Reklama

Reklama

Únos

  • USA Lifted
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi / Komedie
USA, 2006, 5 min

Když se přehnaně sebejistý mladý mimozemšťan nachomýtne k řízení vesmírné lodi, musí se pod přísným dohledem kritického mentora pokusit unést podřimujícího farmáře. Únosy lidí však vyžadují preciznost a zručnost. Po několika chybných úkonech je nadmíru jasné, proč každoročně nezmizí mnohem více lidí. (HBO Europe)

Recenze (248)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nějaké 4 minuty chechtání a salv smíchu, kdy jsem si marně ucpávala držku oběma rukama, abych si nepoprskala monitor a taky aby kolegové v práci nepoznali, že nemám do čeho píchnout, tak si šťourám v zubech a koukám na krátká videa. Tahle "Akta X" se Pixaru náramně povedla a já nemám co vytknout, možná na grafice by se ještě dalo zapracovat... ale sakra, já jsem se prostě výborně bavila! 99,9% http://nepalivideo.meroclub.com.np/video/2033/PIXAR-Short-Film-lifted2006 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Abduction School. Už od dob, kdy na Homera nestačil jen jeden paprsek, dobře víme, že kvalitně provedený mimozemský únos vyžaduje jistý stupeň znalostí a zkušeností. Ne nadarmo se říká, že žádný učený z nebe nespadl.. Na čtyři stelly to vytáhne úvodní atmosféra osmdesátkových kontaktních sci-fi a probuzení budíkem. I když po tom nešetrném zacházení s objektem je zázrak, že k němu vůbec došlo.. ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Klasický vtipný kraťas uvádzaný pred celovečerným Ratatouille-om, pričom v tomto prípade ide o humornú scénku, kde sa mladý (a dosť nešikovný) mimozemšťan učí, ako sa unášajú pozemšťania... Animácia je už tradične skvelá, takže to už ťažko nejako započítavať do hodnotenia. Skôr je asi dôležitejší nápad a scenár, pričom v tomto prípade sa jedná o silný nadpriemer, ale napríklad kvality podobného Presta to ani zďaleka nedosahuje. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hezký nápad a umně použité žánrové propriety, tradičně kvalitní animace. Ale "příběh" a celková vtipnost nula nula nic, překvapivě i pět minut může stačit na vytěžení "tématu" a krmení diváka převařenou kaší. Jeden vtípek v tradičním pixaráckém celovečeráku by byl daleko vděčnější než tenhle sice ne špatný, ale za obvyklou úrovní kvality práce studia značně zaostávající kraťas. Ale tak co, on i samotný Ratatouille byl takový...jiný. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Neskutečně vtipné, takovou zkoušku bych asi nechtěla zažít. O animaci se ani nemusíme bavit, super, ale spíše mě tady dostávala ta hudba a neubránila jsem se výbuchu smíchu, kdy se mu to konečně povedlo a člověk stoupal ve světelném paprsku za hudby, jež znám, ale absolutně si nemůžu vzpomenout, co to bylo za písničku. Mám ale pocit, že nějaká od Queenu. Jinak ten úplný konec byl vcelku předvídatelný potom, ale i tak perfektní. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Na přístrojové desce kosmické lodi je přesně 2 000 tlačítek. (HappySmile)
  • V tomto krátkometrážnom filme môžeme počuť skladbu "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas i pieseň "The Final Countdown" od kapely Europe. (ludovit14)

Reklama

Reklama