Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadolog a pohodový průvodce Honza Vrabec má moc rád tajemné příběhy, legendy a pověsti spojené s naší historií. Není to však žádný knihomol, nesedí ve škole, ale pátrá na vlastní pěst! Týden co týden se vydává do stopách starých příběhů plných překvapení a o některých píše články do internetového časopisu. Na výpravách po České republice odhaluje věci běžně skryté, často pramenící v dávné minulosti, která ovšem zdaleka nemusí být minulostí mrtvou! Kdysi po podobných záhadách pátral i jeho předchůdce Tom Wizard, po kterém Honza zdědil nejen jeho internetovou přezdívku. Honza ale není žádný samotář, během let mu s pátráním pomáhala řada přátel: Kačka, Šála, Lebkoun... A jeho poslední dobrodružství jsou hodně ovlivněna šifrovanými zápisky, které si do svého tajného deníku zaznamenával právě Tom Wizard - deníku, který Honza objevil na podzim roku 2009. V průběhu času se změnilo ledasco i v Honzově osobním životě, seznámil se s novou kamarádkou Magdou, která sice není studentkou historie, ale ví mnoho o přírodě a jako amatérská jeskyňářka dokáže bez mrknutí oka čelit každému dobrodružství... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ale tak lidi, chtělo by to od vás jiný přístup, buď víc hulit, nebo se třeba vžít do kůže dětí, kterým je pořad určen. A řekl bych, že plně "angažovaný investigativní" přístup Jacka Sparrowa, teda v češtině Honzy Vrabce, tomu malému publiku určitě vyhovuje. Jasně, že většinu faktů znáte, ale ty prckové ne a lepší než suchopárné vysvětlování je představit jim dějiny ve světle "vyšetřování". Takže takhle nízké hodnocení nechápu už z principu, ale proti gustu žádný dišputát. Už jen za to, že se v pořadu mihlo x mých přednášejících z VŠ, nedám nižší hodnocení, i když tu budu asi za maximálního exota...stojím si ale za svým - hodnotit dětské pořady očima dospělého nelze (a já sám se tím ne vždy řídím), to je prostě blbost, sorry. ()

Vena69 odpad!

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem v televizi sledoval cokoliv, co mělo alespoň trochu energie a alespoň něco se tam dělo. Bylo mi celkem jedno, co to bylo - všemožné detektivní seriály, soutěže, zprávy, jakýkoliv akční film a levnou komedii. Ale tohle? Tohle fakt ne. I jako dítě mi Jan Adámek připadal jako ten největší trotl na světě. Namachrovanej ,,záhadolog". Nesnášel jsem každé jeho slovo, jeho obličej, všechny ty rádoby ,,záhady", ze kterých se vždy stala ta nejobyčejnější kravina, takže i informační hodnota byla nulová......... Celá tahle zrůdnost mi připadala neuvěřitelně cringe, nedalo se to vydržet. Jedná se o podobný obsah jako je ten odpad, který chrlí česká YouTube scéna. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Je hrozně snadný tohle odsoudit jako bohapustou hovadinu, ale když se vcítím do sebe sama věku osmi, nebo deseti let, vím, že bych to zbožňoval a určitě bych nebyl sám, to byl ten čas, kdy jsme sjížděl všechny časopisy ve stylu Fantastických fakt, které se mi dostali do ploutví a doba, kdy jsem oslňoval svými znalostmi o upírských záznamech z kronik českých (díky, pane Mackrle) a to v době, kdy upír znamenal ďábelského vražedného krvesaje a nikoliv emo blba se štěněčím pohledem. ()

Jungolink 

všechny recenze uživatele

„Dobrý den, já jsem Honza Vrabec, záhadolog.“ – „Záhadolog? No, tak to pojďte dál!“ (díl Vyvraždění Slavníkovců, 21. září 2009). Skutečně by mě zajímalo, jak bych tento pořad vnímal jako dítě nebo náctiletý. Dnes se na to pokouším dívat s nadhledem, což se u některých dílů daří lépe, u jiných skoro vůbec. Každopádně z hlediska populárně-naučného se tomu dá vytknout máloco, na slovíčko jsou zváni nejrůznější odborníci, kteří se pokoušejí danou problematiku neodborně (a překvapivě bych řekl i úspěšně) vysvětlit. Na úplně opačném konci hodnocení by se pak nacházely hrané scénky „jak to tehdy vlastně proběhlo“. ()

miawallacova 

všechny recenze uživatele

1.Proč se pořad jmenuje"Záhady Toma Wizarda", když hlavnímu představiteli říkají HONZO? 2. co je tohle za ubohý dialog a kdo to píše? "to není zas taková hovadina, musím jít po stopách co jsem vypátral! Našel jsem nějaký indície na netua je to fakt hustý..." 3. nemám ráda, když se dělá z prdu kulička. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama