Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (380)

POMO 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa After.Life snaží byť strhujúcou a tajuplnou žánrovkou ako od Hitcha či Shya, a nestačí mu byť "iba" znepokojujúcou komornou drámou. Perfektným vizuálom, solídnou duchárskou atmosférou a zaujímavými myšlienkami o mieste medzi životom a smrťou totiž dokáže parádne rozdráždiť divákovu zvedavosť. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Poctivá duchařská podívaná z prostředí pohřebního ústavu, ve kterém funebrák Liam Neeson supluje novodobého Charóna a pomáhá duším mrtvých lidí přejít na druhý břeh. Zajímavý, výborně obsazený počin, který se z nepochopitelných důvodů nedostal do širší kinodistribuce a který rozhodně stojí za shlédnutí. Ke konci je bohužel trochu předvidatelný, což ho malinko sráží. Ono přeci jen u šokující pointy je lepší, když je doopravdy šokující a ne jen "skoro". 70% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Christina Ricci se pohádá se svým přítelem Justinem Longem, naštvaná vlítne do auta a zahyne při nehodě. Její tělo je převezeno do pohřebního ústavu, jehož charismatický majitel Liam Neeson jej začne připravovat na pohřeb. A když se potom Christina vzbudí, Liam vůbec není překvapený. To je v podstatě celý děj, neboť zbytek stopáže divák jenom váhá, jestli má Neeson "dar" mluvit se zemřelými a pomáhat jim na onen svět, anebo je psychopatem. Celovečerně debutující režisérka je naštěstí obdařena dostatečným množstvím talentu, takže se tahle pomalá záhrobní story nikdy nepřehoupnu do nudy. Celým After.Life prostupuje zajímavá atmosféra, kterou neumím k ničemu připodobnit (je asi tak zvláštní, jako je Ricci zvláštně krásná). Zkrátka z After.Life se vyklubal velmi dobře natočený a zahraný horor (i když označená mysteriózní thriller by se možná hodilo víc). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,5miliónaTržby USA $108,595Tržby Celosvetovo $3,606,395▐ Námet vôbec nebol zlý, slušné napätie, hra s divákom, aj obsadenie, len pôsobí to akosi nedotiahnuto, troška prekážali aj nejaké tie nechutnosti... /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Kde to jsem?“ ,,Jsi v pohřebním ústavu. Jsi mrtvá.“ ,,Já nejsem mrtvá!“ ,,Všichni říkáte to stejný“..... Co vlastně víme o smrti? Nemáme ponětí, co se stane, když někdo zemře, co se stane s jejich těly, co se stane jejich duším. Mám rád filmy, které vyzařují atmosféru ,,smrti“. Dvojsmyslné obrázky, podmanivá hudba, (než vyprchá) – velice zajímavá atmosféra, L. Neeson užívající si svůj part a život po smrti. Já byl spokojen, ale možná mě jen přitahují mrtví. Bojíte se smrti? Možná jste umřeli už dávno! Jak říkám: Co vlastně víme o smrti? Tak proč ne takto? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se stát funebrákem. 2.) Mám rád filmy s podivnou atmosférou, která každému ,,nesedne“. 3.) Souhlasím s tím, že umíráme jen proto, abychom učinili život důležitým. 4.) Jsem nekrofil. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

SMRT! Ano! Jedno slovo. Jeden konec. Jeden břeh. Nový začátek!?!? Nikdo neví, co je po smrti a přesto se jí bojíme a nebo spíše proto se jí bojíme, že? Je to tím, že to, co je po smrti, je neznámé, je neobjevené, bojíme se toho, co neznáme. Nevíme, co máme čekat, na co se připravit. Víme jen, že smrtí vše končí, nebo si to aspoň myslíme. Nechci psát, co si myslím o smrti nebo co je po ní, chci, aby jsme si uvědomili, že to, co známe, jednou skončí a my se na tom druhém břehu prostě ocitneme a ani nebudeme vědět jak. Měli bychom si zavčas přehodnotit plány a vyrazit. Kam? No přece najít smysl našeho života. Všichni ho hledáme a přitom ho máme přímo před nosem. Pod svícnem je největší tma, že? Proč se přetvařovat? Smiřme se s tím, kdo jsme. Užívejme si života, dokud nějaký "máme". ()

