Reklama

Reklama

Pastýř

  • Česko Strážce hranice (více)
Trailer

VOD (1)

Jednotka amerických zvláštních sil se rozhodla vydat se na dráhu zločinu a chystá se do Spojených států propašovat heroin v hodnotě 35 milionů dolarů. Do cesty se jí ale staví agent pohraniční stráže Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme), který dříve pracoval na newyorském oddělení vražd. Přestože po něm jdou sebevražední atentátníci, krutí sadisté i zrádní úředníci na obou stranách hranice, Jack s nimi nemá žádné slitování. Osamocen se pouští do nebezpečného boje s mocným kartelem. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (128)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Scéna, která na mě silně zapůsobila. Van Damme jede v autě, kousne do mrkve a pak dá kousknout králíčkovy, kterýho veze vedle sebe v kleci na sedačce, pak si zase kousne on, pak zase králíček až společně mrkev spapají. To bylo hrozně dojímavý, ten vztah mezi Van Dammem a jeho králíčkem, hrozně jsem jim tu lásku přál. Doufám, že až společně budou mít malý králíčky, budou to všichni karatisti a budou umět roznožku. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bezpohlavní videocéčko, které se umanutě snaží dokázat, že J.C. van Damme stále umí dobře bojovat, aby to následně vyvracelo ve chvílích, kdy na scénu nastoupí fantastický Scott Adkins. Zatímco dříve milovanému Belgičanovi už nepomůže ani rychlý střih a dobře postavená kamera, jeho zřejmě nejcharismatičtějšímu nástupci to naopak kope více než obstojně. Škoda, že JCvD nemá dostatek soudnosti, tudíž působí trapně nejenom když se snaží evokovat nejlepší roky, ale i při vzpomínce na mrtvou dceru, o závěrečném souboji, který chtěl být dream combat nového milénia, ani nemluvě. Nepoužitelné ani jako kulisa dobré zábavy s několika pivy a pro Isaaca Florentina po dvojce Undisputed opět smutný sešup dolů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To jsem teda čekal, že Jean Claude se vytasí s většíma kouskama, než je zrovna Pastýř, co se příběhu týče, co se bojů týče, co se akce týče. Od všeho trochu, ale dohromady velké nic. Všeho je strašně pomálu a vesměs nic z toho nestojí za zájem. Jediná věc, která mě tam ale zarazila byl Jean Claude a jeho zajíček, to bylo hodně bijící do voka. Zajíček v klícce, zajíček na přední sedačce v autě a v klícce, zajíček na policejní stanici..a bůhví kde se zajíček ještě podívá. V tomto filmu prostě zajíček hodně nacestuje a to přitom má být parádní akčňák s Van Dammem. Shrnu to. Byla to nuda, po dlouhý době jsem zase viděl slabotu, kde Belgický svaly hrály hlavní roli. Každopádně věřím, že další film bude opět stát za to. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Klon akcnych filmov postaveny na osobe "martial art" herca z dekady mid 80´s- 90´s tak po linii hlupeho scenara ako i osobe samotneho roznozkoveho Van "rabbit" Damme. Nastastie film obsahuje mlatickovu hot akviziciu noveho milenia v podobe atletickeho Scott Adkinsa. Jeho bojovy talent, mrstnost i akrobacia zial zas nie je po Bourne ultimatum zdaleka vyuzita (ovsem ajto malo co predvedie, oko fanusika potesi a svaly rozhybe) a ostava tak iba povzdych a prijemna spomienka na Undisputed II. A nielen kvoli Adkinsovi, ale i reziserovi Florentinovi, ktory tu radi v nasnimani ako i celkovom drajve nizsi riadiaci stupen. A co samotny Van Damme? Sposob jeho nastupu, toporne herecky prejav jednej polohy a vybrnbkavacia mexikanska hudba ma takmer usvedcila v tom, ze ide o pomrkavaci nadhlad a zaroven skromny predkrm pred jeho nastavajucim J.C.V.D. The SHepherd pozriet stylom fast forward s pozastavenim nad bojovym sekvenciami kde hraje Adkins a rychlo zabudnut. A tesenie na Undisputed III (znova Florentine a Adkins) prave vdaka reziserovi nahlodavaju po tomto filme pochybnosti. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na to, až se Van Damme popere s Adkinsem, ale není moc o co stát. Je hafo lepších bitek po videopůjčovnách (ano i hafo mnohem horších). Jenže celej film je stejnak hrozná nuda. Dokonce jsem asi v půlce usnul. Adkins tam má minimum prostoru a Van Damme tam s kamennym ksichtem občas někoho kopne. A mafiáni tam pašujou drogy v obrněný karose. Ještě se mi líbila smrt jakéhosi důchodce, který se tam vzal jaksi odnikud a to že ho zloduši hodili do zelektrizovanýho bazénu. