Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadolog a pohodový průvodce Honza Vrabec má moc rád tajemné příběhy, legendy a pověsti spojené s naší historií. Není to však žádný knihomol, nesedí ve škole, ale pátrá na vlastní pěst! Týden co týden se vydává do stopách starých příběhů plných překvapení a o některých píše články do internetového časopisu. Na výpravách po České republice odhaluje věci běžně skryté, často pramenící v dávné minulosti, která ovšem zdaleka nemusí být minulostí mrtvou! Kdysi po podobných záhadách pátral i jeho předchůdce Tom Wizard, po kterém Honza zdědil nejen jeho internetovou přezdívku. Honza ale není žádný samotář, během let mu s pátráním pomáhala řada přátel: Kačka, Šála, Lebkoun... A jeho poslední dobrodružství jsou hodně ovlivněna šifrovanými zápisky, které si do svého tajného deníku zaznamenával právě Tom Wizard - deníku, který Honza objevil na podzim roku 2009. V průběhu času se změnilo ledasco i v Honzově osobním životě, seznámil se s novou kamarádkou Magdou, která sice není studentkou historie, ale ví mnoho o přírodě a jako amatérská jeskyňářka dokáže bez mrknutí oka čelit každému dobrodružství... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Je to naivní a schází i lepší herectví hlavního hrdiny, ale vzhledem k tomu, že se jedná o pořad pro děti, nechci být tak přísný. Už vzhledem k tomu, že celkové hodnocení pořadu je víc než skromné. Ověřil jsem si malým rodinným průzkumem, že dětské publikum pořad oslovuje. Určitě lepší než průměrný animovaný seriál na komerčních kanálech. Celkový dojem: 50 %. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Je to píčovina jak cyp, ale baví mě se dívat, jak hl. představitel dělá ze sebe čůráka. Takže proč ne, že . . . ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Je hrozně snadný tohle odsoudit jako bohapustou hovadinu, ale když se vcítím do sebe sama věku osmi, nebo deseti let, vím, že bych to zbožňoval a určitě bych nebyl sám, to byl ten čas, kdy jsme sjížděl všechny časopisy ve stylu Fantastických fakt, které se mi dostali do ploutví a doba, kdy jsem oslňoval svými znalostmi o upírských záznamech z kronik českých (díky, pane Mackrle) a to v době, kdy upír znamenal ďábelského vražedného krvesaje a nikoliv emo blba se štěněčím pohledem. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ale tak lidi, chtělo by to od vás jiný přístup, buď víc hulit, nebo se třeba vžít do kůže dětí, kterým je pořad určen. A řekl bych, že plně "angažovaný investigativní" přístup Jacka Sparrowa, teda v češtině Honzy Vrabce, tomu malému publiku určitě vyhovuje. Jasně, že většinu faktů znáte, ale ty prckové ne a lepší než suchopárné vysvětlování je představit jim dějiny ve světle "vyšetřování". Takže takhle nízké hodnocení nechápu už z principu, ale proti gustu žádný dišputát. Už jen za to, že se v pořadu mihlo x mých přednášejících z VŠ, nedám nižší hodnocení, i když tu budu asi za maximálního exota...stojím si ale za svým - hodnotit dětské pořady očima dospělého nelze (a já sám se tím ne vždy řídím), to je prostě blbost, sorry. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Spíš by mě zajímalo, proč se to jmenuje Záhady Toma Wizarda, když se tam žádný Tom Wizard nepohybuje (leda že by to bylo alter ego hlavního hrdiny, což mi není známo). Jinak vcelku nuda i pro ty děti... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem díl Ztracená bitva aneb Lucká válka na České televizi Artu v čase vysílání pro děti a mládež k vidění s dalšími díly zde https://www.ceskatelevize.cz/porady/10123499335-zahady-toma-wizarda/314292320070001/ ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Já si furt říkám, jestli to je míněno seriózně nebo si z nás ČT dělá normálně prdel!!! Protože něco takového, co předvádí hlavní hrdina(podle mě je homosexuál a ještě na děti, nesoudím ho, jen je blbej), se vidí maximálně tak u germánů v jejich skvostu Lenssen a spol.! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Někdy lepší pátrání po záhadách/nezáhadách, někdy slabší. Autoři celkem hezky přibližují záhady a záhadná místa naší země. Každopádně, Honza Vrabec by měl zůstat "záhadologem", protože tím možná je, ale hercem určitě není. Doufám, že se na tento pořad dívají i děti, protože já už to tolik nepotřebuji a třeba se jim bude i více líbit. Ale kvituji, že něco takového vůbec na našich obrazovkách můžeme sledovat. ()

Jungolink 

všechny recenze uživatele

„Dobrý den, já jsem Honza Vrabec, záhadolog.“ – „Záhadolog? No, tak to pojďte dál!“ (díl Vyvraždění Slavníkovců, 21. září 2009). Skutečně by mě zajímalo, jak bych tento pořad vnímal jako dítě nebo náctiletý. Dnes se na to pokouším dívat s nadhledem, což se u některých dílů daří lépe, u jiných skoro vůbec. Každopádně z hlediska populárně-naučného se tomu dá vytknout máloco, na slovíčko jsou zváni nejrůznější odborníci, kteří se pokoušejí danou problematiku neodborně (a překvapivě bych řekl i úspěšně) vysvětlit. Na úplně opačném konci hodnocení by se pak nacházely hrané scénky „jak to tehdy vlastně proběhlo“. ()

defagoo 

všechny recenze uživatele

Těžko říct jestli tvůrci tu neskutečnou trapnost tohoto pořadu zamýšleli, ale i grimasy hlavního průvodce napovídají tomu, že ano. A tak dávgám solidní tři * i když je to vlastně hrozná kravina. ()

Reklama

Reklama