Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká akce. Dobrá zábava. Skvělý film! Malí válečníci je opravdu ohromné dobrodružství. Seznamte se s elitním komandem - postavičkami jako dělanými pro akci. Ze svých krabic utekly společně s Gorgonity, dobrosrdečnými, ale podivně vyhlížejícími bytostmi. Právě teď se jim teenager Alan Abernathy pokouší pomoci a také chce zachránit dívku svých snů. Podaří se mu to dříve, než bude celé město vzhůru nohama? (Universal)

(více)

Recenze (97)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $54,682,547Tržby Celosvetovo $94,200,000║ škoda toho prvoplánového príbehu, obraz, zvuk a postavičky bojovníkov na úrovni /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kravina pro malé dětičky co si rádi hrají s vojáčky. Pár slušných vtipů a chvílemi černý humor film drží nad totální nudou. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Velká sranda. Pokud někdo chce kritizovat výrobu bojových hraček, má to dělat takto a ne tak stupidně jako Barry Levinson v Hračkách. Odkazy na válečné filmy (především Tucet špinavců či Patton) jsou roztomilé, bojové scény skvěle natočené. Na to, že jde o velkou zábavu, přistoupil i Jerry Goldsmith, který cituje hudbu z mnoha válečných filmů (včetně třeba svého Pattona) a schválně to ještě přehání. Mladý Gregory Smith je docela příjemný, stejně jako Kirsten Dunst. Líbila se mi postava její matky, která se začne v kritických chvílích jako rozený generál. Mezi nezapomenutelné scény patří úvodní proslov Chipa Hazarda, zcela ve stylu všech možných válečných filmů, především pak Tuctu špinavců a pak samozřejmě závěrečná strhující bitva. Naopak nezajímavý byl pro mě motiv vytlačování starých hraček novými jen pro peníze – vůbec všechny ty scény z továrny byly pro mě zbytečné. Myslím tím tedy ten konflikt mezi arogantním ředitelem a dobráckými návrháři. Cinema tomu původně (u recenze) dala 60% a později to změnila na 40% (u videa nebo TV), tak nevím. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Podarená rodinná rozprávka pre menších, ktorý zo Small Soldiers majú obrovskú radosť, no pre väčších to je len ďalšia priemerná rozprávka. Tiež celkom vydarený soundtrack Jerryho Goldsmitha obohacujúci atmosféru pri bojových scénach ale i mimo nich posúva kvalitu filmu na vyššiu úroveň........ 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako z osemdesiatych rokov. Až na to, že tieto potvorky nie sú také podarené, ako boli t.č. Gremlini s Kritermi. Vykreslenie zaspatého mestečka sa Danteovi (Piraňa) podarilo, Spielbergov DreamWorks sa postaral o politicky nekorektný humor... ale nejako som sa nebavil. Pripadá mi to ako vyvolávanie duchov. Je chvályhodné, že ujo Steven ide proti súdeniu na prvý pohľad (t.j. zlí sú mariňáci a škaredí harryhausenovskí Gorgoniti kladní), ale je to len priemer. Priemer s Kirsten Dunstovou (Interview s upírom, Džumandži). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova pohodova variace na valecny filmy, dokonce sem tu misty nejaky sceny poznaval, treba z Apokalypsy. Akorat mi prislo, ze vojaci jsou az moc velky drsnaci a prisery jsou az moc velky pochcanci, takze jsem ve vysledku fandil spis vojakum. Ale trikove jsou zvladnuty perfektne. Jinak herci jsou docela v pohode, zadny traparny se nekonaj, sem tam je nakej dobrej vtip a film v docela slusnym tempu odsejpa, taky diky paradni hudbe, takze jsme se celou dobu bavil. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po slabé NOCI V MUZEU jsem si potřeboval něčím spravit chuť a tenhle mix TOY STORY (v hlavní roli oživlé hračky) a GREMLINS (něco roztomilého a zdánlivě neškodného způsobí chaos na poklidném maloměstě, režie rovněž Joe Dante plus rolička Dicka Millera) byl ideální. Příjemný rodinný film plný popkultuních odkazů nejen na válečné filmy jako TUCET ŠPINAVCů (několik představitelů "špinavců" nadabovalo vojáčky), APOKALYPSU (útok helikoptérou, do kterého hraje Jízda Valkýr) či GENERÁLA PATTONA (proslov Chipa Hazzarda k jeho mužům), včetně podobných hudebních motivů (hudba Jerry Goldsmith - PATTON), který se příliš nezatěžuje logikou, ale disponuje mladou Kirsten Dunst a dobrým destrukčním finále. Škoda, že té akce nebylo víc. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vývojáři se v mnohém sekli a netuší, že jejich plastové hračky dosáhly lidské inteligence a v jednom městečku tak proti sobě dvě bandy (mutanti Gorgonité a elitní vojáci) válčí. A hravý režisér Joe Dante si léta páně 1998 splnil další ze svých dětských snů. Vůbec u toho naštěstí není politicky korektní a předkládá cynickou látku plnou černohumorných momentů, i když kdyby nemusel myslet na věkovou přístupnost a byl mnohem údernější a ještě víc satiričtější, bylo by to luxusní. Spolehnout se nicméně mohl na trikaře, kteří odvedli skvělou práci, a ta vynikne zejména v druhé půlce, kdy přibude bojových scén a nejednou nějakou hračku rozporcují na kusy. Hračky podpořené hlasy skvělých herců (Tommy Lee Jones, Frank Langella, Bruce Dern) místy kouzelně řádí, a to proto, že se tady rozhodně nezapomnělo na nadsázku. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Joe Dante v roce 1998 natočil film přesně ve stylu svých nejlepších snímků z let osmdesátých. Namísto Gremlinů ovšem tentokrát na obrazovce řádí členové Elitního komanda a Gorgonité, namísto jednoho potrhlého hypochondra z Vnitřního vesmíru jsou tady hned dva potrhlí (a velice trapní) vědátoři, a jedno typické americké předměstíčko dostane zabrat o dost více než ve finále "The 'burbs". Malí válečníci mohli být ještě lepší podívaná, kdyby scénáristé neodbyli lidské postavy a neudělali z většiny z nich nesympatické pitomce. Takhle film doslova a do písmene zachraňují špičkové triky ILM a studia Stana Winstona, Danteho cit pro nadsázku a schopnost proměnit i zdánlivě tak naivní situaci, jakou je útok armády hraček na obydlený dům, v naprosto strhující událost. Že mu s tím opět pomohl Jerry Goldsmith (a že se pánům jejich bohužel předposlední spolupráce opět vydařila), o tom snad psát nemusím. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Globotech Industries je americká spoločnosť, ktorá je svetovou jedničkou vo výrobe najmodernejšej vojenskej výzbroje a techniky. Rozhodli sa, že svoje technológie použijú i vo výrobkoch bežnej spotreby. Vstúpia na nové trhy. Zahája výrobu akčných figúrok pre deti. Keď zbrojárska firma začne vyrábať detské hračky neveští to nič dobré. Snímok "Malí válečníci" natočil v roku 1998 skúsený režisér Joe Dante. Vďaka jeho charakteristickému rukopisu to má príjemný retro vizuál filmov z konca osemdesiatých rokov minulého storočia. *** ()