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Souboje extrémně krátký, zato kumštýřsky natočený. Přestřelky hrozný. Dovedl bych si to představit jako komiks. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na laciné béčko je to dobrý film a mezi Van Dammeho snímky posledních let rozhodně kvalitativně vyčnívající počin. Je to de facto návrat do 90. let, kdy Van Damme ještě figuroval ve fyzických akčních scénách a jeho filmy měly (v rámci béčkové logiky) koherentní scénáře. Za posledních deset let Van Dammeho kariéry něco takového dokázal jen Ringo Lam v Pekle. Navíc překvapí známky nadsázky v první polovině filmu, kdy hrdina poznává různé postavy v hraničním zapadákově a narušuje tamní zažité vztahy. Ohromné překvapení ale skýtá výprava filmu, neboť děj je zasazen na hranici USA a Mexika, ale přitom veškeré natáčení probíhalo v Bulharsku. Ale nebýt příliš specifické evropské krajiny patrné v některých velkých celcích a jedné scény s autobusem Karosa, tak by to nebylo vůbec poznat! Bulharští profesionálové (pracovali například i na „The Black Dahlia“ Briana De Palmy) odvedli opravdu vynikající práci. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zase jednou půjdu proti proudu:) Shepherd sice znamená dvě třetiny nic moc zábavy, ale poslední část to celý vynahradí, sama by si zasloužila čtyři hvězdičky. Konečně Van Damme a nějaká pořádná akce. Naopak Adkins se zdaleka nepředvede tak, jak by měl a uměl. Chvílema je to rádoby vtipný, chvílema ohraný, chvílema nijaký, ale co... tyhle filmy si vyžadují svůj vlastní přístup, dal bych 3*. Nakonec dobrá zábava. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Isaac Florentine přinesl do akčního žánru v poslední době výrazné osvěžení. Už Undisputed 2 (dále U2) byl výborný snímek a The Shepherd za ním příliš nezaostává. Oba filmy se vyznačují především efektními a fyzicky tvrdými souboji, které vznikají v hlavě choreografa J.J.Perryho (právě pracuje na snímcích The Tournament a Wolverine). Navíc se režisérovi podařilo najít akční ikonu, která Perryho nápadité sekvence perfektně zužitkovala. Scott Adkins má totiž skvělou bojovou průpravu, vytrénované tělo a dokáže rozdávat rány z tak nevšedních poloh a pozic (přitom bez pomoci bezpečnostních lan), že zůstává až rozum stát. Zde dostal ke svým "adkinsovkám" (rozuměj brutálním bojovým technikám) méně prostoru než v U2, přesto jsem znovu hltal každý jeho pohyb, a Adkins se tak definitivně stal mým novodobým akčním hrdinou. V U2 byl jeho oponentem Michael Jai White, zde stane tváří v tvář proti akční legendě Jeanu Claudeovi. Ve Florentineových rukách působí Van Damme konečně zase dobře. Hýbat se rozhodně pořád umí, je v dobré fyzické kondici a i poměrně slušně hraje. Florentine z akce a soubojů vymlátí maximum (opancéřovaná karosa je dělová) a dále servíruje obstojný příběh, ve kterém jsou emoce, napětí a ... bohužel i provařené a klišovité scény. Nicméně části, ve kterých se moje akční buňky tetelí pocitem totální spokojenosti, převažují a proto volím možná lehce nadnesené hodnocení. Velice se těším na The Tournament a Undisputed 3... Fandům poctivých action-movie vřele doporučuji. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o policajtovi, ktorý po smrti dcéry prichádza do malého mestečka pri hraniciach s Mexikom, aby sa tu pridal k pohraničníkom a dostáva sa do problémov s organizáciou zloženej z bývalých členov špeciálnych jednotiek, ktorá na americké územie pašuje drogy. So spracovaním som spokojný, síce ešte prvá polovica sa nesie v pomalšom tempe, ale aj tak je dej dostatočne zaujímavý, hlavná postava je podaná výborne po všetkých stránkach a aj tu sa nájde viacero výborných situácií. A v druhej už ide všetko tak, ako aj má, tu sa už stále niečo deje, takže pre potreby filmu úplne ideálne. Akcie je tu pomerne dosť a páči sa mi. Súboje síce mohli byť aj trochu dlhšie, ale všetky sú dynamicky natočené, plne prehľadné a s množstvom skvelých chvatov, o moc nezaostávajú ani prestrelky, ktoré vynikajú slušným množstvom zabitých a efektnými priestrelmi a pochváliť musím aj automobilovú naháňačku, ktorá je na pomery filmu až moc kvalitná. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, efektný úvod v bare, súboj vo väznici, časť s brokovnicou, v akcii sa je vždy na čo pozerať. Len ten finálny súboj svoj potenciál nevyužil, ale aj tak sa mi páči. Herecké obsadenie je výborné, Jean-Claude Van Damme je tu v skvelej forme, predvádza svoj najlepší akčný výkon za dlhé roky a aj jeho postava si ma získala, pár slušných vedľajších postáv a vydarení záporáci, samozrejme obzvlášť Scott Adkins, ktorý síce v akcii očakávane až tak moc priestoru nedostane, ale aj tak na tých jeho pár kopov je radosť pozerať. