Reklama

Reklama

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase

  • Velká Británie Frequently Asked Questions About Time Travel
Trailer

VOD (1)

Když si ve sci-fi komedii z produkce HBO tři obyčejní muži dají večer v hospodě pár piv, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoliv výjimečného. Přesto však dojde k události, jež uvede do pohybu sérii výletů zpět i kupředu v čase...  Když do místního baru vstoupí tři úplně obyčejní muži, aby si večer dali pár piv, pokecali spolu a na chvíli zapomněli na svůj zcela průměrný život, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoli výjimečného. Ray (Chris O'Dowd) je pověstný svou posedlostí, týkající se cestování v čase, ale když se setká s Cassií (Anna Farisová), která prohlašuje, že je z budoucnosti, považuje to samozřejmě za žert. Toby (Marc Wootton) je posedlý filmem, a když uslyší Rayovu historku o ženě putující časem, předpokládá, že kamarád mu přihrál filmovou zápletku. A cynický Pete (Dean Lennox Kelly), který ničemu takovému nevěří, musí změnit názor, když náhodně nahlédne do budoucnosti baru, který je plný mrtvol a on je mezi nimi. Tato událost uvede do pohybu sérii náhodných výletů časem zpět i kupředu, v jejichž průběhu se tři hrdinové snaží najít pravidla pro cestování v čase a odhalit tajemství, kdo se je bude snažit zabít a proč... Sci-fi komedii z původní produkce HBO režíruje Gareth Carrivick. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tak na takovýhle film jsem čekal od Návratu do budoucnosti! V rámci možností je to v podstatě perfektní, protože ač se to nezdá, tak se to celé docela uspokojivě vyřeší. Už prvních pár minut diskuze v hospodě mě totálně nadchlo, a to se pak ještě asi půl hodiny jen stupňovalo! Tohle je perfektní ukázka toho, že na zábavný, zajímavý film není třeba hereckých hvězd a 200 milionový rozpočet, ale především chytrý scénář. Jsem nadšen. Samozřejmě pokud divák nezná rozdíl mezi Star Wars a Star Trek, asi nemá moc cenu, aby se na to díval. PS: Když nad tím bude divák opravdu důkladně přemýlšlet, tak to nakonec přestane dávat smysl, ale kdo by to dělal... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Miluju britskej humor, miluju Chrise O´Dowda a asi začínám milovat sci-fi. Pardon, science fiction :-) Tenhle film je důkaz. že dobrej film se dá natočit i za málo peněz. Jasně, neni to žádnej filmovej trhák, ale jde o dobře odvedenou sci-fi filmařinu a la The Big Bang theory. A to pojetí, nápady a herce oceňuju. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.9.2010 ~ To si takhle po jednom pěkně blbém dni zajdete s kamarády na pivo probrat ten pěkně blbej život a jedny úplně normální hajzlíky v místní putyce vám zatočí s životem takovým způsobem... ~ Ray, Toby a Pete pracují v zábavním parku jako... no jako atrakce. Ray hraje vesmírného mariňáka, Toby a Pete v kostýmech barevných dinosaurů rozdávají letáky. Večer, poté co Ray svým procítěným hereckým výkonem rozbrečí celé dětské publikum a dostane padáka, sejdou se kluci v hospodě, kde si společně zanotují, jak to celé stojí za hovno a začnou vymýšlet (ve čtveřici s pivem) co s tím udělají. Ray a Toby žijí (čti: žerou) science fiction, Pete je má za blázny. O chvíli později si Ray odskočí na bar a náhodně potká příjemnou mladou dámu, která se mu snaží tvrdit, že je tak trochu cestovatelkou v čase. Ray jí samozřejmě nevěří a kumpáni nevěří Rayovi. Poté, co si ale na záchod odskočí i "nevěřící Tomáš" Pete a cestou zpátky najde lokál plný mrtvol, začíná pro naši trojici série předem nenaplánovatelných skoků a zjišťování, co se to sakra děje a jak z toho ven. ~ Nízkorozpočtová (i když to tak úplně nebije do očí, ale výpravu tu vskutku nikdo nijak nedělal) britská sci-fi komedie mě poměrně překvapila. Taková oddechovka s britským humorem, která rozhodně neurazila, ba naopak mě celkem překvapila. Rozhodně ukázka toho, že i s komorním prostředím a poměrně dobrým, i když ne až tak zcela inovativním nápadem, lze stvořit něco, co se prostě povede. ~ Třešničkou může pro některé být i fakt, že Raye hraje Chris O'Dowd, Roy z IT Crowd. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..a být té noci, kdy to všechno začalo s tvůrci..... Je čas na cestování časem, nebo jen čas vystřízlivět? Myslíte, že cestování časem je vzrušující? Možná, ale to by jste museli bejt fanoušci cestování časem a ocenit tak, že vás navštíví nejkrásnější cestovatelka časem (možná by mohlo stačit i to, že si můžete dojít na záchod). V podstatě se (ale) jedná jen o povyk kvůli půlhodině v jediný restauraci. Jak (často) říkám: ,,v jednoduchosti je síla“! Je to kapku jinej film o cestování v čase. Kapku jiná sci-fi než jsme zvyklí. Neříkám, že je to geniální, ale vtipné, zajímavě udělané, bez nutnosti ,,babrat“ se v tom, jestli ,,motýl nebo rostlina nebo dotek“ – znáte to. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Vím, že Star Trek a Star Wars jsou rozdílné filmy. 2.) Zajímá mě, jak se bude cestovat časem za 150 let. 3.) Chci vědět všechno o cestování časem a bojím se na to zeptat. PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ * ()

anais 

všechny recenze uživatele

Lehce televizní zábava, která se veze na popularitě geekovsky zaměřených Shaun of the dead, Big bang theory, ale i IT crowd... Z námětu se dalo vykřesat mnohem víc než jen opilecká historka o záchodu, který vás posílá do jiné doby... Ale Chris O'Dowd to svou variací na výše zmíněný ITC často docela slušně zachraňuje. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Grafika úvodních titulků je cílenou parafrází na filmového Supermana. (curfew77)
  • Ve scéně, kdy Pete (Dean Lennox Kelly) vyjmenovává pravidla cestování v čase, řekne také „Nesmíš šlapat na motýly, čímž odkazuje na příběh „A Sound of Thunder“ od Raye Bradburyho, kde sehrálo zašlápnutí motýla důležitou úlohu. Odkazem na stejný titul by pak mohl být i Cassiin (Anna Faris) přívěsek znázorňující motýla, který má při svém prvním setkání s Rayem (Chris O'Dowd). (mi-ib)
  • Když je ve filmu podruhé záběr na zdevastovanou hospodu a mrtvé osoby, můžeme si všimnout, že majitel hospody (Nick Ewans) bez problémů dýchá, i když už je po smrti. (VelkejViktor)

Reklama

Reklama