pepo 

všechny recenze uživatele

slušná zábava.nič viac,nič menej.citácie sú vynikajúce,dunstová kočka,smith sympaťák,akcie slušné a hudba výborná.film na dlhé letné večery.typický hollywoodsky guláš ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poctivý kus 80. zábavy, který umí dodat Joe Dante. Hodně to připomíná Gremliny, jen je to natočeno s lepšími triky o zhruba o 10 let později. Nejvtipnější scénou je pro mě, když elitní jednotka narazí v pokojíku na bárbíny. Hlášky skvělé a sympatické postavy. Tohle se docela povedlo. Po zásluze kvalitní guilty pleasure. 60% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Joe Dante se ani tentokrát nemusí stydět za svůj výtvor. Jde tak trochu ve šlépějích Gremlinů, kteří jsou tak trochu i naznačeni ve filmu. Dobrá oddychovka, která ukazuje, že né všechny vynálezy dopadnou podle představ. Na hraně mezi čtyřmi a třemi hvězdičkami. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja som sa na to veľmi tešil. Samozrejme že som nečakal žiadne Toy Story. Ale čakal som viac. Snímka využívajúca jedinečných možností počítačovej animácie je ďalšou variáciou na tému vzbury hračiek. Je príbehom chlapca, ktorého vojačikovia na hranie nečakane ožijú. Tvorcovia sa tentoraz nesnažili tridsať centimetrové hračky-bábky antropomorfizovať v pohybe - nechali im "trhané" gestá a hnutie bábok. Zato ich však exponovali ako filmových superhrdinov, vrátane vojačikových rozprávaní. Doviedli tak ad absurdum len to, čo sa bežne v hračkárstvach predáva. Malí bojovníci sú na prvý pohľad rodinným filmom, v skutočnosti sú určení skôr väčším deťom, ktoré sa po zhliadnutí snímky nebudú báť, že ich hračky doma tiež ožijú. Trikový snímka skúseného režiséra Joea Danteho Malí bojovníci kombinuje v novej podobe akcii ľudí a animatronických modelov s počítačovou animáciou. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +námět, obsazení, akce, mnoho dobrých scén -některá trošku slabší místa, mohlo by být klidně více válečný/// Náramně jsem se bavil a dlouho se na tento snímek tešil. Přestože je mi už trošku více než hlavním aktérům, nechal jsem se strhnout atmosférou děje, příběhem a vlastně skoro celím filmem. Rozhodně chválím režiséra a klidně bych bral pokračování a nebo další Gremliny./// Celkem 79%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie, která rozhodně má něco do sebe. Určitě jí ocení více mladší diváci, těm starším bude připadat hodně naivní. Kirsten Dunstová předvádí jednu ze svých lepších hereckých kreací a režie Joe Danta mohla být nápaditější. Z daného potenciálu šlo vytřískat určitě víc, jak říkám mladší publikum bude pravděpodobně nadšeno. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Reklama