Dever 

všechny recenze uživatele

70% ..... Vychytaná atmosféra, Christina Ricci a Liam Neeson z filmu robia pôsobivý Mysteriózny thriller no nie horor. Veľká škoda že som až nenormálne neveriaci pretože práve to mi trošku sťahovalo požitok z filmu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle debut se Agnieszce fakt poved, uz dlouho jsem nevidel takle pusobivej horor. I kdyz horor, ono to je spis ducharskej thriller a ani to neni uplne presny. Proste takovej docela originalni mix, kde dojde jak na par lehce krvavejch scen, tak na par ducharskejch, ale proste to neni ve vysledku ani jedno. Napad na chlapka, co muze rozmlouvat s mrtvolama taky neni nic buhvijak originalniho, ale tady se to proste tak nejak dobre seslo, ze to zkratka originalne pusobi. Takze jednoduchej, ale silnej pribeh, kde se nakousnou i nejaky otazky okolo smyslu zivota a podobne. Krome ale na horor perfektniho pribehu sazi Agnieszka taky na atmosferu a to ji vychazi na vybornou, od prvni do posledni minuty hutna a stale houstnouci atmosfera se solidnim, i kdyz predvidatelnym koncem, s paradni vizualni strankou, kde obzvlast pohrebni ustav je vyobrazenej opravdu perfektne, vsude bile zdi, cisto, poradek, kontrastni kamerovy filtry. No a pak tu jsou jeste herci, stoji to na hlavni dvojce, coz ale neznamena, ze by treba takovej Long byl spatnej. Jenze ho proste zastinuje Neeson, kterej svyho s mrtvolama mluviciho pohrebaka hraje stylem, ze mu to jednak stoprocentne verite, ale hlavne, ze by to moh bejt hodnej strejda, kterej chce pro kazdyho to nejlepsi, mrtvole vse vysvetli, hezky ji upravi a oblece, ale zaroven by cloveka ani neprekvapilo, kdyby to byl psychopat a zacal rozsekavat lidi na kusy. No a Ricci, krome toho ze hraje slusne, je proste super sexy kocka a je uplne jedno, ze je celej film totalne bleda. A mrtva. Obzvlast, kdyz ma pulku filmu na sobe jen rudou kosilku a druhou pulku je naha uplne. Proste tuhle skoro hororovou lahudku jsem si paradne uzil a jedinej duvod, proc nejdu na maximalni hodnoceni, je ten, ze se celou dobu film tvari, jako ze prijde neco, co da celymu filmu novej smysl, neco zasadniho, co si reziserka nechava do posledni minuty a ono nakonec nic. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hezky natočené, ALE (já to shledal) prázdné, nudné, bez atmosféry. Člověk 90 minut čeká na neví co, s tím, že nakonec nic moc nepřijde. A chování postav mi přišlo místy vyloženě imbecilní, kurvilo mi to tu tři herce, které mám jinak rád. Buď je to dobrý psychologický horor, který mi vůbec nesednul, anebo pěkná nijakost. Uvidíme. (jinak nějakých 40 velmi kladných hodnocení tu bylo ještě než ten film kdokoli viděl) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

