Reklama

Reklama

Epizody(13)

Sitcomy tvoří páteř každého komerčního televizního vysílání, ale takový, jako je tento, jste ještě neviděli. Komediálním seriálem Lucky Louie dobyla HBO nové území. Je svěží, zábavný, opravdu dospělácký a vypráví o mladém páru, který se pere s problémy v manželství i rodičovství.
Držitel ceny Emmy Louis C.K. hraje Louie, který pracuje na zkrácený úvazek jako mechanik, ale většinu času tráví doma a stará se o čtyřletou dcerku Lucy. Skutečnou živitelkou rodiny je jeho žena Kim, která pracuje na plný úvazek jako ošetřovatelka. Toto netradiční uspořádání může být občas ožehavé, ale manželé je vždycky ustojí, protože se pořád milují - a také nemají na vybranou.
Nejlepšími přáteli Louie a Kim jsou manželé Mike a Tina, kteří vedou záviděníhodný prostý život s kupou dětí ze současného i předchozích manželství. Naproti bydlí afro-americký pár Walter a Ellen s dcerou Lisou, s nimiž se Louie snaží pěstovat přátelské vztahy. A dále v domě žije i Kimin excentrický bratr Jerry s utajovanou minulostí, který si vydělává na živobytí pochybným způsobem.
Seriál, který je prvním sitcomem HBO realizovaným vícekamerovým systémem, se natáčel před živým publikem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (279)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi jsem spíš na klasický podsaditý sitcomy, kde hlavní důraz je kladen na mládí. Přátelé, Himym a tak podobně. Lucky Louie totiž začíná s jedním dítětem na krku, s počáteční manželskou krizí, s chlapy, co sedí na lavičce s lahváčem a s černochy, kteří vyplňují mezeru rasismu. K takovému stádiu jsem asi ještě nedorostl. Zatím. Určitě tenhle seriál má ale hromadu nápadů a vůbec mi nevadí způsob humoru, kterej je spíš chlapskýho ražení, než jakéhokoliv jinýho. V rámci sitcomů pro mě ale průměr. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Narez tezkyho kalibru. Jednoducha, stokrat omleta vychozi situace, rodinka - fotrik, manzelka, dcerka a jejich prihody na tema prace, kamosi, sousedi. Proste takova jedna obycejna rodinka. Az na to, ze Louis je hyper dobytkar, jeho kamosi jeste vetsi prasata a jeho manzelka za nim moc nezaostava. Vetsinu dilu tak vyplnujou ultra sprosty forky a hlasky a celkove cernej humor, kde neni problem bavit se o strkani prstu do prdele, nadavat diteti atd. Proste co hlaska, to perla a takhle nabouchanejch je vsech bohuzel jen 13 dilu. Herci jsou paradni, ze se serial natacel jen v kulisach pred zivym publikem neni moc poznat, takze maximalni spokojenost. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Není nad to, když se člověk od mládí připravuje na cestu životem a vytváří si vývojové diagramy, aby měl připravenou únikovou cestu při jakémkoli zásahu vyšší vůle. Louie je trošku jiný. Mládí prohulil a životem si masturbuje bez jakýchkoli ambicí, pro což mám samozřejmě velké pochopení, ale od sitcomu chtěl, aby fóry nebyly pouze jednotvárně fuckoidní. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Očividně nízkorozpočtové, neambiciózní, ovšem také na nic si nehrající, sympatické a skrz naskrz přirozené dílko. Louie je typický looser středního věku s naprosto nezajímavým, všedním až "ubohým" životem. V obyčejných situacích však nachází zábavnou absurditu a životní upřímnost, kterou když okoření drsnými vulgaritami, dokáže pobavit své publikum. Některé scénky jsou záměrně přepálené po vzoru britského humoru, podobné vedlejší postavy působí lehce "mimoňsky", aby s cynickým Louiem výrazněji kontrastovaly. Rušivé jsou v několika místech drsné sexuální narážky, které se možná až příliš urputně snaží být nekonvenční a mazat veškerá tabu. 7/10 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Skôr priemerná jednohubka nijak nevybočujúca zo schémy klasických sitcomov. Teda až na prehnanú vulgaritu a jednu explicitnejšiu scénu, ktorá však viac poteší ženské pohlavie. Samotná vulgarita pritom len supluje nedostatok kvalitného humoru, čo mi v sitcome, ktorý sa každú chvíľu snaží vyvolávať salvy smiechu prostredníctvom umelého smiechu, tak trochu vadí. Ani väčšina postáv si nedokázala získať moje sympatie, hoci nehovorím, že niektoré nie sú fajn. Lenže iba fajn nestačí. Občas si tvorcovia vyberú silnejší chvíľku, ale inak sa snažia iba nasilu búrať tabu a pôsobí to strašne chceným dojmom. Od HBO a kábloviek čakám viac ako epizodický koncept, v ktorom si možno diely zamieňať, dej sa vôbec neposúva a chýba tomu akákoľvek pointa, či bodka na záver. Ale keď niekomu stačí, že je to vulgárne, tvári sa to ako zo života a hrá tam Louis C.K... