Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ničivá zuřící superbouře zvedá v oceánu úděsnou vlnu a příroda hodlá lidstvu připomenout, kdo tady stále ještě vládne. Místem jejího úderu se stane východní pobřeží Velké Británie, kde ústí do moře i řeka Temže. Miliony Londýňanů i ostatních Angličanů jsou ve smrtelném nebezpečí. Inženýr Rob Morrison, jemuž propůjčil tvář oblíbený, z Trainspottingu známý, rodák ze skotského Glasgow Robert Carlyle, má jen několik hodin na to, aby se pokusil odvrátit největší tragédii v dějinách Albionu a totální devastaci hlavního města. Ve spolupráci se svou bývalou manželkou Samanthou, specialistkou na budování zátarasů, a otcem Leonardem se jako poslední voják na stráži vydá vstříc vlnobití, jež nejde zastavit. I kdyby vznikla ta nejlepší bariéra na světě, otázka nezní, zda vlna Londýn zasáhne, ale kdy se tak stane. Vedlejší role ve dvoudílném nervy drásajícím katastrofickém thrilleru z roku 2007 patří Kanaďance Jessalyn Gilsigové a Tomu Courtenayovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film se nemůže rovnat s Hollywoodskými trháky, ale klobouk dolů, bylo na co se dívat. Akce, rozbouřené vlny, obrovská vlna, zatopené město...... opravdu skvělé filmové triky. Sice film se trochu táhl ( verze New Zealand:185 min ) a rozhodně bych ho o 30 min. zkrátil., ale jak říkám, já jsem se tedy nenudil! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Vytvoriť takúto dlhú nudu je fakt umenie. A tie spomalené zábery na zúfalých ľudí... uff. Kamera však mala pár svetlých momentov, vďaka ktorej sme si mohli obzrieť Londýn z vtáčej perspektívy. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle tohoto "megafilmu" hodnotit ještě nebudu, ale můžu říct, že mě to nezaujalo. Nestalo se vůbec nic, co by si zasloužilo, abych tomu věnoval pozornost. Uvidíme po druhém díle, ale momentálně by to bylo stěží za 2 * a to jsem ještě v dobré náladě… Po druhém díle: Tak za Jessalyn Gilsig a Roberta Carlyle dávám 2 *. Jinak to je pohroma a nejen živelná... ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád katastrofické filmy a obzvlášť tie o povodniach. Táto snímka ale vyložene zapácha TV filmom a výskyt Roberta Carlylea už je pomaly zárukou zlého a nudného filmu. Vychrtlý Tom Hardy to tu nejak nezachraňuje, predsa len tu ešte nebol za hviezdu. Na tak nízky rozpočet ako tak slušivé scény povodní, ale samozrejme je vidieť, že je to cez lacný počítač. Tvorcovia nás síce rýchlo vtiahnu do záplav, ale dej je tak nudný, že rozmýšľate, či si film nepozriete zrýchlene. Ono tie anglické suché snímky vždy nestoja za nič, ale tak nejak vás vždy osloví niečo na filme, že sa do neho pustíte, ale nakoniec odchádzate sklamaní. Film neponúka zhola nič a po týždňoch ani neviete, že ste ho videli. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jen kvůli Suchetovi jsem se snažila na to (film to zrovna moc nebyl, takže nevím, jak nejlépe onu věc identifikovat) dívat. Suchet je krkoun, který evidentně vezme každou roli i v blbém filmu. A ještě to trvalo 3 hodiny, to už fakt tvůrci přehnali. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

