Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Michal.Sever

Michal.Sever (hodnocení, recenze)

Spoilery

Proč si myslet, že byla kaput:

- to zhasínání světel, ale to bych nebral jako důkaz

- asi jsem nepochopil to šití, které necítila - zašíval nějakou "nalepenou" ránu?

- Rozhovor s tou babkou a ta místnost

 

Proč si myslet, že byla živá:

- když funěla na sklo, zamlžilo se

- velice se snažil, aby neutekla z domu

- viděl jí ten kluk a slyšel "snoubenec"

- při obřadu byl velmi nervózní, jestli ta injekce oblibovánu nevyprchá :)

- když policajt zmíní hydronium, tak se po asi 5 minutách používá :)

- ten konec v rakvi

 

Osobně stojím za názorem, že byla živá a spousta lidí také.

Neji1453

Neji1453 (hodnocení, recenze)

Forsberg11

Mně tu přijdeš jednoduchý jen ty, zmůžeš jen na urážky, ale za celou diskuzi si tu nepředložil jediný argument, proč by měla být mrtvá...

Aresko123

Aresko123 (hodnocení, recenze)

MrClansman1

Presne to si myslim aj ja. Anna nebola mrtva, len omamena drogami od Liama. On vo svojej zvratenssti daval ludom "druhu"sancu lebo mal pocit ze svoj zivot nevedia zit a ze nim mrhaju. Ak by Anna reagovala na jeho sancu ze moze odist asi by sa zachranila. On je mago ktory ma pocit ze musi pochovavat ludi ktory si nezasluzia zit.

osmelik151

osmelik151 (hodnocení, recenze)

Som fakt rád že som tento film mohol vidiet. Síce to nieje take dobre ako Pevne pouto ale stále to ma čo do seba. Fakt sa mi zapáčili filmy s tímto tématom u mna za 3*

Ripley

Ripley (hodnocení, recenze)

Zajímavá diskuze.Pokračujeme:Jeden uživatel tu v diskuzi zmínil to,že na stěně s fotkami byla fotografie toho chlapce(hned vedle té staré paní) a měl zavřené oči.Nikdo se tady tím nezabýval.Já si toho všimnul dnes po třetí projekci filmu.Chtěli nás autoři jen zblbnout nebo byl mrtvý.Pokud by byl mrtvý,jak mohl mluvit se snoubencem Anny?Co jeho matka?Byla blázen,jelikož jí chlapec zemřel nebo mrtvá?Ještě je tu možnost,že ten chlapec na fotce mu byl jen podobný.V tom případě je to jasné.

Uživatel Ripley smazal svůj příspěvek.

Dellanir

Dellanir (hodnocení, recenze)

GigaPudding

No hej biela dodavka jasne, ale predsa tych fotiek tam bolo na kvantum, ako dlho by realne toto mohlo fungovat v malom mestecku? o.O

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Dellanir

v tom filmu je docela jasně vidět a slyšet, že přinejmenším v tomto případě žádný doktor nic neviděl a že nehodu způsobil sám pohřebák :)

na příspěvěk reagoval Dellanir

Dellanir

Dellanir (hodnocení, recenze)

Nivenx

Pytam sa, ako pohrebak zariadil to ze ludia boli vyhlaseny za mrtvych lekarmi? A ak naozaj nenavidel ludi ktori nezili svoj zivot, ako je mozne ze prave oni mali nehodu a skoncili unho? Tiez si myslim ze nedava zmysel aby bola mrtva ale toto mi troska ubera na doveryhodnosti filmu...

na příspěvěk reagoval GigaPudding

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

Nivenx

Protoze ten film celou dobu umyslne  tuhle taskarici na divaky hraje. Reziser chtel, aby si to lidi takhle vykladali a museli si posleze ty aspekty davat dokupy. Natocil to tak aby lidi byli na pochybach a zaroven tam nacpal tuny odpovedi, ke kterym se divak dobere az po podrobne analyze. Videl jsi Dum v temnotach? K vyreseni smyslu tohoto filmu se zatim nikdo nedobral.

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

Nivenx

Pokud by byl pohrebak magor ktery je presvedcen ze mluvi s mrtvymi, tak by si on sam myslel ze mrtva je a nemel by potrebu na ostatni neco hrat. Pravda je takova ze magor sice byl, ale byl si vedom toho ze je ziva a ze se zive lidi snazi fanaticky presvedcit o tom ze jsou mrtvi. Byl to proste nebezpecny cvok, ktery vedel co dela, nikoliv cvok kterymu by hrabalo a opravdu si myslel ze je mrtva.

na příspěvěk reagoval Nivenx

Nivenx

Nivenx (hodnocení, recenze)

Koukám, že jsou zde dohady o tom zda byla Anna živá či ne. Můj názor je jasný. Díval jsem se na film jednou a pochopil jsem to ihned po skouknutí. Ve filmu bylo spousta důkazů že živá byla a že pohřebák je magor, který je přesvědčen o tom, že mluví s mrtvými. Takže jí pohřbil živou. Dyt' on to na všechny kolem hrál a je to tam jasně vidět. Divím se tomu, že je tu někdo kdo věří, že byla mrtvá celou dobu.

na příspěvěk reagoval Deratizer

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

Sattiens

No v prvni rade ale pri rozuzlovani zaveru musi mit divak na pameti, ze zadny nadprirozeno tam ve filmu neni a skutecnost vseho je ta, ze funebrak byl fanatik, cvok a vrah. Zadni duchove v tom filmu nefiguruji, to je overeny. Takze ten zaver musi mit logicky nejaky vysvetleni, pokud to teda neudelali tvurci umyslne, aby clovek si trapil hlavu.