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejvtipnější sitcom, který jsem kdy viděl. Sice ne u všech dílů krátké sezony je to na záchvaty smíchu, alespoň jsou vtípky chytré, občas fekální, ale především těžce nekonvenční, plné upřímné vulgarity. A naopak, u některých dílů je to jeden velký záchvat smíchu od začátku do konce. Kontrastní pár (Louie a jeho žena Kim) je velice vydatný. "Ne, nechci ti ho narvat do prdele." / "Ale jak to? Nefantazírujou snad chlapi o tom, že ženskou ošukají do zadku?" / "Já ne!" / "Vážně? Fakt ne?" / "Ne, nikdy jsem to nepochopil, když je chlap milimetr od nejskvělejšího místa na světě, tak proč by se měl cpát do nějaký seschlý řitě?" "Ale můj zadek bys měl vidět, jsem tvoje žena! Co třeba, kdybys mě musel identifikovat," reaguje Kim a Louie na to: "To jako třeba, kdybys měla autonehodu, čelist na padrť, ale řiťka to přežila? No tak fajn, já se mrknu." Do toho ještě Louieho kolega z práce Mike, jehož hlášky flegmatika jsou vážně smrtící. Pro jízdu v opilosti ho zavřeli a on, obrovskej starej tlustej chlap, v zadržovací cele celkem posmutněle prohlásí: "Tak na tomhle místě mě mají ošukat do prdele?" Možná si teď myslíte, že je to jen o šukání prdelí, ale ne, nebojte, není to jen o tom, třebas se řeší, že Bůh je jako jedna velká píča, z které vše vzešlo. Zkrátka, každý jednotlivý díl lze použít jako balzám, když už vás začne ten korektní svět kolem srát. Já si to aplikuju už několik let a zabírá to skvěle. Jak mám nějaké trable v práci i životě, vždycky si řeknu: „Bůh je jako velká píča a dej bacha, aby tě tady neošukali do prdele.“ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Originálno-klišéovitá zábava pre dospelých, ktorá nepozná hraníc vo verbálnom, či neverbálnom humore. Ultimátne hlášky a sympatickí predstavitelia zaručia skvelú zábavu po celých tridsať minút. Škoda, že seriálov tohto formátu nie je viac a ešte väčšia škoda je, že tohto sa natočilo len trinásť dielov. 85%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zrcadlo nastavené společnosti tentokrát bez deformací, jen s mírnou nadsázkou. Nevím, zda nejhorší, nebo nejlepší je, že některé díly vůbec nejsou k smíchu. Třeba taková svobodná výchova dítěte - bez pravidel a mantinelů - ano, je to komické, ale ve svém důsledku právě smutné - pouštěl bych povinně všem rodičům, aby viděli, co je to zasraný spratek. V každém díle jsem si ale našel perly, u nichž hrozil zástava srdce z nekontrolovatelného výbuchu smíchu. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Masakr nejvyššího kalibru. Komu se nelíbí humor z velké části postavený na sprostých slovech a prasárnách, tak by se tomu měl vyhnout velkým obloukem, protože tady je podobných věcí hafo. O zábavu je postaráno především díky skvělým hláškám a konfrontacím mezi dobře zvolenými herci. Nejlepší díl je asi ten desátý a největší vrchol je když se v tomto díle Louie zpovídá a vypráví o svých "pekelných snech". :-D A následná debata v bufetu o existenci Boha taky stojí za to. Ale jinak tam je v každým díle horda jiných povedených gagů. Všechny ty hlášky, kecy, poznámky a především sprostá slova vyzní nejlépe v jazyce, který je divákovi nejbližší, takže si pochvalu zaslouží také povedený český dabing. Velká škoda že je jen 13 epizod... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Som strašne rád, že som objavil tento seriál. Ako fanúšik Priateľov môžem napísať, že aj tí sa môžu ísť schovať. A to už nehovorím o debilinách typu Ako som spoznal vašu mamu alebo Teória veľkého tresku. Tento seriál je neuveriteľne vtipný, má úžasné postavy a skvelé príbehy. Nemôžem uveriť, že sa nepokračovalo v natáčaní. Seriál vznikol na jednej z najúspešnejších TV staniciach - HBO. Musím pochváliť aj vynikajúci český dabing na vysokej úrovni. Ani nemôžem uveriť, že som sa o ňom dozvedel náhodne, po viac ako 10 rokoch od jeho ukončenia. O jeho kvalitách svedčí tu prítomný fanclub (900+ ľudí). Veľmi som sa pri pozeraní bavil a vrátim sa k nemu kedykoľvek. Odporúčam vám ako ukážku túto scénku. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Solidní otočka za humorem Louise C.K., mého stand-upového hrdiny. Problém samotného sitcomu je obdobný jako u takového Shit! my dad says, bez ústředního komika nefunguje tak dobře a cenzura je sviňa. Louis se sice pohybuje po obrazovce skoro furt, ale ikdyž je velmi často cítit sám sebou, je cítit, že byl televizí přilepen ke zdi a nemohl popustit uzdu tomu brutálnímu humoru, s nímž exceluje ve svých stand-upech. I tak se ale některé scény a hlášky trefily do černého a Louisovo rodinka byla taky dobře vybrána, ačkoli nějaké to hluché místo má snad každá epizoda. Nejlepší díl - 07) Trest - malá Lucy prostě nemá chybu, dokážu si jí představit jako toho čtyřletého ratlíka, co na něj Luis ve stand-upech furt s takovou láskou a zároveň brutalitou nadává :-) Plusové body za Emmu Stone (s08) v roli přisprostlé puberťačky, jejíž nejoblíbenější slovo začíná na F. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