70% Ten film možná přesně neví, čím chce být, ale kdo ano. Pro ty barvy, Neesonova cool pohřebáka, čím dál hezčí Christinu R., působivou atmosféru a příjemné mrazení. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kvalitný mysteriózny thriller, ktorý ma veľmi zaujal. Christina Ricci sa po autonehode ocitá v pohrebnom ústave, kde jej funebrák Liam Neeson oznamuje, že je mŕtva. Tomu však samozrejme neverí a tak sa odtiaľ snaží utiecť a zistiť, čo sa vlastne deje... Stala sa obeťou psychopata, ktorý s ňou má neisté plány? Alebo je iba duchom, ktorý sa nevie zmieriť so svojím odchodom? Každopádne, počas pozerania sa dá čo to vytušiť a tak finále neponúkne veľké prekvapenie v štýle 6. zmyslu, ale aj napriek určitej predvídateľnosti dokáže miestami pekne zamotať hlavu. Prostredie pohrebného ústavu vytvorilo špecifickú atmosféru a hoci si film plynie prevažne pomalším tempom, nuda sa nedostavuje. Herci boli výborní; pri Neesonovi si človek až do samotného konca nie je istý či je dobrý alebo zlý a pre Ch. Ricci to bola rola šitá na mieru, miestami pôsobila až étericky. Sympaticky ich doplnil Justin Long, ktorý tu presvedčil, že je dobrý herec, napriek tomu že už od čias Jeepers Creepers má v tvári stále ten istý vystrašený výraz;-) Celkovo mi film priam dokonale sadol a v ničom na nesklamal. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Agnieszka Wojtowicz-Vosloo, Paul Vosloo, Jakub Korolczuk | Hudba: Paul Haslinger | Produkcia: Bill Perkins, Brad Michael Gilbert, Celine Rattray | Distribúcia: Anchor Bay Entertainment | Štúdio: Lleju Productions, Harbor Light Entertainment, Plum Pictures | Rozpočet: 4,5 miliónov $ | Tržby: 3,260,454 $ || ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tak na tento film se mě dívalo s velkou radostí, vizuálně povedené, výborní herci a často nahá Christina Ricci. Škoda jen, že je zde mnoho nelogičností… že pointa je lehce předvídatelná a celkově chybí napětí. Ale i tak je zde několik zapamatovatelných okamžiků a tak hodnotím 3 hvězdičky… ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Mrtvá nevěsta Tima Burtona v laciném thrilleru, který nenabízí nic víc, než obnaženou Christinu Ricci a útočí tak na divákovy slabé stránky, kdy čím víc teče z hrdinčina odhaleného hrudníku krve, tím lépe. Ale jelikož jsem kategoricky odmítl odložit svůj mozek do skleničky vedle televize a nechal se primitivně bavit - dostal jsem po právu hloupou rutinní báchorku s nesympatickými a stupidně uvažujícími postavami, které si svůj osud zaslouží. Nemám rád tenhle druh filmu, kdy je hned po prvních deseti minutách jasné, kam se bude děj ubírat. Bez veškerého mystička a momentu překvapení s blížícím se koncem přichází na scénu šokující závěr, aby mohl zamaskovat výslednou plytkost, povrchnost a dějovou prázdnotu. A nebo, což je snad ještě horší - ukazuje hloupost středostavovského Američana dle hesla: jak lvové bijem o mříže. Děsivější, než Christina se srdcem na dlani. Neskutečná ztráta času. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I'm glad I'm dead. Děj se točí kolem majitele ústavu,který si myslí,že je Bůh a dokáže mluvit s mrtvými. Psychopata zahrál vážně přesvědčivě a dokonce mě i trochu děsil. Díky houstnoucí atmosféře filmu jsem byla po celou dobu napjatá a tak trošku jsem doufala v happy end, který se nakonec bohužel nekonal. Ohromila mě i Christina Ricci, i když o svých hereckých kvalitách mě přesvědčila už dávno.. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Pointa mohla být podle mě lepší. Ale konečně po delší době měl Neeson roli, ve které opět ukázal, že když chce hrát, tak umí. Jeho postava má charizma a je zajímavá, nejednoznačná. Christinu Ricci nemusím, ale tady se mi líbila, stejně tak nápad filmu je docela originální. Long ve své typické roli upozazděného milence. Horor to není, ale záhadné, tajemné a napínavé to je krásně. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY!!! Chtělo by se říct, že tento film je dost morbidní a bizarní, jenže kdo jej viděl tak ví, že to první není zas taková pravda… :-) V první polovině filmu jde vše tak, jak má a já byl celkově spokojen, až na pár děr ve scénáři (scéna v restauraci, která předcházela nehodě, byla dost divná a upřímně i stupidní) které jsem byl ochoten přehlédnout kvůli té skvělé atmosféře a vynikajícím hercům. Druhá polovina nám nabídne jednu šokující pointu, kterou u mě film trochu ztratil, přeci jen, ta duchařina se mi líbila více. Nicméně herecký ansámbl je skvělý. Na výkonu Liama Neesona stojí celý film. Ten jeho psychopat opravdu stojí za to a jde vidět, jak si ho Liam užívá. Ale ani Christina Ricci (která se stále nebojí odhalovat :-)) nezklamala, vlastně ona hodně pomáhá Neesonovi v udržení té atmosféry "jsem opravdu mrtvá?" Justin Long je zde bohužel do počtu. Nevím, ale nezapůsobil na mě tak, jak by měl. Celkově je After.Life dobrým filmem se (dvěma) skvělými herci a jedním celkem překvapivým zvratem. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Toto nie je horor a nie je v ňom nič čo by Vás mohlo vystrašiť. Je to skôr mysteriózny thriller o hlbokom zamyslení sa čo nás čaká po živote. Či je ozaj možné aby sa diali také veci aké sa tu snaží režisér vykresliť. Film je dobrý. Môže vám však pokaziť náladu viac ako by ste čakali. Pekný herci, pekný film. Ale nie viac ako 3 *, lebo .... Lebo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ani po smrti nemá člověk klid. Nebo po životě? No, ono na tom vlastně ani tolik nezáleží, když už jeden leží na tom "prkně", že? Tenhle film mě překvapil podobně jako Obřad s Anthony Hopkinsem. Kromě poctivé atmosféry a scénáře plného zajímavých úvah a otazníků s ním má společný i výkon Liama Neesona. Jeho chladný a přepečlivý funebrák je naprosto skvěle zahraná postava a troufám si říct, že kdyby ji dostal na starost někdo jiný (třeba i původně zamýšlený Alfredo Molina), Po životě by chyběla velká část té zvláštní působivosti. Pochvala patří i Christině Ricci a samozřejmě také paní režisérce, kterou by v budoucnu mohly čekat pěkné věci. 3,5 zaokrouhluji nahoru. ()

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama