Reklama

Reklama

It's Always Sunny in Philadelphia

(seriál)
  • USA It's Always Sunny in Philadelphia (více)
Z akcí
USA, (2005–2023), 61 h 5 min (Minutáž: 18–43 min)

Hrají:

Charlie Day, Rob McElhenney, Danny DeVito, Glenn Howerton, Kaitlin Olson, Jaimie Alexander, Autumn Reeser, Kristoffer Polaha, Ted Rooney, Sabrina Machado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(16) / Epizody(169)

Seriál It’s Always Sunny in Philadelphia sleduje "partu", majitele neúspěšné hospody u Paddyho; parta zhýralců, která nemiluje nic jiného než plánovat, konspirovat a většinou si libovat ve vzájemném neštěstí. Ať už obcházejí systém sociálního zabezpečení, zneužívají děti z popelnic, předstírají, že jsou mrzáci, vydávají se za policisty nebo falšují pohřby, parta se nikdy nesníží k tomu, aby vydělávali peněz. (Disney+)

(více)

Recenze (67)

T2

všechny recenze uživatele

_It's Always Sunny in Philadelphia - 1 a 2 sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,603,855 //počet predaných kusov 57,301║ _It's Always Sunny in Philadelphia: 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,977,232 //počet predaných kusov 114,553 ║ _It's Always Sunny in Philadelphia: 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $10,630,958 //počet predaných kusov ║ _It's Always Sunny in Philadelphia: 5.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA 479,596 //počet predaných kusov $11,372,533 ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Bohužel žijeme v době, v níž se použití termínů politická korektnost/nekorektnost rozbujelo v takové míře, že se pomalu dostáváme ze stavu, v němž být politicky nekorektní je u určitých skupin obyvatelstva prostě módní, do stavu, v němž být politicky korektní je politicky nekorektní. Jednou třeba přijde čas a lidé budou moci prostě říci svůj názor, aniž by bylo nutné ho označit těmito nálepkami (hrůza, i já sám to občas dělám, tak mě tahle doba dostala). Dokud je to ovšem pouze módní, budou zřejmě vznikat i seriály jako je It's Allways Sunny in Philadelphia. Z IASP cítím v podstatě nulovou snahu o tvorbu umění, mírnou snahu o vyjádření se k (věčně) aktuálním společenským problémům, vcelku velkou snahu rozhýbat divákovu bránici, ale především pak snahu po zaplnění určitého segmentu trhu právě tak, jako jiný segment zaplňuje a jiný divácký požadavek plní Přátelé. IASP nabízí stejně ploché a schematické postavy, jen trochu jiného charakteru - namísto uječených, přecitlivělých objímačů, poctivou blondýnku obklopenou hajzly, primitivy, podvodníky, sraby a ubožáky, kterým žádná špatnost není cizí, jen když přijdou k prachům a pichu. Z toho samozřejmě vzniká celá řada více či méně komických situací, mně naštěstí sedících o malilinko víc než ty, které prožívá Joey, Rachel, Monica, Chandler, Phoebe a Ross. Světlejší výjimku pak tvoří ty, které trochu zesměšňují tu neustálou "výchovu k dobrému občanství", jež je v masmédiích téměř všudypřítomná. Ale pozorný pohled odhalí, že IASP se jen tváří, že k tomuto proudu stojí v opozici. Ve skutečnosti je jen křiklavější, uřvanější a mírně originálnější součástí téhož. A nyní si můžete celý předchozí text škrtnout a vzít na vědomí fakt, že mé hodnocení, silné ***, odráží jen míru toho, jak jsem se při sledování seriálu smál. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Seriál staví na tom, že se zdánlivě vozí po tabu politické korektnosti každodenního amerického života (alespoň soudě podle prvních dvou dílů, které se věnují rasismu a Židům), ale bohužel to dělá trapným způsobem. Coby barový sitcom se seriál opírá o stálou skupinu bizarních figurek, na rozdíl od klasického a usedlého "Cheers" jsou zdejší hrdinové především mladí (tři mladíci spolumajitelé baru a číšnice/sestra jednoho z nich) a profilovaní jako hystericky afektovaní tupci bez osobnosti. Během prvních dvou dílů se o postavách nic nedozvíme, jen zpovykaně žvatlají kraviny, ukazují se jako blbci a neschopáci a i jejich postoje vůči centrálním tématům jsou krajně jalové. A v tom se odhaluje bezzubost a ubohost seriálu, neboť se prsí výbušnými tématy, ale přistupuje k nim tupě a místo satiry či konfrontačního humoru vše zahlazuje nenapadnutelnou stupiditou. "It's Always Sunny in Philadelphia" evidentně hraje na image nevycválané a loserštější opozice vůči sluníčkově vztahovým "Přátelům", ale ve výsledku je jen o krapet neurotičtější variací téhož, neboť jeho postavy se liší pouze v míře uječenosti, ale nemají o nic propracovanější psychologii (na rozdíl od např. perfektní profilace postav a jejich motivací ve "Scrubs") ani neřeší o nic závažnější problémy. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Jak už napsal Subjektiv, tohle je v podstatě sitcom á la Přátelé, jen postavy jsou sobečtí dětišntí otravní hloupí nadržení lakomci (včetně hlavní blondýny) a tím pádem dělají "ošklivé" věci .... Což může být fajn, ale tady je to čistý průměr (narozdíl od těch "hodných" Přátel). (6/10) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Postavy a situace jsou správně bizarní, je sympatické potkat seriál ve kterém jsou všichni hrdinové tak trochu hovada. Vtip to tedy nepostrádá... ale pořád mám dojem že to jen tak na půl plynu, úplně nadšené nutkání stahovat další série necítím. 