První díl jsem jen tak vlažně "přetrpěl" s tím, že tohle asi nebude nic světoborného. Ale ve chvíli, kdy si hlavní postavy trochu ošaháte a poznáte, to jsme se pak s manželkou chlámali na celé kolo až do konce série, ačkoli jsme na sebe neustále pomrkávali, že tohle je přesně jako u nás. Konečně žádné zidealizované sitkomové manželství, tady se píčuje a nasersiuje o sto šest a celé je to pak daleko více uvěřitelné a především vtipné. Vedlejší postavy jsou bombastické (až na toho sociálního debila - bratra Kim) a znělková píseň až nechutně chytlavá. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Bez servítek o životě! Opravdu velká škoda, že tohoto výborného nekonformního seriálu bylo natočeno pouze třináct dílů... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Seriál plný, - povedzme "ostrého" humoru, ktorý si jednoznačne nedáva servítku pred ústa. Vynikajúci český dabing, objavenie teórie ala "čoze ten Boh vlastne je", aký úžitok plynie z pomočenia vlastných trenírok a mnoho ďalších zaujímavostí. Jednoducho sitkom vsádzajúci na vulgarizmy použiteľné kde sa len dá. Neodporúčam zarytým puritánom. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Lucky Louie makes me laugh! Nejlepší hulvátsky přisprostlý rodinný seriál od Ženatého se závazky. Louie je zrzavej, připlešatělej, pupkatej skoro čtyřicátník, kterej má práci na hovno, roztomilou ženušku a pětiletý děcko. Žijí v bytě, mají trhlý sousedy a přátele a vůbec jim nedělá problém navzájem se poslat kamkoliv, nebo rozebírat sexuální témata všeho druhu. Opravdu nářez! Jak seriály nemusím, tak tenhle mě (i díky délce) opravdu sedl a pobavil. Doporučuju! A doporučuju již tradičně v originále, dabéři sice odvedli slušnou práci, ale při překladu sprosťáren se připosrali, takže kdo chce plnou nálož, pak jedině origoš. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Ne, nejak nechapu, co je na tomhle zabavny nebo jakkoliv originalni. Komu staci "kunda sem, kunda tam", stereotypni manzelstvi v centru deje (on je "typicky muz", ona "typicka krava", jo pardon, "typicka zena") a vtipy, ktere bude tusit deset vterin predem, pak bude nadseny. ()

Reklama

Reklama