Reklama

Reklama

Prodloužený víkend

(festivalový název)
  • Austrálie Long Weekend
Thriller / Horor / Mysteriózní
Austrálie, 1978, 92 min

Obsahy(1)

Tento eko-horor pojednává o mladém manželském páru. Peter a Marcia se ocitají po Marciině potratu v krizi. I když si Peter není zcela jistý, jestli bylo dítě jeho, má pořád snahu manželství zachránit. Dostává brilantní nápad. Odjedou kempovat na pláž Outback, kde na míle daleko není žádná civilizace. Když se manželé po mnoha šarvátkách dostanou na určené místo a utáboří se, začnou se dít podivné věci. Okolní příroda a zvířata na ně působí divně a agresivně, a to je teprve začátek. (Chatterer)

(více)

Recenze (46)

petero 

všechny recenze uživatele

Po výbornom remaku som sa dopracoval aj k originálu a musím uznať že ten je ešte lepší. To tajomno remaku je tu podané jasnejšie v prospech uvedomenia si o čom vlastne LONG WEEKEND je. Tá konfrontácia mestského človeka a divokej austrálskej prírody je tu podaná jasnejšie a k depresívnosti prispieva hlavne nepríjemný zvukový doprovod gradujúci v extrémnych situáciách. Remake je inak presnou kópiou originálu. Výborný film, škoda že tak neznámy. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu docela chápu rozdílna hodnocení a subjektivní pohledy, na každého působí jinak. Nikdy jsem nestanoval v opuštěné přírodě a po tomhle filmu ani nehodlám - takže za sebe můžu říct, že na mě strach z neznámých zvířátek schovaných v okolním lese fungoval dobře; byť by to byla nebo nebyla zásluha přímo filmu. Pro jiné to zas může být hrozná neodpodstatněná nuda. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Everett De Roche ve svých scénářích často kombinuje enviromentalismus se supernaturálním horrorem, pracuje s minimem postav a s velkou oblibou si ujíždí na automobilismu anebo spíše cestování autem po nekonečných a pustých australských okreskách. To všechno lze vystopovat v jeho pozdějších filmech jako ROAD GAMES nebo RAZORBACK (Kanec), ale základy položil už v LONG WEEKEND, filmu, který pracuje s naprosto nesympatickou manželskou dvojici, která si vyjede kempovat do přírody a snaží se obnovit svoje krachující manželství. Svým absolutním vošoustvím však davají přírodě tzv. na prdel a ta jim to velmi rychle začne vracet. Byť je hlavní dvojka absolutně nesympatická a fandit lze tak maximálně jejich psovi, snímek si mě uměl podržet od začátku do konce. Jedním z mnoha důvodů byla určitě ta divná, velmi specifická australská plýživá psychedelie a (podobně jako u RAZORBACK) naprosto výtečný sound design okolní přírody. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - MIDNIGHT SCREENINGS: OZPLOITATION - Půlnoční filmy: Ozploitation (Long Weekend / LONG WEEKEND / Prodloužený víkend) - Kdyby bylo obsazení hlavní hrdinů jiné třeba bych hvězdičku přidal, ale koukat na nesympatické herce a jejich přehrávání mě vůbec nebavilo... - 8. 7. 2010 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 20% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od mnoha diváků jsem měl to „štěstí“, že jsem tento původní snímek viděl dřív než remake z roku 2008, takže jsem nemusel srovnávat a tento neobvyklý australský kousek si užít nikterak poznamenán. Samotná myšlenka a námět je určitě neokoukaný, svým způsobem do té doby i originální (přesto bych byl s tímto označením značně opatrný) a Australané mně opět přesvědčili, že kvalitní film se dá natočit i s minimem herců. Postačí k tomu dobrý výběr obsazení, nádherná krajina a především nebojácnost režiséra a scénáristy experimentovat. Psychologická stránka filmu nám nabídla několik opravdu vyšperkovaných situací, které dopomohly vytvořit nezapomenutelnou atmosféru. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Roli Petera měl původně hrát George Mallaby. (Chatterer)
  • Režisér Colin Eggleston namluvil hlas Marciina milence v telefonu. (Chatterer)

Reklama

Reklama