držku oběma rukama, abych si nepoprskala monitor a taky aby kolegové v práci nepoznali, že nemám do čeho píchnout, tak si šťourám v zubech a koukám na krátká videa. Tahle "Akta X" se Pixaru náramně povedla a já nemám co vytknout, možná na grafice by se ještě dalo zapracovat... ale sakra, já jsem se prostě výborně bavila! 99,9% http://nepalivideo.meroclub.com.np/video/2033/PIXAR-Short-Film-lifted2006 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tohle mi přišlo dost slabé ve srovnání s Prestem (Sim salabim), ovšem zpracování super, takže nemohu jít pod 3*. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jen málokterý digitální kraťas obstojí v konkurenci starých dobrých animáků ala Tom a Jerry. Umí sice zaujmout skvělým technickým zpracováním, ale nepředkládá tak vysoce koncentrovanou nálož humoru na jakou jsem zvyklý u klasiky. Pro mě je tento snímeček důkazem, že technika rozhodně není to nejdůležitější. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to přišlo jako závěrečná zkouška v autoškole. Vtipné situace, hlavně ta na začátku jak se s tím člověkem netrefil do okna ale vedle něj. Ta velká zelená příšera je dokonalá a ta malá zas mile praštěná. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úžasný a zábavný kraťas s nenúteným humorom. Jeden z mála krátkometrážnych snímkov, u ktorých by som si veľmi prial či už pokračovanie, alebo normálne dlhý snímok. Postavičky síce len tri a síce jedna z nich stále spí a ostatné dve vôbec nerozprávajú, ale o tom viac tejto snímke gratulovať, že je tak zábavná. Animácia na rok 2006 krásna. Postavy sú zábavné už tým ako vyzerajú. Nápad si rovnako tak zaslúži uznanie. Koniec pobavil známym výkrikom, ktorý sa objavuje tak často v mnohých filmoch. Je pre mňa zaujímavé, že som sa o tomto krátkometrážnom animáku dozvedel až o 14 rokov od jeho vzniku. Skvelé. ()

Reklama

Reklama