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie skvelé, Isaac Florentine je v súčasnosti bezpochyby najschopnejší režisér videofilmov, pričom hlavne súboje zvláda bezkonkurenčne a tento film mu vyšiel tiež. Pastier je vydarené akčné béčko, ktoré dokazuje, že Van Damme má aj v posledných rokoch stále čo ponúknuť, jeden z jeho lepších filmov nielen poslednej doby, ale ani medzi klasikami by sa nestratil. Objektívna kvalita filmu- 63%, film sa páči mne na 77%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Príjemné osvieženie žánru a hlavne Jean-Claudeovej klesajúcej kariéry. Dej prázdny ako vypustená duša v pneumatike a na obrazovku zaostríte len keď sa v nej stretne Van Damme s Adkinsom. Ale pokiaľ budete naladení na klišéovitú frekvenciu, ubehne vám to ako voda. 60%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Isaac Florentine je béčkový babrák, ktorý zrejme ani sám nevie, ako sa mu podarilo natočiť tak dobrý film ako bol Undisputed 2. Kto čaká kvalitné súboje Van Damme vs Scott Adkins, prestrašne zakopne. Zadrháva všetko čo može a sympatický Van Damme so svojím zajacom je to jediné plus, čo tento film ponúka. (4/10) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dějově strohé a studené jako psí čumák, ale Van Damme na postarší kolena nebývale tvrdě kope a rvačky jsou konečně těžké, nabušené a značně uvěřitelné. Jinak samozřejmě čistě rutinna. Tady už ani nemá smysl nic vymýšlet. Obklíčený hrdina proti přesile zůstal v předešlém mileniu a na smysluplnější promotanec se béčkaři za kamerou nezmohou. Nechají tudíž veškeré možnosti na pardálovi před kamerou, který kope více než solidně a konečně si uvědomil, že taťka zachránce již není in. Chtělo by to nějakou pořádnou bombu aby se konečně mohlo hovořit o comebacku. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude u sebe nosí králíka, v sobě pak tragickou ztrátu a do sebe by rád dostal svůj cheeseburger. Jo, a občas někoho zastřelí nebo seřeže. A když na to přijde, uhání za autobusem, který je sakra podobný tuzemské Karose. Celkově působí docela svěže a být v polovině 90. let, zřejmě by se za tenhle kousek vyjímal na titulce Cinemy. Ovšem roku 2008 byl jen výplní videopůjčoven. Neříkám, že chytl druhý dech, ale určitě to není úplná hloupost á la Seagal. Děj je podprůměrný, scénář psaný v poklusu na koleni. Tvůrci vlastně ani neví, co chtějí vyprávět, sází za sebou náhodně scény, tam pohřeb policajtů, tam dva pouliční kriminálníci, tam opilá šéfová v baru. Celé je to zabalené jako boj proti drogovému kartelu, nicméně když je jeho součástí slušný rváč Scott Adkins, můžeme dát nějaký ten bodík navíc. Ve výsledku se Jean-Claude zase jednou mstí, tuhle disciplínu už má dokonale zmáknutou z předešlých filmových zastavení, navrch se hýbat pořád umí, takže po téhle stránce je to kupodivu dobré. Jako béčková kulisa při lecjaké činnosti fajn. Hodnocení lehce přepálené, vím. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Belgický majster bojových umení Jean-Calude Van Damme býval koncom minulého milénia hviezdou akčných filmov. No z nástupom nového tisícročia začala jeho herecká kariéra a popularita prudko klesať. Objavuje sa v lacných béčkových snímkoch s hlúpimi scénarmi. Jedným z týchto nepodarkov je aj titul z roku 2008 "Pomstím tvoju smrť". Van Damme v ňom stvárnil postavu agenta pohraničnej stráže, ktorý sa pustí do boja s mocným zločineckým kartelom. ** ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Na rozdíl třeba od Stevena Seagala bych byl Van Dammovi schopný takovou roli snad ještě uvěřit... Jen kdyby ji hrál v lepším filmu, který by alespoň trochu dával smysl a nebral se tak nesnesitelně vážně, když už je tak pitomý. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak Van Damma už nedokáže zachránit ani ten Florentine. Totální nuda s minimem akce a bolestivou dávkou Van Dammova rádoby herectví, který při vzpomínacích scénách opravdu bolí. Škoda toho úplně zabitýho Adkinse tady. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Vandammak je drsnej polis co chova kralika na kline akcni sceny hrozny bitek minimum nemel sem silu to dokoukat v pulce sem ODPAD! ()

Reklama

Reklama