Reklama

Reklama

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase

  • Velká Británie Frequently Asked Questions About Time Travel
Trailer

VOD (1)

Když si ve sci-fi komedii z produkce HBO tři obyčejní muži dají večer v hospodě pár piv, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoliv výjimečného. Přesto však dojde k události, jež uvede do pohybu sérii výletů zpět i kupředu v čase...  Když do místního baru vstoupí tři úplně obyčejní muži, aby si večer dali pár piv, pokecali spolu a na chvíli zapomněli na svůj zcela průměrný život, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoli výjimečného. Ray (Chris O'Dowd) je pověstný svou posedlostí, týkající se cestování v čase, ale když se setká s Cassií (Anna Farisová), která prohlašuje, že je z budoucnosti, považuje to samozřejmě za žert. Toby (Marc Wootton) je posedlý filmem, a když uslyší Rayovu historku o ženě putující časem, předpokládá, že kamarád mu přihrál filmovou zápletku. A cynický Pete (Dean Lennox Kelly), který ničemu takovému nevěří, musí změnit názor, když náhodně nahlédne do budoucnosti baru, který je plný mrtvol a on je mezi nimi. Tato událost uvede do pohybu sérii náhodných výletů časem zpět i kupředu, v jejichž průběhu se tři hrdinové snaží najít pravidla pro cestování v čase a odhalit tajemství, kdo se je bude snažit zabít a proč... Sci-fi komedii z původní produkce HBO režíruje Gareth Carrivick. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nerdí nášup, pevně držený scénářem oscarových parametrů, současným britským humorem i trojicí mudrujících geeků, si velmi zručně dělá srandu ze všech klišé ‚time traveling‘ filmů i paralelních světů, aby přitom kladl důraz na vlastní logiku i nelítostnou porci suché zábavy, která musí přijít vhod všem, kterým na barových záchodech někdy nefungoval vysoušeč a po x-tém pivě začali filozofovat nad tím, jaké by to bylo vrátit čas, anebo nahlédnout do budoucnosti. 4 a ½. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Čirou náhodou jsem narazil na HBO Max na tento film - výhoda nízkých očekávání nejspíš udělala své a tak film zazářil. Film se drží při zemi (při hospodě?), čímž udržuje uvěřitelnost vysoko a rozpočet nízko. Scénář je u podobných děl oříšek napsat, ale tady bylo nejen o zábavu postaráno, ale i o hezky zapadající prolínání časů. Důkazem o kvalitě scénáře budiž fakt, že Jamie Mathieson posléze psal pro seriál Doctor Who. Zůstává tedy pouze otázka kolik dalších takových skrytých klenotů streamovací služby ukrývají jenom proto, že si jich "algoritmus" neváží tak jako těch, které jsou právě "in". ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.9.2010 ~ To si takhle po jednom pěkně blbém dni zajdete s kamarády na pivo probrat ten pěkně blbej život a jedny úplně normální hajzlíky v místní putyce vám zatočí s životem takovým způsobem... ~ Ray, Toby a Pete pracují v zábavním parku jako... no jako atrakce. Ray hraje vesmírného mariňáka, Toby a Pete v kostýmech barevných dinosaurů rozdávají letáky. Večer, poté co Ray svým procítěným hereckým výkonem rozbrečí celé dětské publikum a dostane padáka, sejdou se kluci v hospodě, kde si společně zanotují, jak to celé stojí za hovno a začnou vymýšlet (ve čtveřici s pivem) co s tím udělají. Ray a Toby žijí (čti: žerou) science fiction, Pete je má za blázny. O chvíli později si Ray odskočí na bar a náhodně potká příjemnou mladou dámu, která se mu snaží tvrdit, že je tak trochu cestovatelkou v čase. Ray jí samozřejmě nevěří a kumpáni nevěří Rayovi. Poté, co si ale na záchod odskočí i "nevěřící Tomáš" Pete a cestou zpátky najde lokál plný mrtvol, začíná pro naši trojici série předem nenaplánovatelných skoků a zjišťování, co se to sakra děje a jak z toho ven. ~ Nízkorozpočtová (i když to tak úplně nebije do očí, ale výpravu tu vskutku nikdo nijak nedělal) britská sci-fi komedie mě poměrně překvapila. Taková oddechovka s britským humorem, která rozhodně neurazila, ba naopak mě celkem překvapila. Rozhodně ukázka toho, že i s komorním prostředím a poměrně dobrým, i když ne až tak zcela inovativním nápadem, lze stvořit něco, co se prostě povede. ~ Třešničkou může pro některé být i fakt, že Raye hraje Chris O'Dowd, Roy z IT Crowd. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velice příjemnej film o cestování v čase. Nepříliš bránici-trhající, nepříliš geniální, nicméně přesto stojící za zhlédnutí. Je to taková komediálnější variace na Los Cronocrímenes nebo Triangle. Závěr drobet přestřelenej, ale celkovej čtyřhvězdičkovej pocit jsem si udržel i po něm. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Sakra dobrá komedie!! Jedna z nejlepších roku 2009! Tři vyvrženci společnosti, Ray, Toby a Pete, si po neúspěšném pracovním dni Raye (Chris O'Dowd) jdou sednout do hospody, aby si pokecali a hlavně vypili plno piva. Jenže co čert nechtěl - dostali se do trhliny v čase a divákovy radovánky můžou začít. :) Nebudu to tady rozpitvávat. Je to vtipné, místy přiměřeně vážné a hlavně příjemně zběsilé, ale stále dávající smysl. Mrkněte na to (alespoň vy, jež jste ochotni se 'ocejchovat' pojmem geek), nebudete litovat. ;) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Grafika úvodních titulků je cílenou parafrází na filmového Supermana. (curfew77)
  • Ve scéně, kdy má Ray (Chris O'Dowd) říci své vysněné povolání, odpoví "Time Lord". Jde o rasu ze seriálu Pán času (od r. 2005), ve kterém se objevil v epizodě „Shakespearův kodex“ jako William Shakespear Dean Lennox Kelly, který zde hraje Peta. (mi-ib)
  • Ve scéně, kdy Pete (Dean Lennox Kelly) vyjmenovává pravidla cestování v čase, řekne také „Nesmíš šlapat na motýly, čímž odkazuje na příběh „A Sound of Thunder“ od Raye Bradburyho, kde sehrálo zašlápnutí motýla důležitou úlohu. Odkazem na stejný titul by pak mohl být i Cassiin (Anna Faris) přívěsek znázorňující motýla, který má při svém prvním setkání s Rayem (Chris O'Dowd). (mi-ib)

Reklama

Reklama