8/10 ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA (IV. séria): JOJ Plus = 2.12.2011, v pôvodnom znení s titulkami - Mýliť si "politickú nekorektnosť" s imbecilitou je zdá sa v móde. Ale to nevadí, pretože na tých epizódach, ktoré som zatiaľ videl som sa doslova a do písmena rehotal ako "kvoň". A to sa mi už poriadne dávno nestalo. - Mimochodom to prečo JOJ Plus odpremiérovala iba 4. sériu naozaj nepochopím. V tej televízii sa to podobnými "premiérami" mimo akúkoľvek logiku iba hemží ... (15.1.2012) ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zábavná šou, která vyniká v tom, že se zaměřuje na ožehavá, často tabuizovaná či jinak nekonveční témata. Postavy jsou dostatečně trhlé, dokáží věci řešit netradičně a šokovat diváky. Je to sranda, ale přeci jen k dokonalost seriálu tomu ještě leccos chybí... s postupem času přechod od vtipnosti k trpanosti zaručen. (1. sezóna - 90 %, 2. sezóna - 80 %, 3. sezóna - 40 %) ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Ohromne politicky nekorektné a veľmi vtipné. Avšak po dokonalej prvej sérii (hlavne časť o potratoch ) kvalita trocha upadá a je cítiť isté opakovanie námetov. A na rozdiel od väčšiny si nemyslím že DeVito seriálu prospel, skôr naopak. Napriek tomu, pre milovníkov kvalitných, uletených a hlavne politicky nekorektných sitcomov je It's Always Sunny in Philadelphia povinnosťou. ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Od třetí série si říkám, že to dějově a hláškově nemůže bejt lepší a ejhle... Už jsem u sedmý série a laťka je pořád kontinuálně zdvihána. Celá show je přehnaná, ironická a ďábelsky necitlivá, v reálu pro mě absolutně nepředstavitelná (přátelství je v mým případě přece jen trochu někde jinde) a možná o to víc mě baví sledovat stupiditu a vychcanost týhle pětky. Způsoby, kterejma řeší problémy a "pomáhaj si" jsou v 9/10 případů zralí na umístění do psychiatrický péče. // Když se ve 2. řadě objevil DeVito, tvářila jsem se odmítavě, ale jeho role je tak zábavně tragikomická, od scénáristů/produkce výbornej krok. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Jsem teprve na začátku 3. série a musím minimálně za 4. S nástupem Danny deVita je to ještě větší prča. Nejlepší díl imho jak parta dělá veřejně prospěšný práce (koučovaní dětského basketbalu). ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Po tretej časti prvej série som si vypracoval závislosť, je to absolútna bomba, záchvaty smiechu časté, herci perfektní. Škoda, že to nepozná viac ľudí, IASIP by si to zaslúžil... ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zatím prvních pár dílů, ale zatím mám velice dobrý pocit. Spousta skvělých vtipů, dobří herci a hlavně správně řízná témata, která si s korektností hlavu nelámou. EDIT: Už jsme zhlédl všechno a je to fakt nářez! ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Jak je tohle možné? Parta kamarádů se rozhodne a natočí seriál, kde si postavy můžou dovolit všechno, kde síla politické nekorektnosti je měřítkem kvality. Seriál neukazuje stylizovaný pohádkový příběh krásných a bohatých lidí v New Yorku, kteří řeší nějaké banální problémy se vztahy. Tohle je seriál o naprostých nulách, chudácích a duševních mrzácích, ktěří jsou schopni všeho. Nikdy jsem si nemyslel, že něco takového z televziních obrazovek vzdejde... Vzešlo a přestože se v některých dílech řeší h*vna (ehm.. doslova), tak naprosto úžasným způsobem reflektuje svět kolem nás. Jedná se o Family Guy hraných seriálů bez zbytečné snahy o explicitní morální poselství.. Jak je tohle možné? ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Není snad žádné téma, před kterým by se tento serial zastavil. Zbraně, drogy, potraty, terorismus, pedofilie, jakákoliv bolístka tohoto světa, která vás napadne...Neexistuje nic, co by se tahle povedená partička z baru rozpakovala zneužít ve svůj prospěch. Každý v tomto seriálu je sobecká pokrytecká svině bez jakýchkoliv morálních zábran. Proto si je všechny tak rychle zamilujete. Některé dialogy jsou natolik dětinské a hloupé, že vám brzy začnou připomínat ty, které vedete s kámošema, když jdete z hospody. // Nejoblíbenější postava: Charlie // 85% ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Dneska lidi přecházejí ze Simpsonů na Family Guye prostě proto, že jsou na takový humor už zvyklí a nepřekvapí je. Stejné je to s Philadelphií. Kdysi tabu, dneska sranda. Všechny postavy jsou namyšlení, sobečtí blbci. Jenže člověk si je zamiluje. Narozdíl od Hanka Moodyho, tihle žijí téměř na dně společnosti. Když jsem si seriál pouštěl znova, tak jsem se pořád smál a místy tekly až slzy. Neuvěřitelný, co tenhle kolektiv je schopný dát dohromady. Šéstá sezóna už byla slabší. Můj oblíbený Phily: Mac. -"What's up, bitches?" ()

Související novinky

Minecraft má režiséra

Minecraft má režiséra

22.07.2015

Svět šílí z animovaných kostiček. Tedy alespoň ten herní, populární Minecraft totiž minulý měsíc překročil 100 milionů registrovaných uživatelů. Dokonce má i vlastní velké akce (nedávno se v Londýně… (více)

Reklama

Reklama