Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Paní Hyacinta Bucket (Patricia Routledge) žije se svým manželem na anglickém předměstí. Ráda pro své přátele a sousedy pořádá slavnostní večeře při svíčkách, přijímá telefonáty od své sestry Violet a napomíná svého manžela Richarda, aby se choval adekvátně svému společenskému postavení. Nerada navštěvuje své další sestry Rose a Daisy a svého švagra - dokonalého anglického povaleče Onslowa - kteří žijí z hlediska společenského žebříčku hezkých pár příček pod ní.
Paní Bucket přivádí svou utkvělou (leč naprosto mylnou) představou, že je členkou vyšší střední třídy, obyvatele sousedství k šílenství. Od své sousedky Elizabeth, přes mlékaře a pošťáka, až po místního faráře. Jen tradice britské slušnosti jim nedovoluje „té šílené ženské“ zapálit dům, otrávit vodu nebo ji nechat zastřelit za nošení nevzhledného klobouku. (PhillM.)

(více)

Recenze (18)

Cycake 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem toto dílko z dílny BBC náhodou viděla v Británii a od té doby si jej nenechám ujít nikdy, když jej náhodou opakují. Neustále selhávající snahy Hyancinth Buket ("Buké" ne "Bakit" :)) zařadit se mezi smetánku a její povedená rodina, sestry Rose a Daisy a švagr Onslow, jsou výborně napsané. No a samozřejmě Violet ("you know the one with the Mercedes, sauna, and room for a pony!"). Patricia Routledge opět a opět ukazuje své úžasné herecké kvality. Na její popud také v roce 1995 po pěti letech skončil, protože se chtěla věnovat jiným projektům. ()

Anglofile 

všechny recenze uživatele

Bajecny serial. I kdyz jsem ho videla nekolikrat, pokazde mne desne rozesmeje. Patricia Routledge je naprosto skvela, jeji grimasy a predstirani jsou uzasne. Hyacinth Bucket, kterou hraje, je opravdu postavicka, kterou jen tak nevidite. Jeji jmeno Hyacinth Bucket, bucket znamena anglicky kybl, ale ona nechce byt pani Kyblova, ona tvrdi, ze je to z francouzstiny a vyslovuje se to Bukej, jako puget ( kvetin). Je to zena v domacnosti, ktera ma jedinacka Sheridana, ktereho nikdy nevidime a o kterem vsichni vedi, ze je gay, jenom ona ne. Hyacinth predstira, jak je dokonala a posh ( z lepsi rodiny), pritom ma absolutne desne chude pribuzne, za ktere se stydi, dalo by se rict socky. Sestra Daisy je "socka", stejne tak jeji manzel Onslow. Sestra Rose je zena lehkych mravu, nikdy se neprovda. Jenom jedna z jejich sester ( Violet) se provdala dobre, za bohatsiho muze. Ovsem Hyacinth si porad hraje na neco nobl, i kdyz se spis ztrapnuje, k divakove poteseni! Zabavne jsou i jmena sester, vsechny jsou pojmenovany jako kvetiny. Hyacinth, Daisy, Rose a Violet. Hyacint, Kopretina, Ruze a Fialka. Naprosto uzasna britska komedie, genialni herecke obsazeni. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Richarde, slyším tě dýchat! Skutečně si myslím, že by současný stav evoluce mohl přijít na nějaké vkusnější projevy tělesných funkcí." Paní Bucketová (ve vlastním zájmu čtěte Bouqet, s důrazem na druhou slabiku) je panovačná herdekbaba, která terorizuje rezignovaného manžela, labilní sousedku, své nekonvenční sestry a vůbec všechny, kdo jí přijdou do cesty. Kolem jejího domu je třeba procházet skrčený za zídkou, aby vás neoslovila; když už se tak stane, nejlepší je usmívat se a přikyvovat s nadějí, že jen tak to přetrpíte bez úhony, než si "královna matka" najde čerstvější oběť. Bucketová je bohyně pasivně-agresivního chování, s úsměvem pronášených krutostí a hlavně snobismu. Trvá na tom, že patří k vyšší společenské třídě, udělá všechno pro to, aby to každému vsugerovala a její chování k lidem se odvíjí od toho, zda je považuje za prominenty, užitečné pro budování její pověsti, anebo za ztracené případy, které s chutí využívá jako loutky, odevzdaně hrající určené role v jejích plánech. Vězte, že je to tak propracovaná a mnohonásobně využitelná komediální postava, že jsem si ten britcom zamiloval od prvního dílu. Důvodem, proč i tak zůstávám u čtyř hvězdiček, jsou slabší vedlejší postavy. Pokud jsou v dané epizodě neoddělitelnou součástí hlavní zápletky kolem Bucketové, je všechno v pořádku. Kontrast snobských záměrů té báby, snahy udělat na někoho dojem, a fiasko způsobené příchodem jejích plebejských příbuzných nikdy nezklame. Horší je, když její sestry, vyšeptalou bimbo Rose a srdečnou Daisy, vdanou za velmi lidového Onslowa, zastihneme v jejich prostředí, jak stereotypně omílají dialogy na stále stejná témata. Tyto scény mě nebaví ani z poloviny tolik, jako když Bucketová nacvičuje s manželem nebo sousedkou jejich budoucí "role" v té které očekávané události, její direktivní telefonické hovory, holedbavé proslovy o synovi, vysoce postavené sestře Violet ("však víte, té s bazénem, mercedesem a stájí pro poníka"), nebo stále absurdnější rozumná vysvětlení pro vyšinuté chování jejího pomateného otce ("Vzala bych ho k sobě domů, kdyby tolik neslintal."). 80% ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Hyacinta Bucket je postaršia, decentná dáma s vyberanými spôsobmi, ktorá však dokáže dohnať človeka do šialenstva. Britský humor par excellence dávam na úroveň Red Dwarfa či Black Books, aj keď, samozrejme, toto je iný čajíček. Patricia Routledge by si za svoj výkon zaslúžila minimálne sochu na anglickom predmestí. ()

Iveta47 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som videla na tv Luna pred rokmi a od vtedy som ho žiaľ nemala možnosť vidieť ani som ho žiadným spôsobom nezohnala.Strašne by som ho znovu vzhliadla,tak dúfam,že niektorá tv ho uvedie.Suprový seriál.U nás sa hlavná predstaviteľka volala pani Buchtová,ale dala sa titulovat pani Bušééééé.....ha-ha-ha. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Patricia Routledge za své výkony v roce 1991 získala cenu British Comedy Award. (PhillM.)

Reklama

Reklama