(hodnocení 107mi minutové verze, která vyšla na DVD) - první polovina špatně napsaná, slušně natočená nuda. Ve druhé polovině se to malinko zlepšilo. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zklamání, Britskej film je sice zajímavej, ale děsně nudnej, koukat na to přes 3 hodiny jsem fakt nedával. Nejvíc za to může režie, Mitchell udělal ze zajímavého scénáře frašku, sice efektní ale špatnou. Naneštěstí má tenhle film Carlyla kterej je jako vždy výbornej, i když cz dabing se k němu vůbec nehodil. Dále jsou tu poměrně slušné efekty, opravdu jsem takovéhle nečekal. Ale i přes to všechno je to zklamání 150 minut nudy 35 minut zábavy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že filmové přírodní katastrofy neničí jen známé americké metropole ale dokonce se dostali i do Anglie a to rovnou do Londýna. Na Anglii zaútočila povodeň provázená obrovskými vlnami a špatnými digitalními triky. Mitchell prostě není Emmerich a je to znát už od prvních záběrů. Film pracuje se všemi známými klišé z různých katastrofických filmů ať už to je záchrana v poslední chvíli nebo naopak. U takových filmů většinou nejde moc o logiku ale tento snímek to bohužel nedokáže vynahradit zábavou. Snímkem nás provázejí nevýrazní herci a už zmíněné mizerné triky. Občas zkouší film zaútočit i na emoce ale film je v těchto chvílich nechtěně směšný a když se ke konci filmu rozhodne jeden z hrdinů obětovat bylo mi to úplně jedno. Tříhodinovou verzi jsem neviděl a jsem rád to by šlo hodnocení možná i níž. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že když je režisér nula, nepomůže vám ani Robert Carlyle, ani solidní vizuální efekty, které vzhledem k rozpočtu jsou úžasné.Prostě když jednou někdo točí pro televizi a nedělá filmařinu srdcem, ale z povolání, vzikají tyhle sračky.Přesně proto je dvojka Thora ubohá mrdka a přesně proto se děsím nového Terminátora.40%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Hybrid mezi Rosamundou Pilcher a špatně vyspaným Emmerichem. Námět není sice špatný, ale tvůrci by zasloužili nakopat do zadnice. Pro mě je absolutně nepochopitelný, když už se člověk pustí do tak nákladného projektu s hromadou komparzistů, drahých džípů a všeho možnýho, že si nezajistí pořádný scénář a především člověka, který umí udělat alespoň trochu ucházející triky! Já jsem fakt jen zíral, co je to za hloupou amatéřinu. Být Britama, zahrabu se ostudou hodně hluboko pod zem a nevylejzám. Zlatý Mistr Emmerich! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Bez mučení přiznávám, že jediný důvod, proč jsem si Flood pustil, jsou jména Robert Carlyle a Tom Hardy, bohužel i na nich samotných je vidět, že tomu, co hrají, vlastně ani moc nevěří. Film je sterilní jak šedesátiletá stará panna na operačním sále v Motole. Nudu nezachraňují ani docela podařené triky (Londýn pod vodou vypadá vážně zajímavě) a ani již zmiňovaní herci. Tak proč jsem tomu tedy probůh dal nadprůměrné tři hvězdy? Ono to totiž i přes ten nudnej scénář nějak záhadně funguje a já jsem se ani nenadál a už běžely závěrečné titulky. I přes to bych tento film doporučil jen na vlastní nebezpečí... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem originální (delší) verzi a musím souhlasit, že nejhorší na celém filmu je jeho zbytečně přemrštěná stopáž. Na druhou stranu je však potřeba říci, že znám několik mnohem lepších katastrofických filmů, ale ještě mnohem více těch horších a tento kousek si odpadní hodnocení určitě nezaslouží. Je ovšem pravdou, že výkyvy v atmosféře i celkové kvalitě jsou na můj vkus velké. Triky ještě s přivřením oka ujdou, jsou ovšem dost přehnané, ale to zde již vzpomínalo mnoho uživatelů přede mnou, takže bych se jen opakoval. Herecké obsazení ušlo, Robert Carlyle si nevedl vůbec špatně, stejně jako Joanne Whalley (kterou jsem málem ani nepoznal). Flood tak řadím mezi ty hodně průměrné, leč stále ještě stravitelné katastrofické filmy. Ovšem nevím, jestli si to ještě někdy pustím znovu – protože ta stopáž byla vážně „zabijácká“.50% ()

Reklama

Reklama