na příspěvěk reagoval Sattiens

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

Sattiens

Je to uz dlouho co jsem to videl, ale vim ze ten konec jsem taky nepobral. Kdybys dosel k jasnymu vysvetleni, tak to sem napis :-)

na příspěvěk reagoval Sattiens

Sattiens

Sattiens (hodnocení, recenze)

MartinezZ

SPOILER

Fajn, došel sem na třetí stránku (od konce) kde sem narazil na Tvůj komentář, se kterym souhlasim. Podle mě byla taky mrtvá a nějakým způsobem jí vzkřísil. Týhle teorii nasvědčuje i to, jak si při přišpendlování fotek povídal s dávno pohřbeným mužem ze začátku a to, že mrtvoly oslovoval "vy lidi". Další věc je, že se za ní ve škole zhasínaly světla a zhruba v polovině filmu jí Liam řekl, že možná zemřela už dávno, což by se spolu dalo spojit. Možná dokonce i se scénou, ve které jsou spolu s Longem a on se jí ptá, co se s ní děje a ona neví. Takovejch věcí tam bylo víc..

Ještě jsem si ze zvědaosti přečetl názor Ivice2 přímo pode mnou kterej mě taky zaujal. Long mohl na stole "zemřít" proto, že svojí smrti uvěřil hned, nebránil se tomu a chtěl být co nejdřív se svojí "snoubenkou", kterou tak pořád označoval i přes to, že nikdy ano neřekla. Jeho havárie byla nejspíš zapříčeněná hlavně alkoholem kterýho měl údajně dost. 

Každopádně je to hodně zajímavej snímek a diskutovat se o něm nejspíš dá do nekonečna. Já se ale přiklánim k tomu, že byla mrtvá.

Sattiens

Sattiens (hodnocení, recenze)

MartinezZ

To vim, pár filmů sleduju a desítky příspěvků denně je po týdnu nepřítomnosti docela sranda číst, když se to nasčítá, je to už pomalu na knížku.

Jdu si to projet od začátku a kdyžtak se znovu ozvu. 

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Sattiens

Spoilerovat nebudeš, stačí si zběžně projít těch necelých 9 stránek diskuze. věř, že 9 stran je oproti mnoha jiným filmům s ne úplně jasným koncem tady na CSFD poměrně málo, takže to zvládnout jde levou zadní.

na příspěvěk reagoval Sattiens, Sattiens

Příspěvek byl smazán administrátorem.

schaff

schaff (hodnocení, recenze)

od začiatku bolo jasné, že je živá a aj pohrebákove úmysly so žijúcimi mŕtvolami, preto to bolo aj na jej postave vysvetlované, že hoci žila, nežila naozaj, tak je tu zbytočne, preto on zabíjal takéto typy ľudí a ten chlapec vedel tiež rozoznať ľudí, ktorí nežijú naozaj, len blúdia bezcieľne svetom, preto sa mal stať jeho následovníkom... len mi nebolo jasné s tým jej pristeľom, bolo ukázané, že šiel k nej k hrobu - to mal len prestavu, ale prečo ho presviedčal pohrebák po jeho nehode, že on tiež naozaj nežil? veď na ňom bolo vidieť, že žije rád, chcel sa predsa ženiť a podobne, tak mi uniká, prečo aj jeho zabil, ak teda aspoň v jeho prípade bol naozaj mŕtvy...

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Deratizer: Jáj, sypu si popel na hlavu, máš pravdu :) Už jsem se do toho nějak celej zamotal :))

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

Ramirez85: Zadnej kluk s mrtvymi mluvit neumel, videl zivy lidi a funebrak mu nakecaval ze jsou mrtvi.Samozrejme proto ze decko je ovlivnitelny a uveri kde cemu a chtel ho zfanatizovat a taky mel strach ze kluk o  tom bude nekde vykladat, tak se ho snazil oblbnout, ze taky ma schopnosdt videt mrtvy a mluvit s nimi. Funebrak sam zadny mrtvy nevidel, byl to cvok,kerej je pohrbival zaziva a tem lidem se snazil namluvit, ze jsou mrtvi. O tom ten film je, o cvokovi!

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Zajímavej film, na listopadový podvečer jak dělaný :-)

No co se týče toho, jestli byla Anna mrtvá nebo živá, tak těch odkazů na to, že byla živá (a Deacon vrah), je ve filmu hafo a některé vám podsunou přímo pod čumák (a navíc je tady asi dobře rozepsala GigaPudding, budu si tu diskuzi muset projet, abych si to její vysvětlení přečetl).

Jen jsem nepochopil dvě věci:

1) Byla matka toho malýho kluka živá anebo mrtvá? Podle mě mrtvá (aspoň tak vypadala a taky ho nevyzvedla z tý školy- další odkaz, že byla mrtvá a kluk tak taky uměl mluvit s mrtvými, což se později i prokáže).

2) A pak ten konec s tou nehodou přítele Anny...

ilemas

ilemas (hodnocení, recenze)

Naprostý souhlas s GigaPudding, také jsem to tak pochopil, je to jasné, stačí pozorně sledovat, proč by ho nakonec probodl?Není co řešit, konec diskuze. :-)

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Badmaniak

babku si nepamatuju, ale při doteku možná poznat je, jenže jasně se řeklo, že se toho těla nedotýkal žádný doktor a v jakém sledu byly záběry na konci si taky nepamatuju, každopádně je to film o vraždícím pohřebákovi, co pohřbívá lidi zaživa :)

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama