Reklama

Reklama

Únos

  • USA Lifted
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi / Komedie
USA, 2006, 5 min

Když se přehnaně sebejistý mladý mimozemšťan nachomýtne k řízení vesmírné lodi, musí se pod přísným dohledem kritického mentora pokusit unést podřimujícího farmáře. Únosy lidí však vyžadují preciznost a zručnost. Po několika chybných úkonech je nadmíru jasné, proč každoročně nezmizí mnohem více lidí. (HBO Europe)

Recenze (248)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Design ovládání létajícího talíře i nápadně vysoké množství akcí odehraných mimo obraz (včetně finální pointy) prozrazuje, že tenhle filmeček režíroval původem zvukař, takže z kolegiality zapudím myšlenky na strhávání hvězdiček za jednostrunnost humoru a pro Pixary netypický cynismus a budu se radši kochat animací zrníček prachu. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Tento Pixar milujem! Desiatku krát videný a vždy pobaví, klobúk dole. Púšťam návštevám od batoliat po dôchodcov. Také trefné. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Zkoušky nejsou žádný med a z únosů lidí už vůbec ne. Parádní animace i nápad už patří k pixarovskému standardu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

V Únosu se upustilo od skrytých ponaučení a vsadilo se hlavně na zábavu a já jim to během těch pár minut sežral i s navijákem. Animační technologie se zas posunuly o level výš a zrovna na zdejším nešikovném mimozemšťanovi je to náramně poznat, což mě osobně velmi těší. Nelze nepřemýšlet nad tím, že lidská postava ve filmu je hlavní hrdina z Ratatouille. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Každý Pixarácký kraťas obvykle přichází s nějakou technologickou novinkou. U tohodle tomu tak prý nebylo. A je to poznat - jde čistě jen o krátký vtipný snímek o hodně nepovedené UFOškole. Trochu jiný pohled na mimozemské únosy. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Žádný učený z nebe nespadl - sice tenhle z nebe spadl, je totiž ufoun, ale i unášení lidí je věc, kterou je potřeba nejdříve natrénovat pod dohledem starších a zkušenějších ... Stejně jako téměř u ostatních krátkých i delších animovaných filmů z dílny Pixaru se nedá jinak, než zatleskat. Originální téma, nádherná animace, vtipně doplněný hudební doprovod - co si víc přát? Možná aby filmeček byl o chloupeček delší... ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

U dalšího kraťasu z dílny Pixar jsem se opět dobře bavil. Ano, pointa je poměrně primitivní, ale když unášený stále dokola narážel do stěn domku, nemohl jsem se přestat smát. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Klasický vtipný kraťas uvádzaný pred celovečerným Ratatouille-om, pričom v tomto prípade ide o humornú scénku, kde sa mladý (a dosť nešikovný) mimozemšťan učí, ako sa unášajú pozemšťania... Animácia je už tradične skvelá, takže to už ťažko nejako započítavať do hodnotenia. Skôr je asi dôležitejší nápad a scenár, pričom v tomto prípade sa jedná o silný nadpriemer, ale napríklad kvality podobného Presta to ani zďaleka nedosahuje. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Tentokrát animace od Pixaru s roztomilými mimozemšťany. Otloukánej spící člověk a nemotorný emzák :-), těch pár minut pobaví. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Zkouška z únosu nicnetušících pozemšťanů - to nemá chybu! A nejlepší, nejlepší je to cvaknutí propiskou... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Docela vtipné, očekávaně perfektně zpracované, ale na ty nejlepší Pixarovské kraťasy nedosahuje, jelikož podobný koncept mistr-učedník zrovna nepatří mezi ty originální. ()

Reklama

Reklama