Reklama

Reklama

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase

  • Velká Británie Frequently Asked Questions About Time Travel
Trailer

VOD (1)

Když si ve sci-fi komedii z produkce HBO tři obyčejní muži dají večer v hospodě pár piv, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoliv výjimečného. Přesto však dojde k události, jež uvede do pohybu sérii výletů zpět i kupředu v čase...  Když do místního baru vstoupí tři úplně obyčejní muži, aby si večer dali pár piv, pokecali spolu a na chvíli zapomněli na svůj zcela průměrný život, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoli výjimečného. Ray (Chris O'Dowd) je pověstný svou posedlostí, týkající se cestování v čase, ale když se setká s Cassií (Anna Farisová), která prohlašuje, že je z budoucnosti, považuje to samozřejmě za žert. Toby (Marc Wootton) je posedlý filmem, a když uslyší Rayovu historku o ženě putující časem, předpokládá, že kamarád mu přihrál filmovou zápletku. A cynický Pete (Dean Lennox Kelly), který ničemu takovému nevěří, musí změnit názor, když náhodně nahlédne do budoucnosti baru, který je plný mrtvol a on je mezi nimi. Tato událost uvede do pohybu sérii náhodných výletů časem zpět i kupředu, v jejichž průběhu se tři hrdinové snaží najít pravidla pro cestování v čase a odhalit tajemství, kdo se je bude snažit zabít a proč... Sci-fi komedii z původní produkce HBO režíruje Gareth Carrivick. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Pohodový filmik, resp. akási jemne ladená komédia so zaujímavým dejom, ktorý dokonca vyžaduje zvýšenú pozornosť. Nie je to síce typ komédie, kde dochádza k branicovým zachvatom, ... ale príjemne sa na to pozerá vďaka dobrému obsadeniu a zaujimavému deju. Záver je trochu odtrhnutý z reťaze - až tak science-ficton to byť nemuselo,... ale aj tak - pohodová (príjemne britská) "podívaná". 3 a pol * ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.9.2010 ~ To si takhle po jednom pěkně blbém dni zajdete s kamarády na pivo probrat ten pěkně blbej život a jedny úplně normální hajzlíky v místní putyce vám zatočí s životem takovým způsobem... ~ Ray, Toby a Pete pracují v zábavním parku jako... no jako atrakce. Ray hraje vesmírného mariňáka, Toby a Pete v kostýmech barevných dinosaurů rozdávají letáky. Večer, poté co Ray svým procítěným hereckým výkonem rozbrečí celé dětské publikum a dostane padáka, sejdou se kluci v hospodě, kde si společně zanotují, jak to celé stojí za hovno a začnou vymýšlet (ve čtveřici s pivem) co s tím udělají. Ray a Toby žijí (čti: žerou) science fiction, Pete je má za blázny. O chvíli později si Ray odskočí na bar a náhodně potká příjemnou mladou dámu, která se mu snaží tvrdit, že je tak trochu cestovatelkou v čase. Ray jí samozřejmě nevěří a kumpáni nevěří Rayovi. Poté, co si ale na záchod odskočí i "nevěřící Tomáš" Pete a cestou zpátky najde lokál plný mrtvol, začíná pro naši trojici série předem nenaplánovatelných skoků a zjišťování, co se to sakra děje a jak z toho ven. ~ Nízkorozpočtová (i když to tak úplně nebije do očí, ale výpravu tu vskutku nikdo nijak nedělal) britská sci-fi komedie mě poměrně překvapila. Taková oddechovka s britským humorem, která rozhodně neurazila, ba naopak mě celkem překvapila. Rozhodně ukázka toho, že i s komorním prostředím a poměrně dobrým, i když ne až tak zcela inovativním nápadem, lze stvořit něco, co se prostě povede. ~ Třešničkou může pro některé být i fakt, že Raye hraje Chris O'Dowd, Roy z IT Crowd. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Podobné jednohubky ja teda môžem. Je úžasné ako je z nich cítiť snaha spraviť z ničoho niečo. Snaha dokázať, že aj bez veľkého rozpočtu sa dá natočiť veľký film, že aj bez kvalitných hercov je možné preraziť s filmom, ktorý sa bude divákom páčiť. Tá snaha sa tentokrát sústredila okolo scenára a ten je teda poriadne lišiacky. Podobný feeling som mal naposledy pri sledovaní filmu 'The Man from Earth'. Som rád, že tvorcovia sa nakoniec nezamotali vo vlastnom bludisku a pripravili nám celkom inteligentný a humorom pozitívne naladený film, na ktorý možno za pár dní zabudnete, ale po jeho skončení určite nebudete chcieť vrátiť tú hodinku a pol späť so slovami, že to bol stratený čas. 80%. ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavá variácia na cestovanie časom, ktorá však v poslednej štvrtine značne stráca dych. O'Dowd, známy v tých zemepisných šírkach hlavne ako Roy z IT Crowdu, hrá zas nerda a ide mu to tak dobre, že ostatní popri ňom jednoducho zanikajú. Jednoducho, veľmi príjemný snímok na nedeľné popoludnie, na ktorý si však už druhý deň ani nebudete pamätať. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velice příjemnej film o cestování v čase. Nepříliš bránici-trhající, nepříliš geniální, nicméně přesto stojící za zhlédnutí. Je to taková komediálnější variace na Los Cronocrímenes nebo Triangle. Závěr drobet přestřelenej, ale celkovej čtyřhvězdičkovej pocit jsem si udržel i po něm. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy má Ray (Chris O'Dowd) říci své vysněné povolání, odpoví "Time Lord". Jde o rasu ze seriálu Pán času (od r. 2005), ve kterém se objevil v epizodě „Shakespearův kodex“ jako William Shakespear Dean Lennox Kelly, který zde hraje Peta. (mi-ib)
  • Postava, kterou hraje Chris O´Dowd, se jmenuje téměř stejně jako ta, kterou ztvárnil v The IT Crowd (Ray - Roy). Obě postavy jsou si přitom charakterově velmi podobné. (Teabag)
  • Grafika úvodních titulků je cílenou parafrází na filmového Supermana. (curfew77)

Reklama

Reklama