Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Hm, docela solidní kousek. Výborně odvýprávěný se skvělým obsazením, které už nemohlo být lepší. Příběh mě nechal děsně zarvaného v křesle a já jen čekal, jak to vše dopadne. Něco bylo jasné v půlce, něco až po titukách. Skvělý Neeson, který ještě před zachraňováním dcer a letadel pracuje v pohřebním ústavu a lidi to s ním vůbec nemají lehké. Film nepostrádá skvělou atmosféru, která Vás drží až do konce. Tleskám rakvemi. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Poněkud zajímavý příběh jedné slečny, která se po smrtelné nehodě ocitá na stole v pohřebním ústavu. Její preparátor s darem promlouvat k mrtvým s ní postupně rozmlouvá a přesvědčuje ji, že je po smrti. Zajímavé pojetí hororu/thrilleru, kdy opravdu není patrné, co je skutečné a co ne. Kde je ukryta pravda a co se vlastně stalo? Připomnělo mi to Alfreda Hitchcocka a jeho mistrně zvládnuté chvilky děsu a napětí v jeho krátkých, ale strašidelných příbězích. Bohužel v tomto případě je to až příliš utahané a strnulé. Mnohdy jsem se nudil a čekal, kdy už se bude něco kloudného dít. Mystiku tu malinko nahrazuje panika a čím víc křičí hlavní hrdina, tím je to trapnější. Nejsem s to mu to uvěřit. Pokus hezký, docela i strašidelný, ale pokud se chcete opravdu bát, sáhl bych po jiném filmu. Tohle je tak pro slabší povahy, co by nic drsnějšího nesnesly. Nicméně nahá Christina Ricci je opravdu solidní lákadlo a velmi se mi líbila. 65% ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kvalitný mysteriózny thriller, ktorý ma veľmi zaujal. Christina Ricci sa po autonehode ocitá v pohrebnom ústave, kde jej funebrák Liam Neeson oznamuje, že je mŕtva. Tomu však samozrejme neverí a tak sa odtiaľ snaží utiecť a zistiť, čo sa vlastne deje... Stala sa obeťou psychopata, ktorý s ňou má neisté plány? Alebo je iba duchom, ktorý sa nevie zmieriť so svojím odchodom? Každopádne, počas pozerania sa dá čo to vytušiť a tak finále neponúkne veľké prekvapenie v štýle 6. zmyslu, ale aj napriek určitej predvídateľnosti dokáže miestami pekne zamotať hlavu. Prostredie pohrebného ústavu vytvorilo špecifickú atmosféru a hoci si film plynie prevažne pomalším tempom, nuda sa nedostavuje. Herci boli výborní; pri Neesonovi si človek až do samotného konca nie je istý či je dobrý alebo zlý a pre Ch. Ricci to bola rola šitá na mieru, miestami pôsobila až étericky. Sympaticky ich doplnil Justin Long, ktorý tu presvedčil, že je dobrý herec, napriek tomu že už od čias Jeepers Creepers má v tvári stále ten istý vystrašený výraz;-) Celkovo mi film priam dokonale sadol a v ničom na nesklamal. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Hned úvodní nástin příběhu, že Christina Ricci umře, ale pohřebák z ústavu s ní může v klidu mluvit, je zajímavý, ale mohlo to být zpracované v trošku černohumornějším duchu, protože takhle je to "jen" zajímavé a žádná velká pecka. Liam Neeson hraje fajn a hlavně na k téhle postavě sedí jeho hlas a Christina Ricci zase lítá polovinu filmu nahá, takže zábava, jinak je to ale dost přímočaré a trošku ploché, i když to chvílemi zkouší hrát na nějakou velmi záhadnou záhadu, tak se brzo ukáže jak to s pohřebákem a christinou ricci je. A ne, nejsou v tom žádné dvě možnosti nebo výklady nebo cokoli, ten film je úplně jasný a přímočarý! Nápad teda zajímavý, ale většinu času jen tak plyne a ke konci už jen tahá klišé z rukávu, i když pořád přináší aspoň ten nápad s pohřebákem co jakože umí mluvit s mrtvolami. Mohlo to být bizarnější nebo to mohlo být "burtonovštější" nebo to mohla být i černá komedie, ale dialogy mezi pohřebákem a mrtvolou jsou prostě jen takové "normální" a i když jsem chtěla dát původně **** tak to nechám jen na silné ***, protože sice je to na první film režisérky docela slušné a i přes takovou plochost to nenudí, ale taky to docela vyšumí a člověk si zapamatuje nejvíc tak začátek a konec a nahou christinu ricci. Co mě ale docela zarazilo je, že někteří jsou na tomhle schopní něco řešit a vymýšlet si nějaké bizarní teorie o čem ten film je, když je to v tom filmu podané tak jasně a doslovně, že to musí pochopit i úplná trouba. :) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Co jste chtěla od života?'' - ,,Chtěla jsem být šťastná!'' --- Mám rád tyhle mysteriózní filmy ze světa mrtvých, Stále jim kraluje snímek Jak přicházejí sny. Na tohle jsem narazil náhodou a s chutí se do toho pustil. Chudák Christina, od dob Adamsonových je asi předurčena do podobných rolí. :-). Tady nám navíc ukáže nejden svůj půvab, nicméně to bude na pitevním stole s pletí barvy mdlé až našedlé. Takže snad krom místních nekrofilů její nahotu asi nikdo neocení. Ten, komu tam leží je výborný Liam Neeson, jemuž patří pohřební ústav. Jeho postava je lehce záhadná, protože ač regulérní funebrák, umí s mrtvými rozmlouvat a připravuje je na jejich poslední rozloučení s příbuznými (formou vystavení v otevřené rakvi) a na cestu do hrobu. Kupodivu se o lidech vyjadřuje někdy velmi přezíravě, takže mne napadlo zda on sám byl lidská bytost. Z filmu divákovi plyne jednoduché poselství a to, že je třeba užívat života, milovat, zkrátka žít dokud to jde. Protože až se Liamovi, nebo někomu jinému od pohřebáků ocitnete na pitevním stole v přípravně zemřelých, bude na všechno už pozdě a marně si pak něco vyčítat. Osobně jsem čekal od filmu něco víc, řekl bych, že ty definitivní konce mrtvých formou fotek nebyly dotažené k nějakému rozumnému vyústění. 3 dny tělo vzdoruje, klábosí, přemlouvá a pak po pohřbu co? Nic? Atmošku to mělo slušnou, ale něco málo tomu chybělo. Dávám tedy za 3 injekce uvolňující svaly od posmrtné ztuhlosti. * * * ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Roli Paula chtěl hrát Wes Bentley, kterí si roli nezahrál kvůli protidrogové léčbě, kterou v té době absolvoval. (lucius789)

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama